Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Παίρνεις τήν εὐθύνη; - π. Δανιήλ Ἀεράκη

 

Παίρνεις τήν εὐθύνη;

Ἀρχιμ. Δανιήλ Ἀεράκη

  Ὅταν λὲς στὸν ἄλλον νὰ μὴ δεχτῆ τὴν προτεινόμενη ἀπό τούς εἰδικοὺς λοιμωξιολόγους ἀγωγή, ἔχεις σκεφθῆ τὸ βάρος τῆς εὐθύνης;

  Ὅταν θεωρῆς τὴ γνώμη σου ὑπεράνω τῆς ἰατρικῆς ἐπιστήμης καὶ τῆς προτροπῆς τῆς Ἐκκλησίας, ἔχεις σκεφθῆ τὸ βάρος τῆς εὐθύνης;

  Ὅταν ἀποφαίνεσαι, ὅτι θὰ ἔπρεπε νὰ περιμένουμε 15 χρόνια γιά νὰ δεχτοῦμε τὴν προτεινόμενη ἀπό τούς εἰδικοὺς ὅλου τοῦ κόσμου ἀγωγή, ἔχεις σκεφθῆ τὸ βάρος τῆς εὐθύνης;

• Μήπως τὴ δική μας ἐπιλογὴ δὲν ἔχουμε δικαίωμα νὰ τὴν ἐπιβάλλουμε σὲ ἄλλους; Καὶ μήπως ἡ εὐθύνη τότε εἶναι ἀσήκωτη;

38 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την απάντηση αυτή αν δεν την δώσουν οι υπεύθυνοι επί της γης θα την δώσουν εις την μετά θάνατο ζωή τους στον Ουρανό.
Σαν τον Κάιν θα τους ακούνε εδώ την φωνή του Δημήτρη, της Κατερίνας, του Γιώργου και τόσων άλλων και μετά δεν θα βρουν λύτρωση ούτε στον τάφο.
Ας σκεφθούνε πόσες αμαρτίες θα φορτώθηκαν όλοι τους των ψυχών που με ένα λόγο τους τους πήραν στον λαιμό τους. Καθώς και αυτούς που είναι στις ΜΕΘ και αυτών που βγήκαν και είναι εξ αιτίας τους στα κέντρα αποκατάστασης.
Εκεί δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες….
Μια από τις πολλές νοσοκόμες.

Ανώνυμος είπε...


Οι άνθρωποι διστάζουν να εμβολιασθούν, γιατί οι επιστήμονες διχάζονται. Και ακούνε στο περιβάλλον τους σοβαρές και επιβεβαιωμένες παρενέργειες από τα εμβόλια, που δεν βγαίνουν στον αέρα. Και κανένας
γιατρός δεν τους εγγυάται πως μακροπρόθεσμα δεν θα έχουν παρενέργειες. Στην αρχή όσοι έκαναν εμβόλια υπέγραφαν ένα χαρτί που έλεγε «παρενέργειες: Γνώσεις μηδενικές».

Αθανάσιος Κοταδάκης είπε...

Περιμένω να δω λίαν αγαπητέ μου πάτερ Δανιήλ αν κάποιοι κληρικοί ξέρουν ανάγνωση, και πιο πολύ, αν μπορούν να αποτραβηχτούν από αυτό που ο μακαριστός πατήρ Ευσέβιος Βίττης θα ονόμαζε, "απόνοια εωσφορική".Αθανάσιος Κοτταδάκης

Ανώνυμος είπε...



Ο πανικός που έχει προκληθεί δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.
Τα ποσοστά θνησιμότητας είναι πολύ χαμηλά, κάτω από το 0%, και όσοι μέχρι τώρα πέθαναν κατά 95/% είχαν υποκείμενα νοσήματα ή ήταν άνω 70 ετών.
Οταν κάποιος προσέχει, κρατάει αποστάσεις, φοράει μάσκα, δεν συνωστίζεται, γιατί να κάνει το εμβόλιο; Ούτε ο ίδιος κινδυνεύει αλλά ούτε και τον άλλο θέτε σε κίνδυνο.

