Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Στο Ιερό Κελλίον των Αρχαγγέλων της Ι. Σκήτεως Αγίας Άννης τελέσθηκε η εξόδιος ακολουθία του, μακαριστού πλέον, Μητροπολίτου Κινσάσας κυρού Νικηφόρου. Της ακολουθίας προεξήρχε ο εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού και Αδραμερίου κ. Θεόκλητος. Στην ομιλία του μεταξύ άλλων ετόνισε πως σήμερα προπέμπουμε έναν άγιο Ιεράρχη, ένα στολίδι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.


Στη συνέχεια απηύθυνε λόγους πνευματικούς και παρήγορους στους πατέρες και στους λίγους λαϊκούς αδελφούς που προσήλθαν για την εξόδιο ακολουθία. Στη συνέχει έλαβε το λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κανάνγκας κ. Θεοδόσιος εκπροσωπώντας τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεοδώρο τον Β΄ ο οποίος τον τοποθέτησε τοποτηρητή της Μητροπόλεως Κινσάσας. Ο Μητροπολίτης Κανάγκας μετέφερε τις συλλυπητήριες ευχές του Πατριάρχου Αλεξανδρείας ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στον πνευματικό του σύνδεσμο με τον μακαριστό μητροπολίτη από την εποχή που εκείνος ήταν σχολάρχης της Αθωνιάδος Σχολής και ο Μητροπολίτης Κανάνγκας μαθητής.

Μεταξύ των άλλων επανέλαβε τα λόγια του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας πως ο μακαριστός υπήρξε εξέχον στέλεχος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και εξαίρετη προσωπικότητα της Εκκλησίας. Επίσης επεσήμανε πως ο μακαριστός έλαβε πλήθος πρωτοβουλιών, όπως ίδρυση Ιεράς Μονής, ανέγερση Ναών, σχολείων, μικρού νοσοκομείου. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά ότι αντιμετώπιζε όλα τα προβλήματα δια της προσευχής, επειδή πίστευε πως αυτή είναι το βαρόμετρο της πνευματικής ζωής και το μέσο που ελκύει την Χάρη και τον Φωτισμό του Θεού, άνευ των οποίων μόνον αδιέξοδα υπάρχουν. Χαρακτηριστικά δε υπήρξαν τα τελευταία λόγια του μακαριστού προτού διασωληνωθεί "Να γίνει το θέλημα του Θεού".

Ο μακαριστός Ιεράρχης κράτησε επάξια την σκυτάλη της Ιεραποστολής την οποία παρέλαβε από τους προκατόχους του Αρχιερείς και από τους Ιεραποστόλους π. Χρυσόστομο Παπασαραντόπουλο, π. Χαρίτωνα Πνευματικάκι, π. Αθανάσιο Ανθίδη και Πενταπόλεως κ. Ιγνάτιο. Τώρα αγάλλεται στις αιώνιες χαρές του Παραδείσου. Ας έχουμε όλοι την ευχή του.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έφυγε ένας μάχιμος αρχιερέας ιεραπόστολός. Η ζωή του ήταν δοσμένη στον Χριστό και τώρα είναι κοντά Του. Ας φροντίσει με τις ικεσίες του ο μακαριστός από τον ουρανό ο διάδοχός του να έχει ζήλο ιεραποστολικό.

Ανώνυμος είπε...

Έφυγε με τα χέρια γεμάτα. Όλη του η ζωή ήταν αφιερωμένη στον Κύριό μας. Αιωνία η αγία μνήμη του.