Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Προεόρτια 28ης Οκτωβρίου στην Κύπρο

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα χθες το βράδυ με μια συνταξιούχο δασκάλα, με ρώτησε πως θα περάσω την 28η Οκτωβρίου στην Κύπρο. Της απάντησα ότι έχει αργία εορτάζοντας την εθνική επέτειο. Της προξένησε έκπληξη.

Σήμερα παντού θα γίνουν εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου 1940 στην Κύπρο. Αύριο στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις σε όλες τις πόλις και τα χωριά.


Καθυστέρησα να φύγω σήμερα, και άρχισα περί της 9 π.μ. να ακούω πατριωτικά τραγούδια στο δρόμο. Μετά από λίγο, βγαίνω στο μπαλκόνι και είδα αυτή την λιλιπούτεια παρέλαση που πραγματοποίησε στην Λάρνακα ο παιδικός σταθμός που είναι απέναντι. Με το κινητό τράβηξα κάποιες φωτογραφίες.
Τα παιδιά με σημαίες στα χέρια κάνανε παρέλαση στο τετράγωνο του σταθμού τους, ενώ φορητό ηχείο έπαιζε πατριωτικά τραγούδια.

Στο τέλος σταθήκαν μπρος στην είσοδο, φωνάζοντας τα χρυσά μου τα ΖΗΤΩ. Συγκινήθηκα. Άρχισα να κλαίω από υπερηφάνεια για τα Κυπριοτόπουλα και μπήκα μέσα.

Ζήτω η Ελλάδα μας.

Α. Κ. Κ.








Παρακάτω φωτογραφίες που τράβηξα χθες στην βόλτα μου στην Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) στην Λάρνακα που είναι σημαιοστολισμένη για την εθνική επέτειο. 




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στην μητροπολιτική Ελλάδα πάμε από το κακό στο χειρότερο.