Unknown είπε...

Γιατί δεν αφήνουμε τον κάθε ένα να αναλάβει την ευθύνη τού εμβολιασμού του; Από την στιγμή πού υπάρχει πρόβλημα παρενεργειών πώς παίρνετε την ευθύνη πατέρα Δανιήλ; Ας μήν μπλέκονται εκατέρωθεν οι κληρικοί σέ θέματα ιατρικής.....

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν γέροντα και άλλοι τόσοι καί περισσότεροι ειδικοί, πού έχουν διαφορετική άποψη για το εμβόλιο....

Ανώνυμος είπε...

Κύριε των 11:35, οι επιστήμονες δε διχάζονται. Όλοι υπέρ είμαστε. Αυτοί οι ελάχιστοι που λένε εναντίον αν τους γνωρίζατε προσωπικά δε θα τους εμπιστευόσασταν την υγεία σας.
και μαι γνώση ακόμα: τα εμβόλια δεν έχουν μακροπρόθεσμες παρενέργειες. Ποτέ. Γνωστό αιώνες τώρα. Τα φάρμακα ναι έχουν, τα εμβόλια όχι. Το χειρότερο που μπορεί να πάθεις είναι να μη σου κάνουν ανοσία.

Αναστάσιος είπε...

Προς: 8 Ιουνίου 2021 - 11:35 π.μ.

Την 23η Ιανουαρίου 2021 έκανα την 1η δόση του εμβολίου και την 13η Φεβρουαρίου 2021 την 2η δόση.
Σας διαψεύδω διότι κανένα έγγραφο δεν υπέγραψα. Φτάνουν τα ασύστολα ψεύδη πολλών ανίδεων φαντασιόπληκτων οι οποίοι δυσφημούν την Εκκλησία με τα μυθεύματα τους. Εκτός και αν κατά βάθος από τις επικρατούσες ακρότητές σας, ο νους σας είναι στην παπική περίοδο του μεσαίωνα.
Και κάτι ακόμα να εύχεστε για το ότι έως σήμερα «δεν βγαίνουν στον αέρα» οι ευθύνες κάποιων εξ αυτών για τους οποίους κάνει αναφορά ο π. Δανιήλ.

Αναστασια είπε...

Και επειδή αγαπητέ μου ειχαν υποκείμενα νοσήματα ή ηταν ανω των 70 ετών, επρεπε να επισπευθεί ο θάνατός τους? Επίσης, δεν έχετε ακούσει κάποιους στο περιβάλλον σας που τηρούσαν τα μετρα και μαλιστα αυστηρά και όμως ασθένησαν? Δεν επέτρεψε ο Θεός να ασθενήσω, αλλά πλέον γνωρίζω αρκετούς...δεν ήταν απρόσεκτοι και όμως ασθένησαν ή ταλαιπωρήθηκαν ή και κατέληξαν.Έχουν περάσει τόσοι μήνες, ακόμη για τα αυτονόητα θα μιλάμε? Ως πότε?

Ανώνυμος είπε...

Θα έπρεπε να βγαίνουν, κ.Αναστάσιε! Δεν προστατεύεται ετσι η Εκκλησία.Αλλά μονο με την αλήθεια, όχι με κουκουλώματα για να μην σκανδαλισουμε...κι ας μείνουμε λιγοι, δεν πειραζει! Επιτέλους, ονόματα, πραξεις, λογια κι ας κρίνει ο κάθε νοήμων στη συνεχεια...

