Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Όφλημα σεβασμού και αγάπης στον Μητροπολίτη Καστορίας κυρό Σεραφείμ

Σήμερα επισκεφθήκαμε αυθημερόν με τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Παναγιώτη Θωμά την Καστοριά. Σκοπός μας να προσκυνήσουμε τον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Σεραφείμ Παπακώστα.  Ο οποίος έφυγε τόσο άδικα εξ αιτίας της πανδημίας, χωρίς όπως του άξιζε να προσκυνήσουμε το σεπτό σκήνωμά του, και να τον αποχαιρετήσουμε λαμβάνοντας την ευλογία του, και χωρίς να τον τιμήσουμε με την παρουσία μας όπως άρμοζε σ΄ έναν ιεράρχη που ήταν φιλόξενος και γεμάτος από αγάπη σε όλους. Ο π. Παναγιώτης με βαθιά συγκίνηση τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου.





Μετά είχαμε την χαρά να δούμε συνεργάτες κληρικούς του μακαριστού Καστορίας. Το απόγευμα κατευθυνθήκαμε στην Σιάτιστα όπου συναντηθήκαμε με τον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιο, πρώην πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως Καστορίας.

Είθε από την θριαμβεύβουσα Εκκλησία, από το φως του Παραδείσου που απολαμβάνει, να δέεται για τα παιδιά του στην Καστοριά, για την Εκκλησία αλλά και για μας που αγαπήσαμε την απλότητα του σοφού ιεράρχη

Ας έχουμε όλοι την ευχή του.

Αναστάσιος Κ. Κωστόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: