Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Ἀρχιμ. π. Χαρίτων Ἀθανασόπουλος ο "φύλακας ἂγγελος τῶν ἀσθενούντων"

 
Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομος,

 Εὐχαρίστησε καί ἐπήνεσε τόν πανοσιολογιώτατο Ἀρχιμ. π. Χαρίτωνα Ἀθανασόπουλο, τόν ὁποῖο ὁ Σεβασμιώτατος ἒχει τοποθετήσει ὡς ὑπεύθυνο τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ καί πνευματικόν τοῦ Νοσηλευτικοῦ Ἱδρύματος καί ὁ ὁποῖος ἐκπροσωπεῖ ἂριστα τήν τοπική Ἐκκλησία καί τόν Μητροπολίτη στόν εὐαίσθητο αὐτό χῶρο, ἐργαζόμενος θυσιαστικά μετά τῶν συνεργατῶν του καί μή ἀπομακρυνόμενος τοῦ Νοσοκομείου, οὒτε κατά μίαν ὣραν καί αὐτῆς τῆς νυκτός. Τόν ἐχαρακτήρισε φύλακα ἂγγελο τῶν ἀσθενούντων καί ὃλου τοῦ προσωπικοῦ τοῦ Νοσοκομείου.

Όλοι όσοι γνωρίζουμε τον π. Χαρίτωνα, υπογράφουμε «και με τα δύο μας χέρια» τα όσα ο σεπτός Ποιμενάρχης μας είπε. Είναι ανά πάσα και ώρα στην διακονία του ανθρώπου στο Νοσηλευτικό αυτό Ίδρυμα.

Του χρωστάμε πολλά.

Το ίδιο και στην κ. Μαρία Γαλιατσάτου, συνεργάτιδα του π. Χαρίτωνος.

Α.Κ.Κ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Χαρίτων είναι ο άνθρωπος που θυσιάζει το εγώ του για τον συνάνθρωπο που του ζητάει βοήθεια ή που ο ίδιος το κρίνει.

Ανώνυμος είπε...

Πάντα τρέχει στους διαδρόμους, εξομολογεί, εξυπηρετεί, ιερουργεί. Είναι κληρικός που αξίζει ανώτερες θέσεις.

Ανώνυμος είπε...

Ιερέας Α΄ ποιότητας.

Ανώνυμος είπε...

Ό,τι και να γράψουμε για τον πατέρα Χαρίτωνα είναι λίγο. Είναι άξιος Διάκονος της Εκκλησίας και όλοι όσοι τον γνωρίζουμε χαιρόμαστε που υπάρχουν τέτοιοι λειτουργοί, στην 1η Γραμμή του καθήκοντος! Να τού δίνει ο Θεός Δύναμη και Υγεία! Να τον ευλογούν από τον Παράδεισο οι άξιοι γονείς του.....

Νικόλαος Μεσσαλάς είπε...

Ἀγαπητέ μου Ἀναστάσιε,
Χριστός Ἀνέστη!
Τό νά προσυπογράψω τήν ἀνάρτησή σου αὐτή μοῦ φαίνεται πολύ λίγο γιατί ὁ π. Χαρίτων ξεπερνᾶ πάρα πολύ τήν πραγματικότητα τῶν λόγων, εἶναι ὄνομα καί πρᾶγμα ΧΑΡΙΤΩΝ.
Εὐχόμαστε ὁλόψυχα ὁ Καλός Θεός νά τόν χαριτώνει, ἁγιάζει, φωτίζει καί νά τοῦ δίνει ὑγεία πολλή.
Μέ πολλή ἀγάπη ἐν Χριστῷ Ἀναστάντι
π. Νικόλαος

Ανώνυμος είπε...

Είναι από τους ιερείς που η ζωή τους όλη είναι μια θυσία προς τον Θεό και δια του Θεού στον άνθρωπο. Δεν φτάνουν όμως οι καλές κουβέντες. Αρχιμανδρίτες όπως ο π. Χαρίτων πρέπει να πλαισιόνουν επιτελικές θέσεις στην Εκκλησία. το φωτισμένο του μυαλό πολλά θα μπορούσε να προσφέρει. Γέμισε η Εκκλησία από Αρχιερείς των Γραφείων και απουσιάζουν οι μάχιμοι ιερείς που έχουν άμεση επαφή με τον κόσμο. Ο π. Χαρίτων αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και προσφέρει σε όλους με τον φωτισμό του Θεού λύση.
Ο Θεός να τον ενισχύει στον αγώνα του. Ποτέ δεν πόθησε κάτι παραπάνω και γιαυτό είναι Άξιος.