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα είναι οι κληρικοί μας να αφήσουν την εμβολιολογία δεδομένου ότι και από επιστημονικής πλευράς δεν υπάρχει ομοφωνία μεταξύ των επιστημόνων, αλλά μερίδα εξ αυτών διατυπώνει σοβαρές ενστάσεις και επιφυλάξεις για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητά τους.
Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, παρήχθησαν και κυκλοφόρησαν εμβόλια σε συνθήκες εξαιρετικά συμπιεσμένου χρόνου, αδοκίμαστα σε βάθος χρόνου, που διαθέτουν μονάχα εξουσιοδότηση έκτακτης ανάγκης, με αλληλοεπικάλυψη των φάσεων ανάπτυξής τους.
Προσωπικά προβληματίστηκα αρνητικά όταν διάβασα το spc (φύλλο οδηγιών χρησης) του Comirnaty (εμβολίου της Pfizer) στο οποίο αναγράφεται ότι δεν συστήνεται να καθυστερήσει ο εμβολιασμός με το συγκεκριμένο εμβόλιο ακόμη και σε περίπτωση ελαφράς νόσησης ή χαμηλού πυρετού!
Επίσης μου προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι προσέρχονται προς εμβολιασμό άνθρωποι χωρίς να προσκομίζουν αρνητικό pcr. Δεν πρέπει να γίνεται ο σχετικός έλεγχος πρώτα για να αποφευχθούν εύλογες ανεπιθύμητες ενέργειες στην περίπτωση ασυμπτωματικών φορέων;
Όσοι έχουν κάποια σχέση με το χώρο της υγείας κατανοούν τον προβληματισμό μου.

ΑΛΕΞΙΑ ΤΑΝΤΣΗ είπε...

Ἐφ’ὅσον ὁ χριστιανὸς γνωρίζει ἐνσυνειδήτως τὸ ‘’ἀνήθικο’’ τῆς προελεύσεως τῶν ἐμβολίων, πρᾶγμα, ποὺ ἡ Ἐκκλησία ἔχει τὴν ὑποχρέωση νὰ διακηρύξει, κολάζεται, διότι πράξη αὐτή, συνιστᾶ ἔκπτωση ἀπὸ τὴν ὀρθὴ Πίστη καὶ ζωή. Ἐδῶ δὲν χωροῦν ὑποκειμενικὲς ἀντιλήψεις καὶ ἀπόψεις.

Ανώνυμος είπε...

Ο π.Δανιήλ Αεράκης δίνει έναν αξιέπαινο και αξιομίμητο αγώνα με τα κατά καιρούς άρθρα του στηλιτεύευοντας το έγκλημα των αμβλώσεων.
Θα έμαθε φαντάζομαι ότι για την παρασκευή κάποιων από τα εμβόλια κατά της Covid χρησιμοποιήθηκαν κυτταρικές σειρές από εκτρωθέντα έμβρυα.
Κατόπιν τούτου, συστήνει τα συγκεκριμένα εμβόλια;

Ανώνυμος είπε...



ερώτημα στον 8 Ιουνίου 2021 - 1:58 μ.μ.

Τι απαντάτε στο επιχείρημα που λένε ότι ένα εμβόλιο για να είναι αξιόπιστο πρέπει να περάσουν το λιγότερο τρία χρόνια; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΛΕΞΙΑ ΤΑΝΤΣΗ είπε...

Ἐφ’ὅσον ὁ χριστιανὸς γνωρίζει ἐνσυνειδήτως τὸ ‘’ἀνήθικο’’ τῆς προελεύσεως τῶν ἐμβολίων, πρᾶγμα, ποὺ ἡ Ἐκκλησία ἔχει τὴν ὑποχρέωση νὰ διακηρύξει, κολάζεται, διότι πράξη αὐτή, συνιστᾶ ἔκπτωση ἀπὸ τὴν ὀρθὴ Πίστη καὶ ζωή. Ἐδῶ δὲν χωροῦν ὑποκειμενικὲς ἀντιλήψεις καὶ ἀπόψεις...

