Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

H ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΈΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ "ΛΗΣΤΗ"


 1."Σας κάλεσε η Εκκλησία από τα τέσσερα σημεία της γης, για να σας πει ότι στο στήθος και του πιο μαύρου φονιά, βρίσκεται αλυσσοδεμένος ένας Άγιος. Δικό σας, λοιπόν, έργο θα είναι να ελευθερώσετε τον αλυσσοδεμένο Άγιο όπου κι αν τον βρείτε".
  (Στρατής Μυριβήλης, σε μαθητές εκκλησιαστικής σχολής στην Πόλη).

 2. "Ακριβώς επειδή είμαι ιερέας κάθε συνεργασία με την αστυνομία είναι αδύνατη. Η αστυνομία ψάχνει να βρει στον κάθε άνθρωπο ένα δολοφόνο. Αυτή  είναι η δουλειά της. Εμείς, οι ιερείς γυρεύουμε αντίθετα σε κάθε δολοφόνο έναν άνθρωπο. Και μέσα σε κάθε άνθρωπο γυρεύουμε το Θεό".
 (VIRGIL GHEORGIOU, "Ο Δερμάτινος Χιτώνας" σελ. 147)

 3. Ο π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος, μέσα στην τεράστια και τραγική κρίση με τους σατανιστές και τα γεγονότα της Παλλήνης, επισκέφθηκε στις φυλακές τους υπεύθυνους για τις δολοφονίες. Κάτι που το είχε πράξει πολλές φορές.
 (Το είχε δηλώσει ο ίδιος σε δελτίο ειδήσεων σε τηλεοπτικο κανάλι, μάλλον στο ALTER).

Υάκινθος

10 σχόλια:

Αντώνης είπε...

Η στάση της Εκκλησίας ορίζεται από τον Σ. Μυριβήλη, έναν ρουμάνο κ έναν έλληνα ιερέα ;;
Μας αφήνετε άφωνους!

Ανώνυμος είπε...

Από το να κάθεσαι άφωνος βάλε την σκέψη σου σε χριστιανική εγρήγορση.

Ανώνυμος είπε...

Επειδη όλοι οι άνθρωποι εχουν ίση αξία και η ανθρώπινη ψυχή είναι ανώτερη από όλο τον κόσμο, η ευαισθησία, το ενδιαφέρον, και η κινητοποίηση που γίνεται για τον Κουφοντίνα, θα πρέπει να γίνη και για τον Λιγνάδη.

Bardanus Filippicus είπε...

Υπάρχει και θέμα ιεράρχησης: Δεν θα καθήσουμε τώρα να αφιερώσουμε χρόνο υπερασπιζόμενοι εγκληματίες. Έχουμε πιο χρήσιμα καθήκοντα ως χριστιανοί προς τους αδελφούς μας από το να ασχολούμαστε με τέτοιους. Αρκεί η προσευχή μας. Δεν χρειάζονται υπερασπίσεις τέρατα που βίασαν ανθρώπους και ζωές, σαν τον Κουφοντίνα, το Λιγνάδη, τον Χίτλερ, τον Στάλιν... Κάτι παρόμοιο είχε πει παλιά ο π. Ειρηναίος Δεληδήμος.

Ανώνυμος είπε...

Οι απολωλότες προηγούνται στην εκ μέρους μας κλήση να μετανοήσουν. Και η κλήση αυτή πρέπει να είναι και έμπρακτη. Αλλά, προφανώς, δεν πρέπει να γίνεται αδικώντας τους άλλους αδελφούς μας. Και μόνο το ότι πρέπει να προσευχόμαστε -αυτό είναι το ελάχιστο χρέος μας ως πιστών και προς αυτούς- να δουν το φως το αληθινό δείχνει ακριβώς αυτήν τη σχέση: για ποιον θα αφιερώναμε, πέραν των ανθρώπων που προσωπικά γνωρίζουμε και θεωρούμε δικούς μας, περισσότερο χρόνο προσευχής, αν όχι για τους σωματικώς κατ' αρχάς, ψυχικώς, εν συνεχεία, και ηθικοπνευματικώς, εν τέλει, πάσχοντες/νοσούντες; Οι άγιοι έχουν ανάγκη την προσευχή μας ή οι αμαρτωλοί;

Ανώνυμος είπε...

Aυτή τη στιγμή κάποιος σκηνοθέτης και ηθοποιός, ταλαντούχος και με βαρειά κληρονομιά, σταυρώνεται από τα διαδικτυακά τηλε-δικαστήρια.
Οι κανίβαλοι του διαδικτύου τον σταυρώνουν.
Ανεξάρτητα του εάν οι σε βάρος του κατηγορίες αληθεύουν ή όχι, δεν είδα την ίδια πρεμούρα που είδα για τον Κουφοντίνα.
Ουτε είδα κάποια έκκληση στους εκκλησιαστικούς ταγούς να τον συνδράμουν.
Ουτε είδα κάποιον δικαιωματάκια να καταδικάσει αυτόν τον ιδιότυπο κανιβαλισμό.
ΓΑΛΗΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Το ένα δεν αναιρεί το αλλο. Η πρεμούρα υπαρχει γιατί σε κανενα διήμερο ο Κουφοντίνας θα πεθανει... Εκτός αν εννοείτε οτι αυτό θα ικανοποιήσει το αίσθημα σας για δικαιοσύνη.

Π. Νικόλαος Καπνιάς είπε...

Συγνώμη, αλλά είναι λάθος η αντίδραση σας. Ο Ρουμάνος ιερέας είναι ορθόδοξος! Μάλλον δεν γνωρίζετε τον π. VIRGIL GHEORGIOU.

https://m.facebook.com/paterestisekklisias/posts/3146769992088827?locale2=ms_MY

Κάποιος είπε...

Χωρίς να θέλω να περιπλεξω την υπόθεση Κουφοντινα με την υπόθεση Λιγνάδη, δεν μπορώ να μην καταθέσω την ένσταση μου.

Προσέξατε σας παρακαλώ πως απολογήθηκε ο «σκηνοθέτης και ηθοποιός, ταλαντούχος και με βαρειά κληρονομιά»;

«Στην απολογία του, ο 56χρονος ηθοποιός/σκηνοθέτης δήλωσε αμφιφυλόφιλος, έχοντας πολλές σχέσεις τόσο με άντρες όσο και με γυναίκες, ενώ υποστηρίζει ότι είχε εφήμερες επαφές με αλλοδαπούς, ακόμα και επί πληρωμή!»

https://sputniknews.gr/ellada/202102269757429-dimitris-lignadis-eimai-amfifylofilos-ola-einai-kataskeuasmena---ti-eipe-stin-apologia-tou/

Καμμία απορία;

Ανώνυμος είπε...

Aν ήταν αριστερός θα σου λεγα εγώ!
Η αριστερά εκβιάζει και θέλει να δημιουργήσει κλίμα.
Σε αυτό το εκβιαστικό κλίμα θέλουν να εμπλέξουν και την Εκκλησία.