Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Σοβαρές καταγγελίες του Μητροπολίτη Αργολίδος για “ψευτοαγίους”, εκμετάλλευση και απάτη ολκής – “Στο συρτάρι οι ανακρίσεις από άνωθεν εντολή, επεμβαίνουν και πολιτικοί”

Σοβαρές καταγγελίες του Μητροπολίτη Αργολίδος για “ψευτοαγίους”, εκμετάλλευση και απάτη ολκής – “Στο συρτάρι οι ανακρίσεις από άνωθεν εντολή, επεμβαίνουν και πολιτικοί


Υπάρχει μια μεγάλη πληγή που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πολύς κόσμος, ότι δήθεν γίνονται θαύματα” αναφέρει ειδικότερα ο Μητροπολίτης Αργολίδας, κ.κ. Νεκτάριος μιλώντας σήμερα στην εκπομπή “Εδώ Πελοπόννησος” και στον Βασίλη Ζώη με αφορμή την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου “που τάραξε τα νερά” και διαβάστηκε χθες στις Εκκλησίες.


Υπάρχει πλάνη και εκμετάλλευση 
Υπήρξε άνωθεν παρέμβαση να μην προχωρήσει η διερεύνηση

 Έχουν γίνει τρεις ανακρίσεις για την περίπτωση αυτή, είναι όλες καταπέλτης αλλά μπήκαν στο συρτάρι γιατί επεμβαίνουν και πολιτικά πρόσωπα…Δεν μπορώ να κρύψω την αλήθεια… Υπάρχει ποινική διάσταση…Γιατί η Πολιτεία επεμβαίνει σε θέματα καθαρά εκκλησιαστικά;…

Πρόκειται για απάτη ολκής…Από την στιγμή που υπάρχει διαφήμιση υπάρχει αγυρτεία δεν υπάρχει αγιότητα” αναφέρει μεταξύ άλλων δηλώνοντας “αγανακτισμένος” ο Μητροπολίτης Αργολίδας.

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο τα όσα δήλωσε

Πηγή: Εδώ Πελοπόννησος


17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην Μητρόπολη μας ή στο ναό που εκκλησιάστηκα η εγκύκλιος δεν διαβάστηκε.
Λες να υπάρχουν συμφέροντα;;;;;;
Επιστρέφοντας είδα στην τηλεόραση τον π. Συνοδινό να την διαβάζει στην Αθήνα.

Ανώνυμος είπε...

Έχει γίνει παράδοση να διαφημίζουνε οι άγιοι πατέρες μας θαύματα. Να μας καλούν σε μίνι αγρυπνίες που τελειώνουν 00.15 και να προσφέρουν λαδάκι από το τάδε καντήλι της θαυματουργού εικόνας. Εικόνες θαυματουργές πλαστικοποιημένες που έχουν την χάρι του πρωτότυπου. Σταυρουδάκια που ευλογήθηκαν στον Πανάγιο Τάφο. Φιαλίδια με αγιασμό από το αγίασμα του τάδε αγίου κλπ. κλπ. Α!!!! ξέχασα και στυλό για να γράψουν καλά στις εξετάσεις.
Όλα αυτά που μας οδηγούν;;; Τα θέλει ο Χριστός;;;;;
Μάλλον τα ζητά το παγκάρι και οι δίσκοι των χρημάτων δίπλα από τα μεταφερόμενα ι. Λείψανα και τα υπόλοιπα αγιωτικά.
Άκουσα στην πανδημία κληρικό να λέει να ανοίξουν οι ναοί… το παγκάρι δεν βγάζει τίποτα… και τα τυχερά μας από πρόσφορα και μνημόσυνα μειώθηκαν… και να προσθέτει επίτροπος και στο κυλικείο του πνευματικού κέντρου χωρίς τους καφέδες των μνημόσυνων πάμε χαμένοι.
Ζήτω η Ορθόδοξη Πίστη μας.
Όλα για την δόξα του παγκαριού
Πιστός χριστιανός ορθόδοξος.

Ανώνυμος είπε...



τα εν οίκω μη εν δήμω....

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα σε εκκλησιαστικές ειδήσεις:
Χιλιάδες Θαδδαιόπιτες και τάματα! Προσκύνησαν Σταυρό και λείψανο Αγίου Ιούδα Θαδδαίου στο Λυκαβηττό.
Εδώ ταιριάζει το «ήταν πολλά τα λεφτά Άρη»

Ανώνυμος είπε...

΄Κληρικούς άλλους γνωρίζουν να του τυλίγουνε σε μια κόλα χαρτί. Με αυτό τίποτα διότι θα προσφέρει ‘’λάδι’’.

Ανώνυμος είπε...

Άγιε Αργολίδος ματαιοπονείς. Όταν έχει μαχαίρι τρώει πεπόνι. Γέλαγα κάποτε με μια δημοσίευση που μίλαγε για το αλογάκι της Παναγίας. Αυτός το καβάλησε όχι το άλογο αλλά το καλάμι.

Γιάννης Ιωαννίδης είπε...

Σοκ προκαλεί η καταγγελία του Σεβασμιωτάτου.
Επισημαίνεται όμως η τεράστια αργοπορία της Ιεράς Συνόδου να επιληφθεί ενός θέματος, που επί πολύ μακρό χρονικό διάστημα προβάλλεται και δη από συστημικά ΜΜΕ, πολλοί δε επώνυμοι και διάσημοι έχουν αναμιχθεί.
Όλα δε τούτα αφορούν ναό εντός της δικαιοδοσίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Εάν επρόκειτο για κάποια μακρινή επαρχιακή ενορία, πόσος χρόνος θα χρειαζόταν για να εκδηλωθεί επίσημη αντίδραση;
Δυστυχώς, η Ιερά Σύνοδος στον επικοινωνιακό τομέα κινείται όχι όπως επιβάλλεται από τις σύγχρονες ανάγκες και περιστάσεις.

Ανώνυμος είπε...

Η Εκκλησιαστική Δικαιοσύνη τι κάνει;
Ο Αρχιεπίσκοπος γιατί κοιμάται;
Εδώ πρέπει να υπάρξει ένας Μέγας Αλέξανδρος μια και έξω να κόψει τον γόρδιο δεσμό.

Ανώνυμος είπε...

" Ενας κούκος, δεν φέρνει την άνοιξη...." Θα πρέπει να πάρει θέσει στο σύνολό της η Ιεραρχία της Εκκλησίας μας.
Ό,τι συμβαίνει στο Λυκαβηττό , προκαλεί σκανδαλισμό στους πιστούς.

Ανώνυμος είπε...

Η ασυδοσία είναι ένα από τα χαρακτηριστικά των κληρικών Κάθε ένας κάνει ότι θέλει. Ομοιομορφία δεν υπάρχει. Γιαυτό και φεύγουμε από τους ναούς. Στην ενορία μου που ο παπάς έκανε αντίθετα από τις εντολές της Συνόδου. Ούτε η κηδεία μου δεν θέλω να γίνει σε αυτή με τέτοιο αντάρτη παπά.

Ανώνυμος είπε...

ναι λες και τωρα ξυπνησαν και δεν ηξεραν!!!! τα ξερουν και τα βλεουν καιρο τωρα οι ιεραρχες αλλα .... σε αλλη ενορια μοιραζουν και αγιασμα απο το φρεαρ του Ιακωβ....ακουσον ακουσον λες και ο αγιασμος που κανουμε δε φτανει. Αλλη χαρη εχει το νερο απο το φρεαρ του Ιακωβ. Και βεβαια και αυτο δεν ειναι original αλλα αραιωμενο.... Φταιμε και οι πιστοι με υην αφελεια και τη ασχετοσυνη μας
Ποσοι και ποσοι δεν προστρεχουν στο Λυκαβητο!!! ετσι για να δουν Μπας και πιασει.... το ταμα

Ανώνυμος είπε...

Πόσοι Λυκαβηττοί υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα;
Πόσοι παπάδες διαφημίζουν θαύματα και δυσφημίζουν την Ορθοδοξία;
Με αυτούς πότε θα κάνουν κάτι με αυτούς τους θαυματοποιούς παπάδες;
Στους παπικούς δεν υπάρχουν αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Δεε ξέρω αν είναι αργά πλέον, αλλά αν δεν γίνει κάτι τώρα η Εκκλησία και οι πιστοί θα γίνουν έρμαιο πολλών τσαρλατάνων. Η μαγεία είναι εντός των τειχών ενδεδυμένη με ορθόδοξα ρούχα!!!!
Βυζάντιος

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που υπάρχει και ο Αργολίδος να μιλάει και να βγάζει τα κάστανα από τα κάρβουνα. Οι άλλοι συνάδελφοί του γνωρίζουν αλλά έχουν φόβο μα μιλήσουν.