Τὴν ἀλήθεια τῆς Ἐκκλησίας δὲν τὴν καθορίζουν τὰ ‘’ἐπιτροπάτα’’ ἀλλὰ ἡ κοινὴ συνείδηση τῶν ὀρθοδόξων, ἡ ὁποία κατεδίκασε ἀκόμη καὶ Συνοδικὲς ἀποφάσεις, τὰ πορίσματα τῶν ὁποίων ἔκρινε ὡς ἀσύμπτωτα πρὸς τὴν ὀρθόδοξο πίστη καὶ ἦθος τῆς Ἐκκλησίας,. (βλ. ἐνδεικτικὰ τὴν ἐν Δρῦ Σύνοδον καὶ τὴν Σύνοδο Φερράρας-Φλωρεντίας). Τὸ γεγονός, ὅτι ἐμβολιάσθησαν Μητροπολίτες, δὲν ἀποτελεῖ κριτήριον ὀρθοδόξου χριστιανικοῦ ἤθους. Ἀντιθέτως, ὁ λαὸς τὸ θεωρεῖ ὡς ἀπευκταία ὑποταγὴ καὶ συσχηματισμὸ πρὸς τὴν κρατικὴ ἐξουσία.

Συνεπῶς, ἡ συνειδητὴ ἀποδοχὴ τοῦ ἐμβολιασμοὺ μὲ ‘’προϊόντα’’ ποὺ διέρχονται μέσα ἀπὸ μιὰ ἀνθρωποκτόνο διαδικασία, ἀποτελεῖ διακριτὴ ἔκπτωση ἀπὸ τὴν ὀρθὴ πίστη καὶ ζωή. Ἡ ἐλεύθερη ἐπιλογὴ τοῦ καθενὸς εἶναι αὐτονόητη γιὰ τὴν Ἐκκλησία μας, μὲ τὴν διαφορά, ὅτι οἱ προσωπικὲς ἐλεύθερες ἐπιλογὲς τοῦ ἀνθρώπου, μὲ βάση τὸ χάρισμα τοῦ αὐτεξουσίου, κρίνονται ὑπὸ τὸ φῶς τῆς ὀρθοδόξου θεολογίας καὶ θὰ κριθοῦν τελικῶς ἀπὸ τὸν μόνο Ἀληθινό Κριτή. (απόσπασμα, από την 2η ανοικτή επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος,του π. Στυλιανού Καρπαθίου) Τα συμπεράσματα δικά σας...

Ανώνυμος είπε...



το θέμα των εμβολίων είναι θέμα ιατρικό και όχι εκκλησιαστικό.
Οι ιατρικές επιτροπές που αποφάσισαν τον εμβολιασμό, αποφάσισαν ομόφωνα;

Ανώνυμος είπε...

Από πότε ο 1:58 εκφράζει την επιστημονική κοινότητα στο σύνολό της;

Ανώνυμος είπε...

Να κάνουν το "μπόλι"τότε αγαπητέ,θα μας τρελάνετε με αυτό το θέμα , εξάλλου τώρα το καλοκαίρι έχει πάει διακοπές... από Σεπτέμβρη πάλι που θα γυρίσει από τα μπάνια...

Ανώνυμος είπε...

Από πότε βγάζει πορίσματα η πρώτη ανώνυμη;

Ανώνυμος είπε...

Προς "μία από τις πολλές νοσοκόμες": γράφετε αποφαινόμενη "και μετά δεν θα βρουν λύτρωση ούτε στον τάφο"...
Γιατί υποκαθιστάτε εσείς την κρίση του Θεού; Από πότε τοποθετείτε εσείς κάποιους ανθρώπους στην κόλαση; Από πότε αποφαίνεσθε εσείς για το αιώνιο μέλλον κάποιων συνανθρώπων μας;
Σε σας έδωσε την κρίση ο Θεός Πατήρ ή στον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό; Για συνέλθετε λίγο γιατί εν ονόματι της πανδημίας κάποιοι έχουν ξεσαλώσει, όχι μόνο οι "ψεκασμένοι" δυστυχώς...
Επιτρέπεται να δημοσιεύονται τέτοια απαράδεκτα σχόλια σε αυτό το ιστολόγιο;

Ανώνυμος είπε...

