Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Προτροπή της Ι. Μ. Ιερισσού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού

Ἡ Ἱερά Μητρόπολις ἀνακοινώνει ὅτι μέ πρωτοβουλία τοῦ Ὑπουργείου Ὑγείας καί τῆς Δ΄ Ὑγειονομικῆς Περιφερείας, κινητή μονάδα μέ ἰατρικό καί νοσηλευτικό προσωπικό τοῦ Κέντρου Ὑγείας Παλαιοχωρίου θά βρίσκεται τήν Τετάρτη, 3η Νοεμβρίου 2021 στήν Ἱερισσό – Μεγάλη Παναγία καί Ἀρναία γιά νά ἐμβολιάσει ὅσους πολίτες ἐπιθυμοῦν καί γιά ὅποια δόση ὑπολείπεται νά κάνουν ἤ καί μέ τήν πρώτη δόση γι’ αὐτούς πού δέν ἔχουν ἐμβολιασθῆ. Θά ἀκολουθήση καί δεύτερη ἐμβολιαστική δράση στίς 24 Νοεμβρίου 2021.

Παρακαλοῦμε καί συνιστοῦμε θερμά τόσο οἱ Ἰατρικοί Ἐπιστημονικοί φορεῖς, ὅσο καί ἡ Ἱερά Μητρόπολις ὅλους τούς συμπολίτες μας νά ἐμβολιασθοῦν γιά νά κερδίσουμε τίς ζωές μας καί νά ἀπαλλαγοῦμε ἀπό τόν ἐφιάλτη πού βιώνουμε τά τελευταῖα δύο χρόνια.

Θά περιμένουμε μέ πολύ ἀγάπη ὅλους σας.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως καί τοῦ Κέντρου Ὑγείας Παλαιοχωρίου

11 σχόλια:

Αναστάσιος είπε...

Μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος
Μητροπολίτης Σητείας Κύριλλος
Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος και άλλοι.
Τολμούν να κάνουν σύσταση περί εμβολιασμού για covid 19 όταν άλλοι δεν τολμούν να μιλήσουνε ούτε ιδιωτικά «Καί ουδενί ουδέν είπον εφοβούντο γάρ».

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού γράφει: «συνιστοῦμε θερμά τόσο οἱ Ἰατρικοί Ἐπιστημονικοί φορεῖς, ὅσο καί ἡ Ἱερά Μητρόπολις ὅλους τούς συμπολίτες μας νά ἐμβολιασθοῦν γιά νά κερδίσουμε τίς ζωές μας καί νά ἀπαλλαγοῦμε ἀπό τόν ἐφιάλτη πού βιώνουμε τά τελευταῖα δύο χρόνια».

Ξεκάθαρες κουβέντες από Αρχιερέα που στέκεται εις Τόπον και Τύπον Ιησού Χριστού και αντιμετωπίζει, επιτέλους, την κατάσταση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα έναντι του λογικού Ποιμνίου.

Αξίζει να σας υπενθυμίσω και μέρος των όσων έγραψε ο Μητροπολίτης Σητείας Κύριλλος:
«Ας αντιμετωπίσουμε, επιτέλους, την κατάσταση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Ας πάψουμε να ακούμε τους ψευδοπροφήτες Αρχιερείς, Ιερείς και λαϊκούς του διαδικτύου που εκφράζουν μόνο προσωπικές τους απόψεις και όχι την επίσημη θέση της Εκκλησίας και βλέπουν παντού συνωμοσιολογίες, εχθρούς και σκορπούν τον φόβο και τον πανικό. Είδαμε ότι ο θανατηφόρος ιός δεν κάνει εξαιρέσεις σε Αρχιερείς, Κληρικούς, Μοναχούς, πιστούς και άπιστους. Όλοι μας κινδυνεύουμε. Όλοι μας γνωρίζουμε δικούς μας ανθρώπους που νόσησαν ή πέθαναν από τον θανατηφόρο ιό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι, όπως σοφά τόνισε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης μας κ.κ. Βαρθολομαίος, δεν κινδυνεύει η πίστη αλλά οι πιστοί.»

Ανώνυμος είπε...

