Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Ο ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ‘ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ’ - Β.Β.

 

Ο ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ‘ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ’

 Σύμφωνα με ρεπορτάζ τοπικών ΜΜΕ μέλη της ‘Αντιεξουσιαστικής Κίνησης - Χειρονομίας’ και του ‘Ελεύθερου Κοινωνικού χώρου Αλιμούρα’ μπήκαν στις 9-7-2021 στον χώρο της Μητρόπολης Ιωαννίνων, φώναξαν συνθήματα, σήκωσαν πανό, πέταξαν τρικάκια και ζωγράφησαν στένσιλ στους τοίχους προκειμένου να … διαμαρτυρηθούν διότι η Μητρόπολη στήριξε πριν από δέκα εξ μήνες (!) εκδήλωση για το αγέννητο παιδί. Αν η ενέργεια αυτή είχε πραγματοποιηθεί σε δημόσιο χώρο το πολύ πολύ να την επεσήμαιναν κάποια ΜΜΕ. Είναι συνταγματικό δικαίωμα καθενός να εκφράζει τις απόψεις του ακόμα και αν πιστεύει ότι το σκοτάδι που κρύβει μέσα του είναι … φως και επιχειρεί να επιβάλει τον σκοταδισμό ως … πρόοδο με αντιδημοκρατικά μέσα.

 Προσπαθήσαμε να πληροφορηθούμε τι σημαίνει αλιμούρα και βρήκαμε τις εξής ερμηνείες: κατάσταση μαζικής υστερίας, άτακτο πέταγμα χαρτιών στον αέρα, ανεξέλεγκτη κατάσταση, επίθεση, το «βούτηγμα» = το άρπαγμα πραγμάτων μπροστά στα μάτια σου! Δε γνωρίζουμε αν και τι απ’ όλα αυτά εκφράζει τους συγκεκριμένους ‘αντιεξουσιαστές’ ή αν υπάρχει και άλλη ερμηνεία του όρου και γιατί τον χρησιμοποιούν. Δε μας ενδιαφέρει κιόλας. Σίγουρα τα άτομα που μπήκαν παράνομα στον χώρο της Μητρόπολης δεν είναι αντιεξουσιαστές, ούτε αυτό που έκαναν είναι παρέμβαση. Δεν είναι αντιεξουσιαστές διότι στοχοποίησαν μια Μητρόπολη η οποία δεν ασκεί κάποια πολιτική εξουσία, αλλά δραστηριοποιείται μέσα στα πλαίσια του Συντάγματος και των νόμων. ΄Ισως οι αντιεξουσιαστάρες αυτοί και υπερσούπερ δημοκράταροι να ανήκουν σε εκείνους οι οποίοι δεν αποδέχονται τον δημοκρατικό μας Σύνταγμα, που έχει την έγκριση του Ελληνικού Λαού.