Μας το εξηγειτε λίγο;

Ανώνυμος είπε...

Το σύνολο σχεδόν των φαρμάκων που πουλάνε τα φαρμακεία έχουν δοκιμαστεί σε κυτταρικές σειρές. Τι προτείνεις; Να πίνουμε μόνο φασκόμηλο;

Ανώνυμος είπε...

Αν ρίξουμε μιά ματιά στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, θα δούμε ότι τα κρούσματα είναι 411.000.
Αυτό σημαίνει ότι μετά απο 15 ολόκληρους μήνες πανδημίας, μόνον το 4,5 % του πληθυσμού έχει έλθει σε επαφή με τον ιό. Αντιθέτως το 95 % του πληθυσμού ούτε κάν έχει έλθει σε επαφή με τον ιό, πολύ περισσότερο βέβαια δεν έχει νοσήσει.
Καί όμως επιζητείται φορτικά να εμβολιασθή το 70 % του πληθυσμού, το οποίο πολύ πιθανόν να μήν έλθη ποτέ στη ζωή του σε επαφή με τον ιό.
Για ποιό λόγο τόση επιμονή ;
Αναφέρεται επίσης ότι οι νεκροί είναι 12300, εκ των οποίων το 95,2 % είχε υποκείμενο νόσημα ή/καί ηλικία άνω των 70 ετών. Με αυτά τα στοιχεία τί κίνητρο έχει ένας άνθρωπος 20, 30, 50, 60 ετών, υγιής, να εμβολιασθή, όταν ακόμη και άν ασθενήση, έχει πιθανότητα κάτω από 5 % να αποβιώση και 95 % να θεραπευθή.
Ακόμη και άν υποθέσουμε ότι τα εμβόλια είναι εξαιρετικά, χωρίς παρενέργειες και χωρίς επιφυλάξεις "πνευματικού τύπου", τόση πίεση και επιβολή δεν δικαιολογείται.

Ανώνυμος είπε...

Διάβασε το στην Παλαιά Διαθήκη, Δ΄ Βασιλειών ε΄ 20-27. Για να διαπιστώσεις 4.29 πως από το ψέμα ο Γιεζί γέμισε λέπρα. Εσύ διασπείρεις ψευδείς ειδήσεις ως αληθινές. Πρόσεχε τις συνέπιες. Αν θέλουμε να είμαστε για πάντα ενωμένοι με τον Κύριο, που είναι η ίδια η Αλήθεια, δεν θα βάλουμε ποτέ το ψέμα στη ζωή μας. Αλλά κι αν θέλουμε να έχουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους συνανθρώπους μας, και πάλι θα πρέπει να το αποφύγουμε. Όταν ο λόγος του Θεού απαγορεύει απόλυτα το ψέμα, ουσιαστικά βοηθά τον άνθρωπο να διατηρεί σταθερή τη σχέση του με τον Κύριο αλλά και με τους συνανθρώπους του.

Ανώνυμος είπε...

Προς 1:58: ξέχασες όμως να μας πεις ότι τα εμβόλια δοκιμάζονται επί χρόνια για τυχόν εμφάνιση παρενεργειών και μετά κυκλοφορούν προς χρήση.
Τα συγκεκριμένα επί πόσα χρόνια δοκιμάστηκαν;
Επιπροσθέτως, κάποια από αυτά βασίζονται σε σχετικά καινούρια τεχνολογία και δεν πρόκειται για κλασσικά εμβόλια.

Ανώνυμος είπε...

Μην ασχολείστε διαρκώς με τις ζωές των άλλων, ασχοληθείτε με την δική σας ζωή και φροντίστε τις ψυχές σας! Ο π. Δανιήλ καλά τα γράφει.

