Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Αποσύνδεσαν, «Έφυγε» από τη ζωή ο 12χρονος Άρτσι

 Μια θλιβερή είδηση έρχεται από τη Βρετανία αφού έγινε γνωστό ότι οι γιατροί αποσυνέδεσαν τον Άρτσι Μπάτερσμπι από τη μηχανική υποστήριξη. Θυμίζουμε ότι ο 12χρονος ήταν εγκεφαλικά νεκρός.

Νωρίτερα, απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας το αίτημα των γονιών του 12χρονου να απομακρύνουν τον εγκεφαλικά νεκρό γιο τους από το νοσοκομείο και να τον μεταφέρουν σε ξενώνα προκειμένου να έχει «αξιοπρεπή» θάνατο.

Η μητέρα του Άρτσι, Χόλι Ντανς, είχε δηλώσει πως «ένας αξιοπρεπής θάνατος σε κέντρο περίθαλψης» ήταν το μόνο για το οποίο μπορούσε να παλέψει μετά την εξάντληση των νομικών μέτρων προκειμένου να παραμείνει ο γιος της σε μηχανική υποστήριξη.

«Μεγάλοι και απρόβλεπτοι»

Την Παρασκευή, όμως, το βρετανικό δικαστήριο αρνήθηκε να επιτρέψει τη μεταφορά του 12χρονου από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Λονδίνου, κρίνοντας ότι οι κίνδυνοι της διακομιδής του είναι «μεγάλοι και απρόβλεπτοι».

Το δικαστήριο έδωσε περιθώριο στην οικογένεια, μέχρι τις 14:00 της Παρασκευής, για να καταθέσει έφεση. Η μητέρα του 12χρονου εξάντλησε τα νομικά μέσα για να παραμείνει ο γιος της σε μηχανική υποστήριξη.

Ο Άρτσι υπέστη βαριές εγκεφαλικές βλάβες και ήταν σε κώμα από τις 7 Απριλίου, όταν και βρέθηκε αναίσθητος σπίτι του. Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου ήταν εγκεφαλικά νεκρός χωρίς ελπίδα ανάρρωσης. Η μητέρα υποστηρίζει ότι το παιδί υπέστη ασφυξία συμμετέχοντας σε διαδικτυακή πρόκληση.

Πηγή: in.gr

9 σχόλια:

Αναστάσιος είπε...

Η Εκκλησία διακηρύττει ότι ο άνθρωπος είναι εικόνα του Θεού, απορρίπτει κάθε τι πού προκαλεί τον θάνατο. Δεν μπορεί ποτέ να δικαιολογήσει την επιτάχυνσή του. Ο άνθρωπος δεν εξουσιάζει τη ζωή, γιατί δεν την δημιούργησε αφ' εαυτού. Δωρητής της ζωής είναι ο Δημιουργός Θεός. Ο θάνατος δεν είναι τότε υπόθεση ενός, αλλά όλων όσοι συνδέονται με το συγκεκριμένο πρόσωπο. Δεν ημπορεί κανείς να αποφασίζει για τον θάνατο για έναν νεκρό εγκεφαλικά άνθρωπο. Δεν έχει κανένα δικαστήριο την αρμοδιότητα στον καθορισμό της ώρας του θανάτου. Εάν βλέπομε τον άνθρωπο ως ένα άψυχο βιολογικό ων, τότε όλα επιτρέπονται. Εάν όμως πιστεύομε στην ύπαρξη της ψυχής, πως μπορούμε να συνηγορήσουμε στην βίαια διακοπή της ζωής;
Α.Κ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Ο εγκεφαλικά νεκρός είναι νεκρός.

Ανώνυμος είπε...

Η δωρεά κύριων, απλών οργάνων είναι μια καλή τρίπλα για να δικαιοληγηθεί η απόφαση της αφαίρεσης ζωής. Μια κατάσταση όπου στο όνομα της "δωρεάς ζωής" δεν έχουμε αναστολές να αφαιρέσουμε τη ζωή είτε του άλλου είτε τη δική μας στο όνομα, τάχα, της αλληλεγγύης στο συνάνθρωπο. Ενώ τα πράγματα είναι όπως πολύ ωραία τα τοποθετήσατε κ. Κωστόπουλε!

Ενδότοπος είπε...

Έχετε απόλυτο δίκιο. Θλίψη και δάκρυα στα μάτια. Καλό παράδεισο στον μικρούλη Άρτσι. "Εκεί που σταματάει το ανθρώπινο" υπάρχει "η άλλη λογική", γράφει ο Σεβ. Νικόλαος, Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Ανώνυμος είπε...

Ποια η διαφορά του εγκεφαλικά νεκρού από το νεκρό; Ποιος έκανε την προσθήκη αυτού του "εγκεφαλικά" αφού δεν προσθέτει κάποια περαιτέρω πληροφορία;

Ανώνυμος είπε...

Και το νοσοκομείο που χρειάζεται το κρεβάτι για άλλο ασθενή που έχει περισσότερες ελπίδες να ζήσει;

Ανώνυμος είπε...

https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/51529-kisamou-amfiloxios-simera-o-artsi-ayrio
Θαυμάσιο άρθρο του μητροπολίτη Αμφιλοχίου.

Ανώνυμος είπε...

Άλλο εγκεφαλικά νεκρός, άλλο καρδιολογικά νεκρός. Έχομε δει πολλούς εγκεφαλικά νεκρούς μετά από καιρό να επανέρχονται. Κρίμα το παιδάκι.

Ανώνυμος είπε...

Στο ερώτημα αυτό να απαντήσουν 10,03 οι δικοί σου ώστε να ελευθερωθεί το κρεβάτι σου για τον επόμενο.