Η παραπάνω ενέργειά τους δεν ήταν παρέμβαση γιατί δεν προσκλήθηκαν από κανέναν να καταθέσουν – κάπως όψιμα βέβαια – τις απόψεις τους. Επίθεση ήταν η ενέργειά τους η οποία είχε ρατσιστικό και φασιστικό χαρακτήρα . Η αυθαίρετη στοχοποίηση της Μητρόπολης για ένα θέμα το οποίο είναι επιστημονικώς ξεκάθαρο αποτελεί τον ορισμό της ρατσιστικής συμπεριφοράς των επιτεθέντων. Το αγέννητο παιδί σύμφωνα με την επιστήμη αποτελεί ξεχωριστή οντότητα, με δικό της DNA και είναι εξελισσόμενη ανθρώπινη ύπαρξη, την οποία μάλιστα αναγνωρίζει το δικαιϊκό μας σύστημα και της δίδει το δικαίωμα να κληρονομήσει π.χ. τον πατέρα αν αυτός αποβιώσει πριν τη γέννησή της. Σκοταδισμό αποτελεί το γεγονός να αποδέχεται κανείς τον «νόμιμο» φόνο μιας ανυπεράσπιστης ύπαρξης μόνο και μόνο επειδή κάποιος από τους γεννήτορες της ή και οι δυο μαζί έκαναν κάποιο λάθος, το οποίο θέλουν να διορθώσουν με φόνο αθώου. Το αγέννητο παιδί δεν είναι μέρος του μητρικού σώματος, όπως είναι π.χ. το δόντι, που και αυτό δεν το νεκρώνει μια γυναίκα για να το πετάξει, ούτε ταυτίζεται με το μητρικό σώμα μολονότι φιλοξενείται σ’ αυτό. Αν κάποιες/κάποιοι βιώνουν καταστάσεις ανεξέλεγκτης υστερίας για κάποιο λάθος τους αυτό δε σημαίνει ότι φταίει η Μητρόπολη, η οποία ως φωνή της Μάνας μας, της Ορθόδοξης Εκκλησίας φωνάζει – ως έχουσα αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα – και λέει ότι η διόρθωση του λάθους δε γίνεται με χειρότερο λάθος, αλλά με μετάνοια…

Η επίθεση στη Μητρόπολη είχε και φασιστικό χαρακτήρα. Είναι φασισμός η χρήση της βίας της εισβολής, της λεκτικής βίας, της βίας της ρύπανσης προκειμένου να φιμώσει τον ανώτατο Ορθόδοξο Χριστιανικό θεσμό του τόπου μας, τη Μητρόπολη – αν είναι δυνατόν – ώστε να μη διακηρύσσει ειρηνικά και δημοκρατικά τα πιστεύματά της. Η Ορθοδοξία σέβεται την ελευθερία και τα πιστεύματα κάθε πολίτη. Κανένα δεν εμποδίζει με τη βία να επιλέγει το λάθος. Και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο απαιτεί και από εκείνους, που έχουν διαφορετική άποψη σε οποιοδήποτε θέμα να σέβεται το δικό της δικαίωμα να πιστεύει κατά τους όρους της επιστήμης ότι η έκτρωση είναι φόνος, οποτεδήποτε και αν πραγματοποιηθεί μετά την «άκρα σύλληψη» του αγέννητου παιδιού. Η βίαιη ακτιβιστική δραστηριότητα της τάχα και αντιεξουσιαστικής αλιμούρας προωθεί τον εκφασισμό της κοινωνίας στο βαθμό που επιχειρεί να φιμώσει συμπολίτες και θεσμούς του τόπου μας. Η Δημοκρατία μας επιτρέπει την όποια αντιπαράθεση με επιχειρήματα και όχι με βία και εισβολές και στοχοποιήσεις θεσμών και προσώπων. Σε όσους αυτοπροσδιορίζονται ως αντιεξουσιαστές και εισβάλουν βίαια σε μη δημόσιους χώρους προκειμένου να προκαλέσουν θόρυβο γύρω από το όνομά τους και τις απόψεις τους θυμίζουμε ότι και η ‘Χρυσή Αυγή’ χρησιμοποιούσε τη βία και τον φόνο για να εκφοβίσει και να επιβάλλει τις σκοταδιστικές και αποκρουστικές απόψεις της. Να τους θυμίσουμε ότι ο Λαός δεν έκλαψε μόνο για τα τρία ενήλικα εργαζόμενα παιδιά του, που κάποιοι άλλοι - αντιεξουσιαστές και εκείνοι; - έκαψαν ζωντανά στην Marfin, αλλά ΚΑΙ για το αγέννητο παιδάκι, που κάηκε στα σπλάχνα της μητέρας του!

Είναι θλιβερό στον 21ο αι. νέοι περίπου άνδρες και γυναίκες να έχουν αντιεπιστημονικές και μεσαιωνικές, φασιστικές και ρατσιστικές ιδέες και να θέλουν να τις επιβάλλουν με τη βία και σε άλλους και να διακηρύττουν με αφέλεια (;) ότι οπωσδήποτε το ‘νόμιμο’ είναι και ηθικό! ‘Νόμιμα’ έκαιγε ανθρώπους ο Χίτλερ ή πάγωνε άλλους στη Σιβηρία ο Στάλιν ή σκότωνε ο Πινοσέτ, ο Χότζα εδώ δίπλα μας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν στις μέρες μας και άλλες «μεγάλες» εγκληματικές φυσιογνωμίες.

Συγχαίρουμε τόσο τους οργανωτές της δημοκρατικής εκδήλωσης ελεύθερης πληροφόρησης και δημοκρατικού διαλόγου του 2020 για το αγέννητο παιδί, όσο και όλους εκείνους οι οποίοι στηρίζουν την προσπάθειά τους. Η δράση τους αποτελεί δείγμα υγείας του Λαού μας κόντρα σε όσους ειρωνεύονται και απορρίπτουν κάθε έννοια πατρίδας και χαρίζουν στους νέο-οθωμανούς εθνικιστές και μισογύνηδες της Τουρκίας χαμόγελα εις βάρος μας με τη σαπίλα των … φωταδιστών των οποίων δεν ακούσαμε τη διαμαρτυρία τους για τις σφαγές Χριστιανών και τις επιθέσεις από μουσουλμάνους κατά Εκκλησιών και Μητροπόλεων σε άλλα μέρη της πατρίδας μας και ανά τον κόσμο. Ποιος ξέρει και τι λάσπη θα ρίξουν στο ΜΜΕ που φιλοξενεί το κείμενο αυτό … Δε γνωρίζουμε τι έκαναν οι Αστυνομικές και Εισαγγελικές αρχές για τη βίαιη εισβολή σκοταδιστών στη Μητρόπολη. Δε μας ενδιαφέρει η τιμωρία τους. Μας ενδιαφέρει η απαλλαγή τους – ΑΝ το επιθυμούν – από το σκοτάδι που κυριαρχεί στην ψυχή τους, στις δράσεις τους, στους ρατσιστικούς και φασιστικούς τους στόχους.

Κλείνοντας επαινούμε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Μάξιμο για τη στήριξή του στις εκδηλώσεις κατά της δολοφονίας του αγέννητου παιδιού και τον Παν. Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολής μας π. Θωμά Ανδρέου για τον ευπρεπή και πολιτισμένο τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τη βάρβαρη εισβολή των … ‘αντιεξουσιαστών’, οι οποίο είναι τόοοοοοσο αντιεξουσιαστές, που συμπορεύονται στο συγκεκριμένο θέμα με το κόμμα, που κυβερνούσε μέχρι πριν από δυο χρόνια και το οποίο υπέγραψε το τρίτο, εκατόχρονης διάρκειας, αχρείαστο, επαίσχυντο και επαχθέστερο για τον Ελληνικό Λαό μνημόνιο το 2015, όταν πρωτοεμφανίστηκε στην πόλη μας η δήθεν … ‘αντιεξουσιαστική’ αλιμούρα.-

 Β. Β.

1 σχόλιο:

Γιάννης Ιωαννίδης είπε...

H φρίκη του αντιεξουσιαστικού αναρχισμού της ΑΝΤΙΦΑ απλώνεται σαν λοιμική νόσος σε όλη την Ευρώπη και πλέον και στην επαρχία. Πρόκειται περί αληθινής πανδημίας, έναντι της οποίας οι πολιτικοί μας υπνώττουν! Θα το πληρώσουν ακριβά και αυτοί και εμείς!
Πρέπει όλος αυτός ο χρηματοδοτούμενος από τον Ερτογάν συρφετός να τεθεί επιτέλους εκτός νόμου και να αντιμετωπίζονται ως τρομοκρατική οργάνωση χωρίς ελαφρυντικά, ανεξαρτήτως ηλικίας!!

Γιάννης Ιωαννίδης