Ανώνυμος είπε...

Να πάψουν κάποιοι εκατέρωθεν να, σπέρνουν τη διχόνοια στο εκκλησιαστικό σώμα με αφορμή τα εμβόλια.
Αφήστε τον καθένα να αποφασίσει τι θα κάνει. Είναι αδιανόητο άλλοι να ξεμπρατσώνονται μπροστά στις κάμερες προπαγανδίζοντας τον εμβολιασμό και άλλοι να πετροβολούν όσους επέλεξαν να εμβολιασθούν.

Kalemis είπε...

Εννοεί ότι τα εμβόλια έχουν δημιουργηθεί ή περιέχουν κυτταρικές σειρές από εκτρώματα εμβρύων.Ο,τι πιο ανήθικο και αντιχριστιανικό.

Ανώνυμος είπε...

Φαινεται ξεκάθαρα ότι υποκρύπτεται κάποια σκοτεινή σκοπιμότητα.Προκυπτει από αυτά που πολύ εύστοχα αναφέρετε.

Ανώνυμος είπε...



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ : 8 Ιουνίου 2021 - 11:35 π.μ.

Ο εμβολιασμός ξεκίνησε πολύ πριν εμβολιασθείτε σεις, και όσοι στην αρχή εμβολιάζονταν, υπέγραφαν, μετά σταμάτησαν να υπογράφουν.

eumenios είπε...

Παπά, κάτσε στα αυγά σου, και μην λες λόγια του Αέρα (αν και Αεράκης), γιατί γελοιοποιείσαι. Ανακατεύεσαι με πράγματα που δεν ξέρεις, και δεν έχεις καμιά δουλειά να μιλάς.
Ο άμβωνας της εκκλησίας είναι για θεολογία, όχι για εμβολιολογία. Ή παπάς-παπάς, ή ζευγάς-ζευγάς.
Αν ωστόσο έχεις διάθεση μια εμβολιολογία, βγάλε το ράσο, κι έλα να μιλήσουμε σαν δυο απλοί άνθρωποι. Μην μιλάς όμως από την θέση του κήρυκα. Δεν είναι ηθικό.

eumenios είπε...

Σωστά. Είναι θέμα ιατρικό, και άρα ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ, θα προσέθετα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα ταυτιστώ σ΄ αυτό με τον καλό αρχιμ. Δανιήλ Αεράκη. Μόνο θα ρωτήσω και εγώ: Αυτοί που προτείνουν τα εμβόλια παίρνουν την ευθύνη για τις τυχόν σοβαρές παρενέργειες;

Έλληνας

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι στιγμής παρά το ότι γνωρίζουν οι γύρω μου (συνάδελφοι) το πρόβλημα μου με τα εμβόλια και τον κίνδυνο που διατρέχω καθημερινώς γίνονται πιεστικοί ώστε να κάνω το εμβόλιο οπωσδήποτε. Και καλά να πεθάνω όπως κάποιες γειτόνισσές της αδελφής μου 2 από τις 4 στην σειρά γυναίκες από 50 έως 75 ετών από τρία διαφορετικά εμβόλια. Και λέω εγώ τώρα αν ζήσω με τις παρενέργειες των 2 άλλων γυναικών που ναι μεν έζησαν αλλά με φρικτά προβλήματα ακριβώς μετά τα δύο διαφορετικά εμβόλια που έκαναν ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΩ;;; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟ ΜΟΥ ΑΤΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;;; Ποιος θα πάρει την ευθύνη αν πάθω κάτι;;; Ποιος θα μου δώσει συμπαράσταση αν πάθω κάτι και ζω έτσι όπως οι δύο γυναίκες γειτόνισσές της αδελφής μου που τους λένε οι γιατροί στο νοσοκομείο που την πήγαν ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ τα οποία από την θρόμβωση (ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑΣ) έχουν πρηστεί τόσο ώστε η μία δεν μπορεί να κλείσει τους αγκώνες τους αλλά και τα δάκτυλα τους που είναι τόσο πρησμένα σαν λουκάνικα Φραγκφούρτης και η άλλη έχει πρηστεί από τον ώμο έως τον αγκώνα.
Ποιος θα μου δώσει αυτές τις απαντήσεις για τα προβλήματα (αγνώστου αιτιολογίας) αμέσως μετά τα εμβόλια που έκαναν;;; Και να σκεφθεί κανείς ότι δεν έκαναν το ίδιο εμβόλιο αλλά δυστυχώς μετά από διαφορετικό εμβόλιο η κάθε μία.........
ΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ή ΠΟΙΟΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ για τις δύο γυναίκες που πέθαναν και τις άλλες δύο που έχουν τόσα προβλήματα (ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑΣ) όπως τους λένε;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στον 9 Ιουνίου 2021 - 12:11 μ.μ.

