Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Τα πρώτα εγκαίνια Ναού στην Κινσάσα από τον Μητροπολίτη Θεοδόσιο.


 Τα πρώτα εγκαίνια Ναού στην Κινσάσα από τον Μητροπολίτη Θεοδόσιο. Την Κυριακή 28 Αυγούστου ο Μητροπολίτης Κινσασας Θεοδόσιος τέλεσε τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην περιοχή Κασαγκούλου. Ο Ιερός αυτός Ναός κτίστηκε επί Αρχιερατείας Μητροπολίτου Κεντρώας Αφρικής Ιγνατίου από τον Ιεραποστολικο Σύλλογο της Αθήνας "Ιεράς Χρυσόστομος".



Ο Μητροπολίτης Θεοδόσιος εγκαινίασε στο δεξιό κλίτος του Ναού και δεύτερη Αγία Τράπεζα επ' ονόματι του Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ. Ο Μητροπολίτης επεξήγησε στους πιστούς σημεία της ακολουθίας των Εγκαινίων και μετέφερε σε όλους την πατρική αγάπη και τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεοδώρου του Β.






























6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώ μέσα από το μπλοκ αυτό την δράση του Μητροπολίτη Θεοδόσιου. Καθημερινά μοχθεί και ιδρώνει για το καλό της Εκκλησίας και την σωτηρία των ανθρώπων. Τον θαυμάζω διότι δεν είναι κοσμικός επίσκοπος με εθιμοτυπικές επισκέψεις, δεξιώσεις, κοσμικότητες και ανέσεις. Αλλά επίσκοπος όπως αυτοί των πρώτων χριστιανικών χρόνων.
Ο Θεός πάντα να του προσφέρει πολλές δυνάμεις σωματικές και αντοχές ψυχικές.

Ανώνυμος είπε...

«ούτοι εν άρμασι και ούτοι εν ίπποις, υμείς δε εν ονόματι Κυρίου Θεού ημών μεγαλυνθησόμεθα»
Σεβασμιώτατε Άγιε Κινσάσας κ. κ. Θεοδόσιε, μεγάλο το έργο σας υπέρ της του Χριστού Εκκλησίας. Εμείς πορευόμαστε με την βοήθεια της κρατικής εξουσίας. Πάνω από τον τίτλο της Μητροπόλεως μπαίνει το Ελληνική Δημοκρατία. Πορευόμαστε με ένα λαό ευκατάστατο οικονομικά που βοηθά. Με περιουσίες που κατέχουν Μητροπόλεις και Ναοί και Μονές.
Εσείς ούτε με άρματα ούτε με ίππους αλλά μα τον Σταυρό του Χριστού στα χέρια σε ένα περιβάλλον όχι φιλικό.
Τώρα σας πολεμά αισχρά και η Ρωσική Εκκλησία που προσπαθεί να διασπάσει την ενότητα του Πατριαρχείου σας. Πάντα ο χαιρέκακος διάβολος βρίσκει προβατόσχημα όργανα για να προξενήσει κακό.
Όμως Σεβασμιώτατε να είσθε σίγουρος ότι η διακονία σας στην Εκκλησία θα λαμπρυνθεί γιατί είναι «εν ονόματι Κυρίου Θεού ημών» είναι, με σφραγίδα γνησιότητας.
Καμαρώνω για το σπουδαίο εκκλησιαστικό σας έργο και παρακαλώ τον Θεό να σας βοηθά πάντα.
π. Νεόφυτος

Ανώνυμος είπε...

Αξιοζήλευτο ιεραποστολικό και ποιμαντικό έργο. Άξιος ο Μητροπολίτης Θεοδόσιος.

Ανώνυμος είπε...

Μπορείς να δημοσιεύσεις έναν τραπεζικό λογαριασμό ενίσχυσης του εκεί έργου;

Αναστάσιος είπε...

Αριθμός Λογαριασμού: Τράπεζα Πειραιώς - GR1801725070005507096374505

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ πολύ