Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Εξεδήμησε προς Κύριον ο Πρεσβύτερος Νικόλαος Αναργ. Καπνιάς

Πρεσβύτερος Νικόλαος Αναργ. Καπνιάς

«Προσευχή δε ην εκτενής γινομένη υπό της Εκκλησίας προς τον Θεόν υπέρ αυτού» 
(Πράξ. 12,5).

Ένας από τους καλούς και ευγενικούς κληρικούς, που σχολίαζαν κείμενα στο Ιστολόγιο, ήταν ο Πρεσβύτερος Νικόλαος Αναργ. Καπνιάς. Είχα καλές πληροφορίες για αυτόν, από κληρικούς της Μητροπόλεως Μεσογαίας. Δεν συμφωνούσε πάντα σε όλες τις αναρτήσεις. Έγραφε τις διαφωνίες του μόνο ενυπόγραφα, με ευπρέπεια και με εξαιρετικά ευγενικό τρόπο. Επικοινωνούσε μαζί μου και με mail. Γνώριζα ότι δοκιμαζόταν από σοβαρά προβλήματα υγείας. Είχα καιρό να λάβω σχόλιο ή mail και ανησυχούσα. Χθες με πληροφόρησε Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Μεσογαίας σε τηλεφωνική επικοινωνία, για την προς Κύριο εκδημία του. Αν και δεν τον γνώριζα προσωπικά, εκφράζω την θλίψη μου, και ζητώ τις πρεσβείες του, τώρα που παρίσταται πλέον ως λειτουργός ενώπιον του Υπερουρανίου και Νοερού Θυσιαστηρίου, παρεδρεύων μετά των απ’ αιώνων απογεγραμμένων «εν Βίβλῳ Ζωής».
Αιωνία του η μνήμη.
Αναστάσιος Κωστόπουλος

Η Μητρόπολη Μεσογαίας ανακοίνωσε την εκδημία του με το παρακάτω δελτίο τύπου.

Το Σάββατο 23 Ιουλίου ε.ε. εξεδήμησε προς Κύριον σε ηλικία 50 ετών και κατόπιν πολυετούς ασθενείας, ο Πρεσβύτερος Νικόλαος Αναργ. Καπνιάς, Εφημέριος του Ιερού Ενοριακού Ναού Χριστού Γεννήσεως Παιανίας.

Ο μακαριστός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Αποφοίτησε από τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα από το πρόγραμμα «Σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος τον Οκτώβριο του 2010, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο, από τον οποίο έλαβε και την Κανονική Συμμαρτυρία. Αρχικά, υπηρέτησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Σπάτων (2010 – 2011). Ακολούθως και έως της κοιμήσεώς του (2011 – 2022) υπηρέτησε στον Ιερό Ναό Χριστού Γεννήσεως Παιανίας, διατελέσας και Προϊστάμενος αυτού επί οκταετία (2012 – 2020).

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού τελέστηκε στον Ιερό Ναό Χριστού Γεννήσεως Παιανίας το πρωί της Δευτέρας 25/7, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου. Παρέστη πλειάδα κληρικών τόσο της Μητροπόλεώς μας, όσο και άλλων Μητροπόλεων. Ακολούθως, η σορός του μεταστάντος ετάφη στο Κοιμητήριο της Παιανίας.

Ας έχουμε την ευχή τους!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απολαμβάνει την παρέα των Αγίων. Εφυγε νέος. Καλά έκανες και έγραψες τα λιτά αλλά από καρδιάς επαινετικά λόγια για τον Λειτουργό του Θεού. Αιωνία του η μνήμη. Την ευχή του.