ΤΑΣΟ ΤΟ ΆΛΛΟ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΕΜΒΌΛΙΟ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΘΆΝΑΤΟΙ ΟΎΤΕ Ο ΙΕΡΙΣΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ. ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ

Αναστάσιος είπε...

Προς:22 Οκτωβρίου 2021 - 8:50 μ.μ.

Από το να ομιλώ εγώ, και να λες εσύ τα δικά σου, ας μιλήσει ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

Σε πρόσφατη μελέτη του με στατιστικά στοιχεία είπε ότι «Έχουμε αποφύγει 8.400 θανάτους και 5.560 νοσηλείες ΜΕΘ»

Για περισσότερα δες: https://www.ertnews.gr/eidiseis/epistimi/evzoia/ygeia/live-stis-13-00-oi-anakoinoseis-toy-sotiri-tsiorda-gia-toys-emvoliasmoys/

Αναστάσιος είπε...

Μου γράφει ένας από τους σχολιαστές:
«Δεν είναι αυτή η δουλειά του επισκόπου. Αλλα είναι τα καθήκοντα και η αποστολή του. Να πάψουν να εμπλέκονται σε ιατρικά θέματα οι επίσκοποι.»
Θα συμφωνούσα μαζί σου, αν όλοι οι ρασοφόροι έκλειναν τα απύλωτα στοματά τους μιλώντας υπέρ ή κατά της επιδημίας.
Και κάτι ακόμα… όλοι αυτοί οι παπάδες (από μοναχούς έως Μητροπολίτες) που μιλάνε για ιατρικά θέματα και παρασύρουν τον κόσμο να μην εμβολιαστούν είναι δουλεία τους;
Πόσοι δεσποτάδες πέθαναν, πόσοι μοναχοί και μοναχές, πόσοι κληρικοί;
Προχθές πέθανε μια κυρία από Κορωνοιό στην περιοχή Λάρνακας. Δεν έκανε το εμβόλιο μετά από σύσταση του πνευματικού της. Τις έλεγε τις γνωστές βλακείες που λένε και αρκετοί Πατρινοί αντιεμβολιαστές παπάδες. Στην κηδεία της μακαρίτισσας από την απαρηγόρητη μητέρα της έγινε «το έλα να δεις» κατά του «τρισκατάρατου» παπά. Τον οποίο γιουχάρισε μιας και τόλμησε να μιλήσει και να παραβρεθεί.
Διαβάζω στο διαδίκτυο τις αρλούμπες των παπάδων που μιλάνε και ακούω άλλους κατά του εμβολίου και λένε της Χαλιμάς τα παραμύθια. Η αγανάκτηση μου έφτασε στο έπακρο.
Εσύ τώρα ψέγεις τον Ιερισσού, δεν κάνεις το ίδιο για αυτούς που κάνουν τεράστιο κακό στην κοινωνία με τις συνωμοσιολογίες τους.
Αρκετή σημασία έδωσα από τον πολύτιμο χρόνο μου, για ανοησίες ανθρώπων που δεν σκαμπάζουν, και το παίζουν παντογνώστες επειδή φέρουν το ράσο ή κάνουν μακριό σταυρό.

Ανώνυμος είπε...

Γράψτα Αναστάσιε χωρίς φόβο να τα ακούσουν.

Ανώνυμος είπε...

Μην δημοσιεύεις ανατρεπτικά σχόλια. Γέμισε το διαδίκτυο από αρνητές. Φτάσαμε να παθαίνουν χωρίς λόγο αδελφοί χριστιανοί. Συνέχισε τον αγώνα της αλήθειας. Είσαι ως μπλοκ μια όαση στην εκκλησιαστική ερημιά.
Ο Ιερισσού ασθένησε και γνωρίζει. τώρα κάνει ορθότατα τον αγώνα του. Είναι Αρκάς και δεν πιστεύει στα μεσοβέζικα. Τιμάει την Αρκαδία μας ως γνήσιος απόγονος αγωνιστών Αρκάδων.
Αρκάς από Κάνδαλο (Ζέλι)

Ανώνυμος είπε...

Πόσο μπροστά είναι ο Ιερισσού και ο Κωστόπουλος!!!! δεν τόλμησαν να πουν αυτό που είπε το δεξί χέρι του Πατριάρχη Μόσχας.
Στο δορυφορικό δίκτυο «Ρωσία-24» μίλησε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα του, τη Ρωσία, που διαρκώς επιδεινώνεται.
Ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων:
«Προσωπικά πιστεύω ότι ο εμβολιασμός πρέπει να είναι υποχρεωτικός για τους κληρικούς, καθόσον βρίσκονται σε συνεχή επαφή με πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων, εκτός, φυσικά, εάν υπάρχουν ιατρικές αντενδείξεις».

Ανώνυμος είπε...

Απορώ που τολμάνε και μιλάνε όλοι αυτοί οι ανεμβολίαστοι που είναι κινούμενος δημόσιος κίνδυνος. Η μητέρα μου 67αρα στην περίοδο του Lockdown πήγαινε να εκκλησιαστεί σε χώρο που ιερέας έκανε παράνομα Θεία Λειτουργία χωρίς μάσκες και αποστάσεις. Τους έλεγε ο χώρος που κάνουν την Λειτουργία είναι άγιος και δεν κινδυνεύουν. Την ειδοποιούσε στο που θα κάνει Λειτουργία το βράδυ με Viber. Διότι είχε δύο εναλλακτικές λύσεις μην τον πιάσουν. Το αποτέλεσμα κόλλησε και δεν πήρε ένα τηλέφωνο να μάθει τι κάνει. Ούτε στην κηδεία ήλθε μάλλον να μην κολλήσει γιατί αυτά που έλεγε για ιερότητα του χώρου που υπάρχει η προστασία της ομπρέλας του Θεού δεν τα πίστευε. Η μητέρα μου είναι τώρα νεκρή και κηδεύτηκε σαν το σκυλί στο αμπέλι και αυτός συνεχίζει να κυκλοφορεί αγέρωχα ως μέγας και τρανός. Όπως μου είπαν δικοί του δεν έκανε το εμβόλιο. Ευχή μου σύντομα να κολλήσει και αυτός και να πάει να απολογηθεί στην μητέρα μου για το κακό το οποίο της προξένησε.
ΥΓ. Δύο από τα αδέλφια του ιερέα πέθαναν από κορωνοιό εκείνη την περίοδο σε άλλα μέρη. Αυτός όμως είναι αμετανόητος. Ο δεσπότης γιατί τον καλύπτει;

Ανώνυμος είπε...

Επανέρχομαι
όταν πέθανε η μητέρα μου διάβασα τα μηνύματα που έχω κρατήσει στο Viber μήπως και χρειαστούν. Μηνύματα που έστελνε ο ιερέας και άλλοι από την ομάδα του με ένα σωρό συνωμοσιολογίες. Ο άνθρωπος αυτός πρέπει να πάει σε ψυχίατρο διότι γράφει πολλά παράλογα. Καλό θα ήταν οι υπεύθυνοι του ηλεκτρονικού εγκλήματος να δουν όλα τα μηνύματα ιερέων αντιεμβολιαστών για να τους κλείσουν μέσα και να σωθεί ο κόσμος.

Ανώνυμος είπε...

Ένας ανεμβολίαστος Αρχιερεύς εισήχθη σήμερα 24/10/21 στον Ευαγγελισμό με σοβαρά συμπτώματα κορονοϊού. Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι εντός της προσεχούς ώρας θα διασωληνωθεί δεδομένου ότι η κατάσταση του κρίνεται σοβαρή. Πρόκειται για τον Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο ο οποίος μέχρι τώρα δεν είχε εμβολιαστεί ο ίδιος χωρίς όμως να κάνει και προπαγάνδα κατά του εμβολιασμού. Ο Μητροπολίτης Μάνης κ.Χρυσόστομος είναι 71 ετών. Γεννήθηκε 10 Φεβρουαρίου 1950 και χειροτονήθηκε Μητροπολίτης 10 Φεβρουαρίου 2018 από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τον Β´.

Ανώνυμος είπε...

Συμπαθής ο Μάνης αλλά όπως έστρωσε ας κοιμηθεί. Αφού ήταν στις ομάδες τις ευπαθείς ας έκανε το εμβόλιο.