Αθανάσιος Κοταδάκης είπε...

1. Ασφαλώς όταν: Από το «ουκ απέθανεν, αλλά καθεύδει» του Χριστού για τη νεκρή κορούλα του Αρχισυνάγωγου Ιάειρου, προ υποβάθμιση από τον Ίδιο του θαύματος που θα ακολουθούσε ! Το, «διέταξεν αυτή δοθήναι φαγείν», μετά την ανάσταση, ως τυπική επιβεβαίωση επανόδου της στη ζωή ! Και τέλος, την εντολή Του στους κατάπληκτους γονείς, «μηδενί ειπείν το γεγονός», το θαύμα-Λκ.8,52κε ! Φτάνουμε σε τακτή τηλεοπτική προαγγελία ή παραγγελία και τέλεση «θαύματος», κάτι ύποπτο ως και πονηρό εκ του πονηρού φαίνεται να κινείται ! Αλλά δεν ξέρω αν αυτό και το όλο σκηνικό μπορεί να κρατάει μια όχι πολύ δυσδιάκριτη άκρη-άκρη «του πόντου του εντυπωσιασμού»-«προορατικά», «οράματα». «θάματα» κλπ. που δουλεύτηκε πολύ 60 χρόνια τώρα, «στροφή στην Ορθοδοξία», βέβαια ως … γενική «Αντί-Δύση» ! –
2. Αναρωτιέμαι Άγιε Αργολίδος γιατί πήγατε στα … «αντιρρητικά» του Κύπριου Δεσπότη και των «υποταχτικών» του στο πονεμένο θέμα του κορωνοιού; Και να αφήσω τα του Χρύσανθου … Στο Ελλαδικό εκκλησιαστικό σπιτικό, Πρωτοπαπάδες Γεροντάδες-«να ξέρατε ποιος είναι αυτός!»-με διθύραμβους … «αντιρρητικούς», το χειρότερο, με ανενδοίαστη καταφρόνηση της Συνοδικής Εγκυκλίου, δεν πήραν στο λαιμό τους-γράφε, δεν έστειλαν στον τάφο πριν την ώρα τους- όχι λίγους χριστιανούς, με όσα δεινά συνεπάγεται αυτό για τους «περιλειπόμενους» οικείους; Και δεν έχουν το θράσος να καυχώνται ως … εραστές, φύλακες, και εγγυητές του, «Ορθοδοξία ή θάνατος», μάλιστα ως παρακαταθήκης Αγίου Γρηγορίου Παλαμά; Κι από πολλά τε και άλλα, τι να πει κανείς, και με όσο πολύ σεβασμό, π.χ. για σεβάσμιο κληρικό, που έχασε γυιο από κορωνοιό, προσβλήθηκε κι ο ίδιος, αλλά το ξεπέρασε, και μόνο τότε συνήγαγε ότι το θέμα Κόβιτ είναι ιατρικό, όχι πνευματικό; Η Συνοδική Εγκύκλιος τίποτε δεν του είπε; -Αθαν. Κοτταδάκης

Ανώνυμος είπε...

Ποιον υπονοείς κ. Κοτταδάκη; Προσπαθώ να βρω τον γρίφο μα δεν τα καταφέρνω.
‘’Και να αφήσω τα του Χρύσανθου … Στο Ελλαδικό εκκλησιαστικό σπιτικό, Πρωτοπαπάδες Γεροντάδες-«να ξέρατε ποιος είναι αυτός!»’’
π. Νεόφυτος

Αθανάσιος Κοταδάκης είπε...

Με ευχαριστίες για πολλά πάτερ Νεόφυτε, ο Χρύσανθος του Αργολίδος στο Αναστάσιος Σάββατο 24 Απριλίου 2021
ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΑΓΙΑΝΝΑΝΙΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΔΙΑΤΡΗΤΗ «ΔΙΑΨΕΥΣΗ» - ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΤΤΑΔΑΚΗΣ