Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Γεώργιος Αναστ. Γεωργιόπουλος «Ὁ φίλος ἡμῶν κεκοίμηται»·

Ο σεβαστός και αγαπητός μου

Γεώργιος Αναστ. Γεωργιόπουλος
Απόστρατος Αξιωματικός Ε. Σ.
Επίτιμος Πρόεδρος Γ.Ε.Χ.Α. Πατρών

Χθες το βράδυ εξήλθε από τα φθαρτά και παρερχόμενα και εισήλθε στα αιώνια και άληκτα, όπου βασιλεύει η αγάπη του Θεού, όπου «τα πάντα και εν πάσι Χριστός». Τον είδα την Παρασκευή της Διακαινησίμου, τον αγκάλιασα και είπαμε τον Αναστάσιμο χαιρετισμό.

Εξεμέτρησε συντόμως  το ζήν, επλήρωσε το κοινόφλητον χρέος και γέμισε χθες το βράδυ την εν ουρανοίς Εκκλησία με πολλή χαρά, επί τη υποδοχή της μακαρίας και ηγνισμένης ψυχής του. 
Ήταν ο άνθρωπος με την ευρύχωρη καρδιά και την αρχοντική παρουσία, ο γλυκύς και ευπροσήγορος, ο συνετός και υπομονετικός.


Την λύπη μετριάζει η σκέψη ότι εργάσθηκε καρποφόρως ως τίμιος οικογενειάρχης, ως λαμπρός αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, ως συνεργάτης του Χριστιανικού Έργου και της Αγίας Εκκλησίας, και ότι απέρχεται από τον κόσμο αυτό ικανοποιημένος και με χέρια γεμάτα έργα. 

Υπηρέτησε τα Αναλόγια ως άμισθος Ιεροψάλτης. Η Μ.Φ.Η. «Η ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ» της Χριστιανικής Εστίας Πατρών, είχε την ευλογία να απολαμβάνει το σεμνό καλλίφωνο ψάλσιμό του σε κάθε ακολουθία επί 30 περίπου έτη. 
Μετά λόγου γνώσεως, και εξ ιδίας εμπειρίας, ως εκ της προσωπικής τακτικής  αναστροφής και άμεσης συνεργασίας, επί εικοσαετία αυτός ως Πρόεδρος, και εγώ ως Ταμίας, του Παραρτήματος Πατρών της Πανελληνίου Ενώσεως Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή» Γ.Ε.Χ.Α. και των κατασκηνώσεων αυτής, γνωρίζω τις θυσίες και την προσφορά του, μετά την καταστροφική πυρκαγιά της κατασκηνώσεως, για να γίνει αυτή ένα κατασκηνωτικό κόσμημα στην περιοχή μας. Πέρασε αγωνίες, επωμίσθηκε ευθύνες, ίδρωσε για να προσφέρει μια άνετη σύγχρονη Κατασκήνωση σε συνεργασία με τον Αρχιμανδρίτη π. Σωτήριο Τσάφο, του οποίου υπήρξε έμπιστος συνεργάτης.  

Ομολογώ ότι ουδέποτε με επέπληξε, συνεργάσθηκα άριστα μαζί του, γνώριζε να διοικεί με αγάπη, στοργή, μακροθυμία, κατανόηση, υπήρξε στρατιωτικός, αλλά δεν ήταν σατράπης, ήταν ο γνήσιος Χριστιανός. Του έλεγα και το εννοούσα, έπρεπε κ. Πρόεδρε να γίνεις ιερέας θα ήσουν μυσταγωγικός Λειτουργός, και υπέροχος πνευματικός. Πάντα τον προσφωνούσα κ. Πρόεδρε και έτσι θα παραμείνει στην μνήμη μου. Ήταν άξιος Πρόεδρος.

Η σύζυγό του Αστρίνα και τα εξαιρετικά παιδιά του Μαρία, Φωτεινή, Αναστάσιος, παρέχουν  την πολύτιμη προσφορά τους σε Κύκλους, Κατηχητικά, Ομάδες, και Κατασκηνώσεις. Να είναι υπερήφανοι για τον θησαυρό που τώρα από τον Ουρανό θα μεριμνά για αυτούς.
 
«Μακαρία η οδός η πορεύη, ότι ητοιμάσθη σοι τόπος αναπαύσεως». Ραίνουμε το σεπτό σκήνωμα σου με τα μύρα της Αναστάσεως και ψάλλομε τον επινίκιο υμνό «Χριστός Ανέστη». Σε κατευοδώνουμε αναστασίμως. 

Σε παραδίδουμε στην αγκαλιά του Κοιμητηρίου του Αγίου Αναστασίου του Πέρσου, όπου ο Ναός είναι έργο του αείμνηστου Πατρός σου Αναστασίου, τον οποίο και εσύ, και η οικογένειά σας, με κόπους και θυσίες επιμελήθηκε, και τον έφτιαξε ένα υπέροχο Ναό, που στολίζει όχι μόνο το Κοιμητήριο, αλλά και την γενέτειρά σου τις Βρύσες Κυπαρισσίας. Ένα Ναό που αξιώθηκα και εγώ -μεταξύ των άλλων- να προσφέρω το ξυλόγλυπτο τέμπλο και την ένθρονη εικόνα προσκυνητάρι του Αγίου Αναστασίου.
Από σήμερα θα αναπαύεσαι δίπλα στους ανθρώπους που αγάπησες. Θα συνομιλείς «πρός ἁλλήλους περί πάντων τῶν συμβεβηκότων ἐν Ἱερουσαλήμ ἐν ταῖς ἡμέραις ταύταις».

