Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Αργύρης Τζουβελέκης: Ο συγχρωτισμός εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων αναιρεί την αξία των εμβολίων


 Σε ανάρτησή του ο ερευνητής-πνευμονολόγος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, Αργύρης Τζουβελέκης επισημαίνει ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασία κατά του κορωνοϊού. Όπως εξηγεί ο διακεκριμένος επιστήμονας, ο στενός συγχρωτισμός εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων αναιρεί την αξία των εμβολίων γιατί ευνοεί τη μετάδοση υψηλού ιικού φορτίου.

Αναλυτικά σημειώνει:

"Καλλιεργείται μια ψευδαίσθηση μεταξύ πολλών εμβολιασμένων ότι το εμβόλιο σε καθιστά άτρωτο και ότι μπορείς ανεξέλεγκτα να συνεχίσεις τη ζωή σου με χαλαρές συμπεριφορές, χωρίς μέτρα προφύλαξης ακόμα και με ακρότητες πχ συναθροίσεις, στενές επαφές, κοινωνικές εκδηλώσεις. Η αλήθεια είναι ότι σε μια κοινωνία που έχει εμβολιάσει το 50% του πληθυσμού της (και μάλιστα το 30% 4 μήνες πριν) η πιθανότητα να συμπέσεις με εμβολιασμένο ή ανεμβολίαστο είναι η ίδια και αυτή!!!

Και ο στενός συγχρωτισμός εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων αναιρεί την αξία των εμβολίων γιατί ευνοεί τη μετάδοση υψηλού ιικού φορτίου το οποίο αν το δεχθείς ταυτόχρονα από 15-20 άτομα πχ σε ένα κορωνοπάρτυ ή γάμο η πιθανότητα να κολλήσεις και να νοσήσεις βαριά είναι μεγάλη ακόμα και αν έχεις εμβολιαστεί. Προβλέπω ότι όσο οι εμβολιαστικοί ρυθμοί συνεχίσουν να είναι πτωτικοί και οι συμπεριφορές του κόσμου υπερβολικά χαλαρές, η τρέχουσα αναλογία 95/5% ανεμβολίαστοι/εμβολιασμένοι των νοσηλειών να γίνεται σύντομα 70/30 και έπεται συνέχεια....

Αυτό φυσικά και δεν αναιρεί την αξία των εμβολίων (τουλάχιστον οι νοσηλευόμενοι εμβολιασμένοι νοσούν ηπιότερα και σπάνια διασωληνώνονται) αλλά τονίζει την ανάγκη συνδυασμού μέτρων πρόληψης και αποφυγή ακραίων συμπεριφορών μέχρις ότου φτάσουμε σε ένα ποσοστό ανοσίας 80% (ίσως και 90%) (συμπεριλαμβανομένης και της φυσικής ανοσίας-αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι είμαστε κοντά στο 65% δεδομένου ότι η φυσική ανοσία είναι πολλαπλάσια των 530.000 ήδη νοσούντων).

Κρίμα γιατί το μομέντουμ είναι υπέρ των εμβολίων αυτή τη στιγμή αναφορικά με την παραλλαγή δέλτα...δεν είμαι τόσο σίγουρος για το μετά..."

Πηγή: The Best

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι έχουν να μας πουν τώρα οι αντιεμβολιαστες που είναι κίνδυνος για μας τους εμβολιασμένους;
Για τον εαυτό τους ας κάνουν ότι θέλουν για την δικιά μου την υγεία δεν τους επιτρέπω να διακινδυνεύσω από αυτός.
Να είναι υποχρεωτικό σε εμφανές σημείο αν καθένας μας εμβολιάστηκε η όχι.

Unknown είπε...

Οι αντιεμβολιαστες φίλε μου, δεν πτοουνται από κάτι τέτοια...θα επαναλαμβάνουν το ίδιο παραμύθι χωρίς να ακούνε τι λένε οι άλλοι. Απλώς κουβεντιάζουν με τον εαυτό τους!
Υάκινθος

Ανώνυμος είπε...

Αφού έχετε εμβολιαστεί, τι φοβάστε απο τους μη εμβολιασμενους, ακριβώς;;;Γιατί τόση ανασφάλεια;; Φυσικά και θα πρέπει να ειναι σε εμφανές σημειο, οτι είστε εμβολιασμενος...να τηρούν αποστάσεις οι μη εμβολιασμενοι, γιατί ως γνωστό και μεταφερετε τον ιό και τον μεταδιδετε!

Ανώνυμος είπε...

Τελειώνουν τα ψέματα. Οι ανεμβολίστοι είναι επικίνδυνοι για όλο τον πληθυσμό. Είναι επιλογή τους να μην κάνουν το εμβόλιο θα πρέπει να επωμισθούν και τις συνέπιες. Δεν μπορείς να τους επιτρέψεις μα μην κυκλοφορούν αλλά μπορείς να τους επιβάλεις να μην είναι σε χώρους που μπορούν να μεταδώσουν την νόσο στον πληθυσμό. Κανένας ανεμβολίαστος σε νοσοκομεία, τράπεζες, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, σχολεία, πανεπιστήμια. Σήμερα στο δικαστήριο του Βόλου με την βούλα της Δικαιοσύνης τέθηκαν σε διαθεσιμότητα υγειονομικοί που δεν εμβολιάστηκα. Η αρχή έγινε. Καλή συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Παραλήρημα, να το πω...κρίση πανικού;; Με πιο δικαίωμα, εκφραζεστε με αυτό το τρόπο...θα έπρεπε να ντρέπεστε...

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι αρκετό να μήν μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι σε νοσοκομεία, τράπεζες, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, σχολεία, πανεπιστήμια.
Πρέπει να ανοίξει η Γιάρος και η Μακρόνησος.

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο γιατρός βγαίνει και λέει ότι το εμβόλιο δεν προστατεύει από το υψηλό ιικο φορτίο, αναρωτιέμαι από τι προστατεύει; Ποια η αξία τους;
Ο άνθρωπος προσπαθεί να πει ότι τα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά.
Αντι λοιπόν να τα ρίχνετε στους ανεμβολιαστους αντιληφθείτε ότι οι γιατροί κάτι δεν μας λένε καλα.
Μαρινα

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζομαι ότι κάνατε το εμβόλιο από αγάπη στον συνάνθρωπο!

Ανώνυμος είπε...

Εξ ίσου επικίνδυνοι με τους ανεμβολίαστους είναι και οι εμβολιασμένοι αναφορικά με τη μετάδοση του ιού με βάση το CDC.
Oπότε οι σοφιστείες ας λείπουν.

Ανώνυμος είπε...

Προσέχετε τι γράφετε , μήπως τελικά σας σώσουν τη ζωή οι ανεμβολιαστοι.

Ανώνυμος είπε...

https://youtu.be/nT4SXBolEBU

Ανώνυμος είπε...


Ε!!! όχι 3.33 και να φορούν μάσκα οι εμβολιασμένοι για να προστατεύσουν τους ανεμβολίαστους. Όπως στρώσαν να κοιμηθούν. Ας κολλήσουν και ας πεθάνουν αφού δεν θέλουν να σωθούν με δωρεάν εμβόλιο.
Δίκαιος Χριστιανός

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σημαντικό το σχόλιο 3, 33.