Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Το Ορφανοτροφείο των "Δεύτερων".

Χωριό Mananjary, Νότια Μαδαγασκάρη, σωτήριο έτος 2022. Μια γυναίκα φωνάζει από τους πόνους της γέννας. Στο παραλήρημα της στιγμής επαναλαμβάνει ασθμαίνοντας: "μην είναι δύο, μην είναι δύο". Λίγα λεπτά μετά κλάμα μωρού, ένα κοριτσάκι είδε το φως. Χαρά στην καλύβα που σταματά γρήγορα. Η γυναίκα συνεχίζει να πονάει. Και τώρα κλαίει γοερά. Συστρέφει τα γόνατά της σαν να θέλει να κρατήσει για πάντα μέσα το μωρό. Προσπαθεί να χτυπήσει την κοιλιά της. Η φύση όμως βιάζεται. Κλάμα μωρού. Παγωμένες όψεις μεγάλων, πέντε- δέκα δευτερόλεπτα και το κλάμα σταματά.

Μια βρεγμένη πετσέτα στο πρόσωπο έσβησε τη ζωή που δεν πρόλαβε να ανθίσει. Ο δαίμονας πέθανε γιατί ο δαίμονας ζει. Λαϊκές πίστεις, δοξασίες αιώνων βλέπουν το δεύτερο από τα δίδυμα ως δαιμονισμένο. Ιδού ο δαιμονισμός, στα πρόσωπα παιδιών να βλέπεις μόνο το κακό.

Όταν το άκουσα δεν το πίστεψα, όταν το είδα δεν ήθελα να το πιστέψω. Γι αυτό και η απόφαση ήταν αυτόματη. Να σώσουμε το "δεύτερο", το κάθε δεύτερο. Να φτιάξουμε τοίχους και πόρτες να είναι ασφαλές. Και να γεμίσουμε με πρόσωπα αγάπης κάθε χώρο. Έτσι ξεκίνησε το όραμα του Ορφανοτροφείου στο Mananjary, για να σώσουμε ότι ο κόσμος πετά. Έτσι έρχομαι και πάλι μπροστά στην αγάπη σας για να βάλουμε όλοι μας από ένα τούβλο, από μια χούφτα λάσπη στον τοίχο. Να βιαστούμε! Να γίνουμε κιβωτός. Να κλείσουμε την ασχήμια του κόσμου έξω από τις πόρτες.

Για να ενισχύσετε το Ιεραποστολικό και Φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Επισκοπής Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης

Αριθμός Λογαριασμού Εθνικής Τραπέζης GR3901104680000046800782982

Ιερά Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: