Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Επίσκεψη Μητροπολίτου Κινσάσας Θεοδοσίου στην Μητρόπολη Μπραζαβίλ.

Επίσκεψη Μητροπολίτου Κινσάσας Θεοδοσίου στην Μητρόπολη Μπραζαβίλ. 

Κατόπιν εντολής και με την  ευλογία του Μακαριότατου Πάπα και Πατριάρχου Αλαξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεοδώρου του Β΄, ο Μητροπολίτης Κινσάσας Θεοδόσιος με την ιδιότητα του τοποτηρητού της χηρευούσης Μητροπόλεως  μετέβη στην Μητρόπολη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν προκειμένου να μεταφέρει τις ευχές,  τις ευλογίες και το ενδιαφέρον του Μακαριότατου και να συναντήσει τόσο τους ιερείς όσο και τους πιστούς της.

Ο Μητροπολίτης επισκέφθηκε –καταρχήν- την ενορία της Αναστάσεως του Χριστού στο Μπραζαβίλ ενώ στην συνέχεια μετέβη αεροπορικώς σε όλες τις ενορίες του Ποτν Νουάρ. Παντού οι πιστοί επεφύλαξαν στον Σεβασμιότατο θερμή υποδοχή. Την Κυριακή του Θωμά στον Ι. Ν. του Αγίου Δημητρίου Ποτν Νουάρ τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποία  κήρυξε το Θείο Λόγο αναφερόμενος στην δεσποτική εορτή της σωτηρίου ομολογίας του Θωμά εκφράζοντας παράλληλα την χαρά του για την παρουσία του στην Μητρόπολη Μπραζαβίλ καθώς και την επιθυμία του να ευχηθεί το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ στους πιστούς της Μητροπόλεως.




Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, π. Μάξιμος, φρόντισε για όλο το πρόγραμμα του Σεβασμιότατου καθώς και για τις επισκέψεις του στον Κυβερνήτη, το  Δήμαρχο,  τον Γενικό Διευθυντή του Στρατού και τον Γενικό Διευθυντή Λιμένος, οι οποίοι τον υποδέχθηκαν με τις αρμόζουσες τιμές.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιότατος, επισκέφτηκε τον ραδιοφωνικό σταθμό της Μητροπόλεως όπου μαζί με τους υπευθύνους του σταθμού πραγματοποίησαν μια μικρή ζωντανή εκπομπή. Τέλος ο Μητροπολίτης Θεοδόσιος συγκάλεσε ιερατική Σύναξη όπου με τους πατέρες της Μητροπόλεως συζητήθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν την Ιερά Μητρόπολη. 

Την Τρίτη 3 Μαΐου ο Σεβασμιότατος επέστρεψε στην Κινσάσα για τη συνέχιση του εκεί εκκλησιαστικού έργου.

















1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αεικίνητος και δραστήριος ο Κινσάσας Θεοδόσιος. Μητροπολίτης με αγάπη για την Ιεραποστολή. Δεν υπάρχει για αυτόν κούραση αλλά συνεχιζόμενη διακονία στο Ποίμνιο τη Εκκλησίας.