Αγαπημένε μου, και σεβαστέ Πρόεδρε

Ενώνουμε τις προσευχές μας υπέρ αναπαύσεως της ψυχής σου. Δεόμαστε όπως ο «εν Ιερουσαλήμ επουρανίῳ και μυριάσιν αγγέλων υμνούμενος Άγιος Θεός» (Εβρ. Ιβ΄,22) κατατάξει την ψυχή σου εν χώρα ζώντων και εν σκηναίς δικαίων. «Χριστός Ἀνέστη!»
 
Για το υπόλοιπο του βίου μου, θα πάρω μαζί μου αυτό που μου έδωσες όλα αυτά τα χρόνια, την ειλικρίνεια της αγνής καρδιάς σου. Είναι κάτι που δεν ξεχνιέται και δεν λησμονιέται.

Καλή αντάμωση, μην με ξεχνάς στον Ουρανό.
Αναστάσιος Κωστόπουλος

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί την 28 Μάϊου 2022 ημέρα Σάββατο και ώρα 10 πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μιντιλογλίου.
Η ταφή θα πραγματοποιηθεί στις Βρύσες Κυπαρισσίας. 

11 σχόλια:

Εκτός Ορίων είπε...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΔΕΝ ΤΟ ΧΩΡΑΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΜΟΥ! ΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΦΙΒΟΛΙΑ, ΑΚΟΜΗ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ!! ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΨΥΧΗ! ΝΑ ΕΥΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Υ.Γ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΕ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΣΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΚΟ ΓΡΑΠΤΟ ΛΟΓΟ ΣΟΥ! ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ...

Ανώνυμος είπε...

Ήταν υπέροχος άνθρωπος. Έφυγε σύντομα. Ας είναι η μνήμη του ΑΙΩΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Καί νῦν ἀγαπητέ Γεώργιε, πορεύου τήν μακαρίαν ὁδόν. Πικρός ὁ χωρισμός, ὁ πρόωρος. Ἰδιαιτέρως διά τούς οἰκείους σου ἀλλά καί δι' ὅλους ἡμᾶς, τούς ἀγαπήσαντάς σε.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σου κ. Κωστόπουλε Αρχηγέ μας μοναδικέ και ανεπανάληπτε στην Άγκυρα. Πάντα ξέρεις να τιμάς τους ανθρώπους που αγαπάς και σέβεσαι. Και για μας τους κατασκηνωτές ο κ. Γεωργιόπουλος ήταν ξεχωριστός.
Νίκος Αν.

Ανώνυμος είπε...

Πότε και πως πέθανε. Τον είχα δει στο μοναστήρι να ψέλνει και ήταν ακμαιότατος. Γιατί να φεύγουν ξαφνικά οι καλοί άνθρωποι;
Ο Θεός να παρηγορήσει την οικογένειά του.

Ανώνυμος είπε...

Ως κατασκηνωτής τον θυμάμαι τον κ. Γιώργο να φέρνει κάθε πρωί τα ψώνια για την τροφοδοσία. Μου είχε κάνει εντύπωση ότι δεν ζητούσε την βοήθεια των κατασκηνωτών. Τα ξεφόρτωνε μόνος του. Τον θυμάμαι πολλές φορές να ψέλνει στην κατασκηνωση στην θεία Λειτουργία. Ας είναι πρότυπό μας. Αιωνία η μνήμη του και δύναμη στην οικογένεια του.

Ανώνυμος είπε...

Ταπεινος, αφανης, με αγαπη ανιδιοτελη. Θα τον θυμομαστε. Καλως γινεται η αναφορα αυτη σε μια εποχη του καναπε, της καλοπερασης, σε μια εποχη που η λεξη προσφορα παραμενει αγνωστη.
Καλο να παραδεισο αγαπητε μας Γιωργο!

Ανώνυμος είπε...

Κεραυνός εν αιθρία. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι μας έφυγε ο κ. Γεωργιόπουλος. Ακμαίος ήταν γεμάτος ζωή
Ο Θεός να τον αναπαύσει.

Ανώνυμος είπε...

Λόγια καρδιάς για κάποιον που θαύμαζες και εκτιμούσες. Και αυτός για εσένα έλεγε τα καλύτερα για την συνεργασία σας και το ήθος σου.
Ας αναπαύεται στην αγκαλιά του Θεού
Πρ. Μέλος Δ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Γνωστός και αποδεκτός ως προσωπικότητα και αληθινός χριστιανός.
Αιωνία του η μνήμη.

Γιάννης Ιωαννίδης είπε...

Δεν τον ήξερα φυσικά, αλλά από τις θαυμάσιες φωτογραφίες του αντιλαμβάνομαι ότι επρόκειτο για άνθρωπο με αληθινή καλωσύνη, άρα πραγματικό Χριστιανό.