Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Στην αγκαλιά του Θεού ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΙΩ. ΒΛΑΧΟΣ

Στην αγκαλιά του Θεού που Τον υπηρέτησε συνειδητά και υπεύθυνα είναι από σήμερα το πρωί ο

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΙΩ. ΒΛΑΧΟΣ
Αξιωματικός ε.α.

Αγαπητέ μας κ. Βλάχο θα είσθε πάντα στον νου και στην καρδιά μας, γιατί κάθε σημείο της «Αγίας Σκέπης» σας θυμίζει, αφού προσφέρατε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και άμεσος συνεργάτης του π. Γαβριήλ Αθανασιάδη πολλά για την δημιουργία των εγκαταστάσεων και την λειτουργία της.

Θα σε θυμόμαστε για τις σοφές και σεμνές συμβουλές σας στα απλά και στα σύνθετα προβλήματα, στα χαρούμενα και στα δυσάρεστα, στα εύκολα και στα δύσκολα της ζωής. Πάντα δίπλα μας από τα νειάτα μας ως και σήμερα. 

Πατούσατε ως αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού γερά στη γη, και ατενίζατε τον Ουρανό, «όθεν ήξει η βοήθειά Σου». Δυναμικός άνθρωπος με σκέψη φωτισμένη. Με συνέπεια, ευθύτητα, ειλικρίνεια και σωστή ιεράρχηση των πραγμάτων. Σταθερός  και αμετακίνητος στις αρχές σας. Χωρίς εκπτώσεις και παλινωδίες. Αυστηρός στον εαυτό σας. Επιεικής στους άλλους. Τα λόγια σας λίγα, αλλά «άλατι ηρτυμένα». Προτιμούσατε να μιλούν τα έργα σας και όλη βιωτή σας. Με απέραντη συνέπεια υπηρετήσατε όλους τους ρόλους που σας έταξε ὁ Θεός στον Στρατό και στο Χριστιανικό Έργο.

Αφοσιωμένος σύζυγος. Βαδίσατε με την πολυαγαπημένη σας κυρία Γεωργία τη μακρά κοινή πορεία σας, γεμάτη υποδειγματική αγάπη και κατανόηση. Μοιραζόσασταν τον ασύγκριτο πλούτο της καρδιάς σας και αλληλοστηριζόσασταν στις σωστές αποφάσεις και πράξεις της ζωής σας.

Στοργικός πατέρας, με ανύσταχτο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στη ζωή των παιδιών σας. Ατελείωτες οι προσευχές σας για τον Ιωάννη, την Ιωάννα, και την Θεοδοσία, για να τους προστατεύει και να τους κατευθύνει σωστά ὁ Θεός. Και ο Θεός σας αντάμειψε. Τα καμαρώσατε τα παιδιά σας καταξιωμένους ανθρώπους, κοντά σε σωστούς συζύγους, υπεύθυνους γονείς, με επιτυχημένες οικογένειες, καθώς και την μία σας θυγατέρα δοσμένη στον Ιεραποστολικό Αγρό του Κυρίου. 

Αγαπητέ μας κύριε Βλάχο, σας γνωρίσαμε από κοντά  στην Εστία, στην Κατασκήνωση του Αλισσού και στην Αγία Σκέπη, και γευθήκαμε το ειλικρινές ενδιαφέρον σας την βοήθεια και την συμπαράστασή σας.

Τα συναισθήματά μας γίνονται ένα μεγάλο ευχαριστώ ευγνωμοσύνης προς τον Θεό για όσα ζήσαμε κοντά σας, 

Καλή Ανάσταση!

Αναστάσιος Κωστόπουλος

 

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 την 12η μεσημβρινή στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Παραλίας Πατρών. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή ψυχή. Δίκαιος άνθρωπος. Εξαιρετικός αξιωματικός. Τον είχα στο ΚΕΤΧ
Αιωνία του η μνήμη.

Unknown είπε...

ΑΝΑΠΑΥΕΤΑΙ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ! ΔΙΚΑΙΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΖΗΣΕΤΑΙ!