Κυριακή 2 Μαΐου 2021

"Σβήστε όλοι τα κεριά σας. Φέραμε με δυσκολία το Άγιο Φως"

Διάβασα στο διαδίκτυο κάτι σχετικό με την ακολουθία της Αναστάσεως σε Ναό.   «Οι πιστοί είχαν ανάψει τα κεριά τους και στις εννέα άρχισαν να χτυπούν οι καμπάνες χωρίς όμως να ψάλλεται το «Χριστός Ανέστη».

Ο ιερέας ήταν εν αναμονή της έλευσης του Αγίου Φωτός και όταν ενημερώθηκε ότι το Άγιο Φως έφτασε είπε από μικροφώνου: «σβήστε όλοι τα κεριά σας. Φέραμε με δυσκολία το Άγιο Φως. Θα το πάμε όσο μπορούμε και όπου μπορούμε έως τις 12».

Είμαι κάποιας ηλικίας και ενθυμούμαι στα νεανικά μου χρόνια ότι δεν ερχόταν το Φως από τον Ναό της Αναστάσεως των Ιεροσολύμων. Ο ιερέας άναβε το κερί του από την «ακοίμητη κανδήλα» και το ευλογούσε και το έδινε στον κόσμο.

Σήμερα δεν αγιοποιήσαν αλλά θεοποιήσαν το Φως από τον Πανάγιο  Τάφο.

Καλέ μου πάτερ, που είπες να σβήσουν και να λάβουν το εξ Ιεροσολύμων Φως, μετά από λίγο θα κάνεις με επίκληση του Παναγίου Πνεύματος και την ιερατική σου χάρη, το ψωμί και το κρασί σε Σώμα και Αίμα Χριστού. Νομίζεις ότι δεν μπορείς να ευλογήσεις το φως;  Άραγε η Ευλογία του Κυριακού Δείπνου είναι διαφορετική από  τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων από εσένα. Ω! της βλασφημίας.

Τώρα θυμήθηκα, άλλο κληρικό στην Αιτωλοακαρνανία, που περιμένοντας να φτάσει στην κωμόπολή του το Φως των Ιεροσολύμων, καθυστέρησε για πολλή ώρα το «δεύτε λάβετε Φως» έχοντας σε αναμονή τους αγανακτισμένους πιστούς.

Έτσι κατάντησε η Εκκλησία στο να προσφέρει το Άγιο Φως των Ιεροσολύμων και ο πιστός κόσμος να φεύγει νομίζοντας ότι συμμετείχε στην Ανάσταση. 

 Α.Κ.Κ.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη.
Καλά τα γράφεις.
Ποιος σε ακούει;

Ανώνυμος είπε...

Μα τι λες ΑΚΚ η Θεια Κοινωνία από χέρια Αρχιερέα είναι ανώτερη από αυτά του ιερέα. Πόσο το Άγιο Φως από τον πανίερο Ναό της Αναστάσεως δια χειρών Πατριάρχη!!!

Ανώνυμος είπε...

Υπομονή δεν έχεις δει τίποτα. Υπάρχουν πολλά περισσότερα παράξενα από αυτά που κάνουνε σε ενορίες.

Ανώνυμος είπε...

Η θεολογία σου σπάει κόκκαλα
W

Ανώνυμος είπε...




ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΠΟΎ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΤΕ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

πολλά στρεβλά συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια με τις ιδές κάθε κληρικού. Μήπως πρέπει οι ειδικές επιτροπές της Συνόδου που είναι μόνο στα χαρτιά να ασχοληθούν και να οριοθετήσουνε τις πρωτοβουλίες των κληρικών που έχουν συνέπεια στην λειτουργική εκκλησιαστική ζωή;

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η απάτη με το φως από τα Ιεροσόλυμα πρέπει κάποτε να σταματήσει

Ανώνυμος είπε...

Τα έγραψες όπως έπρεπε. Αυτή η κατάντια στην Εκκλησία του Αναστάντος Χριστού πρέπει να σταματήσει.

Ανώνυμος είπε...

Για ποιά απάτη μιλάς βλάσφημε ανώνυμε 9:29 π.μ.;;; Απάτη κάνεις εσύ!