Έχω ακούσει και εγώ από πρώτο χέρι πολλά τέτοια περιστατικά, με παρενέργειες, και το ύποπτο είναι, ότι δεν ανακοινώνονται.
Πρώτα έλεγαν, ότι οι περισσότεροι διασωληνωμένοι ήταν αρνητές της μασκας, τώρα λένε ότι ειναι οι ανεμβολίαστοι, και φυσικά θα είναι οι ανεμβολίαστοι εφόσον οι περισσότερι παραμένουν ανεμβολίαστοι,
υπάρχει τελικά σωστή ενημέρωση;

Ανώνυμος είπε...

Για κάθε χίλια διεγνωσμένα κρούσματα τέσσερις σαραντάρηδες πεθαίνουν -οι τρεισήμισυ έχουν υποκείμενα νοσήματα. Επίσης, δεν είναι όλα τα κρούσματα διεγνωσμένα -υπάρχουν πολλοί, πολλοί ασυμπτωματικοί που διέυγαν και διαφεύγουν της επιδημιολογικής επιτήρησης. Ας μας εξηγήσει κάποιος εμβολιολάτρης τον υγειονομικό λόγο για τον οποίο ένας αποδεδειγμένα με εξετάσεις υγιής και καθ' όλα προσεκτικός σαραντάρης πρέπει να σπεύσει να κάνει το εμβόλιο, όταν οι πιθανότητες να πεθάνει από covid είναι χαμηλότερες ακόμα και από 0,05% (ένας στους δυο χιλιάδες).

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός έχει ορίσει τους κανόνες, στη Διαθήκη Του. Είναι γνωστά σε όλους μας. Εσείς τα αγνοείτε. Σωτηρία διά χάριτος για τους αγίους πιστούς και μετανοούντες, δίκαιη τιμωρία και κόλαση αιωνία για τους αμετανόητους αμαρτωλούς μεταξύ των οποίων οι ηθικοί αυτουργοί σε θανάτους μή εμβολιασμένων. Ο Θεός ελπίζει στη μετάνοιά μας.

Ανώνυμος είπε...

Μετά από μήνες, Νοέμβριος 2011, πεθαίνουν κάθε μέρα 100 ή 80 συνάνθρωποί μας, στην πλειοψηφία τους ανεμβολίαστοι, λόγω της πανδημίας. Περισσότεροι νεκροί και από το πολεμικό μέτωπο του 1940. Πέθανε κι ένα μικρό ποσοστό εμβολιασμένων που λόγω ανοσοκαραστολής τους κι άλλων λόγων δεν είχαν αναπτύξει ανοσία, θα ζούσαν όμως αν όλοι είχαμε εμβολιαστεί και δεν μετεδίδετο ο ιός. Συμφωνώ ότι είναι θέμα Πίστεως, οι Χριστιανοί, οι πιστοί, δεν θέλουν να παθαίνει ο κόσμος. Όσοι το επιδιώκουν τι είναι; Άπιστοι; Παρασυρμένοι; Από ποιον πονηρό;