Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΟΛΩΝΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ: "ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ" ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ!!! - Του Β.Β.

 

ΠΟΛΩΝΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ: "ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ" ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ!!!

  Του Β.Β. 

       Η ... είδηση είναι σαφής: "Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας επιβεβαίωσε τη θέση σχετικά με τη μη αναγνώριση του κύρους των εις Επίσκοπο και Ιερέα "χειροτονιών"  στην "Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας"  [και ότι] οι αποστατήσαντες από την διδασκαλία της Αγίας Εκκλησίας δε μπορούν να αποτελούν υγιές εκκλησιαστικό σώμα. Τούτο διαταράσσει την ευχαριστιακή ενότητα του συνόλου της Ορθοδοξίας". (rofea/mospat.ru, 31/08/2022, 23.07)

       Η  "Αγία" και "Ιερά" Σύνοδος των δέκα μελών της Πολωνικής Εκκλησίας έχει δικαίωμα να εκφέρει τη γνώμη της για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. 

       Τρεις μόνο παρατηρήσεις στις παραπάνω θέσεις της Πολωνικής Ιεραρχίας με την προϋπόθεση ότι η μετάφραση από το πολωνικό κείμενο είναι ακριβής:

       1. Με ποιο τρόπο διεπίστωσε η Πολωνική Σύνοδος ότι τα μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας αποστάτησαν από τη διδασκαλία της Αγίας Εκκλησίας; Σε ποια δογματικά ζητήματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας τα μέλη αυτά διακήρυξαν την αντίθεσή τους στη διδασκαλία της Αγίας Εκκλησίας και με ποιο τρόπο το έκαναν αυτό;

Η θέση αυτή της Πολωνικής Ιεραρχίας - έτσι όπως παρουσιάζεται στην παραπάνω μετάφραση - πάσχει ως ατεκμηρίωτη, γενικόλογη, ανεύθυνη και αθεολόγητη και γι' αυτό τον λόγο εκθέτει τη δεκαμελή Σύνοδο. Είναι άξιο απορίας πώς ο προκαθήμενος της Πολωνικής Εκκλησίας Μακαριότατος κ. Σάββας υπέγραψε ένα τέτοιο κείμενο!

        2. Οι δέκα Πολωνοί Ιεράρχες εκτίθενται με την έκδοση του παραπάνω κειμένου ως εθελοτυφλούντες και μεροληπτούντες. Εθελοτυφλούν οι Πολωνοί Ιεράρχες αφού στο κείμενό τους δε βρήκαν ούτε μια φράση για να καταδικάσουν και την εκβιαστική και με αέρα απολυταρχίας και ετσιθελισμού εισπήδηση της Ρωσικής Εκκλησίας στο παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας συμμαχώντας με τους κόπτες αιρετικούς της Αιγύπτου και όχι μόνο. Δεν αντιλαμβάνεται ο Μακαριότατος κ. Σάββας ότι και ο ίδιος ευτελίζεται όταν αναγνωρίζει στον εαυτό του το δικαίωμα να διατυπώνει τη θέση του για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας ενώ με τη σιωπή του για τη ρωσική εισπήδηση στο δευτερόθρονο Αλεξανδρινό Πατριαρχείο δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας να έχει και εκείνος τη δική του εκτίμηση για τα εκκλησιαστικά πράγματα στην Ουκρανία! Η μη ενασχόληση της Πολωνικής Ιεραρχίας με την αντικανονική εισπήδηση του Μοσχοβίτικου Πατριαρχείου στο κανονικό έδαφος του Αλεξανδρινού Πατριαρχείου παράγει βεβαιότητα για τη μεροληπτική στάση της εις βάρος της Εκκλησίας της Αλεξανδρείας. Με ποια ανταλλάγματα η δεκαμελής πολωνική Ιεραρχία καλύπτει σιωπηλά την αντικανονική συμπεριφορά της ρωσικής Ιεραρχίας; Πώς γίνεται η χυδαία εισπήδηση της ρωσικής Εκκλησίας στο Αλεξανδρινό Πατριαρχείο να μη "διαταράσσει την ευχαριστιακή ενότητα του συνόλου της Ορθοδοξίας" και τη διαταράσσουν μόνο οι ... "αποστάτες";

         3.  Αν όλα τα παραπάνω δε συγκινούν τους δέκα Πολωνούς Ιεράρχες αλήθεια δε συγκλονίζονται από το γεγονός ότι συντάσσονται με τον Ρώσο πατριάρχη Κύριλλο, που ευλογεί ομοεθνείς του να σκοτώνουν Ουκρανούς Χριστιανούς Ορθοδόξους: Αν όχι, με τι συνείδηση στέκονται μπροστά στο ΄Αγιο Θυσιαστήριο για να προσφέρουν την αναίμακτη Ιερουργία; Γιατί οι δέκα Πολωνοί Ιεράρχες δεν βρήκαν ΟΥΤΕ ΜΙΑ λέξη για να καταδικάσουν την αποστολή μουσουλμάνων να σκοτώσουν Χριστιανούς στην Ουκρανία; Μάλλον πιστεύουν ότι οι "αποστάτες - μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας  - από την διδασκαλία της Αγίας Εκκλησίας" αξίζει να πεθάνουν ακριβώς γιατί οι Πολωνοί και Ρώσοι Ιεράρχες τους θεωρούν "αποστάτες"! Φριχτό ακόμη και να το σκέφτεται κανείς και ακόμη φριχτότερο να το υιοθετούν σιωπηλά αυτό "Ιεράρχες" που μιλάνε για αγάπη!.. Ας θυμηθούμε ότι παπικοί και χιτλερικοί  κάποτε έκαιγαν  ανθρώπους ... Κουράγιο Κύριλλε, κουράγιο Πούτιν, "αποστάτες" σκοτώνονται!!!

          Τελειώνοντας διερωτώμαι: Τι σχέση μπορεί να έχει αυτή η δεκαμελής Ιεραρχία με την Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία του Εσταυρωμένου;                                                                                                                      Β. Β. 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με ποια δικαιοδοσία ασχολείται η Πολωνία με ζητήματα που είναι αρμοδιότητας της Κωνσταντινούπολης. Να κοιτάξουν τα δικά του και να σταματήσουν να είναι δορυφόροι της Μόσχας. Όταν θα εισβάλει με τανκς η Μόσχα στην Πολωνία θα δουν την γλύκα.

Ανώνυμος είπε...

Η Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης φταίει που δίνει ανεξαρτησίες σε αφιλότιμα παιδιά. Η Πολωνική Εκκλησία τουλάχιστον είναι ανάγωγη. Θα έλθει η ώρα που θα κλαίει και εύχομαι να ζει ο κ. Σάββας για να μετανοήσει.

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι αν ερχόταν ξανά ο Χριστός τι θα έλεγε για τις αποφάσεις των πολωνών δεσποτάδων;

Ανώνυμος είπε...

Οι Πολωνοί Ιεράρχες δηλώνουν σαφώς ότι δέν αναγνωρίζουν το κύρος των εις Επίσκοπο και Ιερέα χειροτονιών των Ουκρανών, δηλαδή αναφέρονται στο θέμα της μή αναγνώρισης τους από δέκα Ορθόδοξες Εκκλησίες σε σύνολο δεκατεσσάρων.
Το άρθρο όμως του κ. Β.Β. αναφέρεται σε τελείως διαφορετικά θέματα (εισπήδηση των Ρώσων στην Αφρική, επίθεση του Ρωσικού στρατού στην Ουκρανία) και καταλήγει στο εξωφρενικό συμπέρασμα ότι οι Πολωνοί "μάλλον πιστεύουν ... ότι οι Ουκρανοί αξίζει να πεθάνουν".
Για το κύριο θεμα της Πολωνικής ανακοίνωσης (εγκυρες ή άκυρες χειροτονίες) τί γνώμη έχει άραγε ;

Ανώνυμος είπε...

Όταν οι εκκλησιαστικοί ηγέτες μεταμορφώνονται σε πολιτικούς οι αποφάσεις τους είναι εφήμερες. Απουσιάζουν από αυτές το Πνεύμα το Άγιο. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν γαλουχηθεί να είναι προτεκτοράτο των Ρώσσων και χορεύουν στον σκοπό της Μόσχας.

Ανώνυμος είπε...

Μιλώντας στο Βατικανό προχθές, ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται σε κρίση καθώς βιώνει το ξέσπασμα του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, εστιάζοντας το ενδιαφέρον των προσκυνητών σε όλα όσα άφησε πίσω του ο προηγούμενος πόλεμος.
Στην ομιλία του προς τους πολωνόφωνους προσκυνητές, ο ποντίφικας αναφέρθηκε σε όσα έζησαν οι Πολωνοί πριν από 82 χρόνια (αυτά που προσπαθεί να ξεχάσει η Σύνοδος των Ορθοδόξων Ιεραρχών της Εκκλησίας της Πολωνίας) όταν οι Γερμανοί εισέβαλαν στην χώρα τους, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος.
«Αύριο όπως γνωρίζετε είναι η επέτειος από το ξέσπασμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, που σημάδεψε τόσο οδυνηρά το πολωνικό έθνος.
Σήμερα βιώνουμε τον τρίτο. Μακάρι η ανάμνηση των προηγούμενων εμπειριών να σας ωθήσει να καλλιεργήσετε την ειρήνη στον εαυτό σας, στις οικογένειες και στην κοινωνική και διεθνή ζωή», τόνισε.