Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Κεραμέως: Παραμένει υποχρεωτικό το ΜτΘ για τους χριστιανούς ορθοδόξους μαθητές

Κεραμέως: Παραμένει υποχρεωτικό το ΜτΘ
για τους χριστιανούς ορθοδόξους μαθητές

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) είναι υπέρτερη αρχή της ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) και, συνεπώς, αυτό που είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε είναι οι αποφάσεις του ΣτΕ που ορίζουν ότι το μάθημα των Θρησκευτικών είναι και, άρα, θα παραμείνει υποχρεωτικό για τους χριστιανούς ορθοδόξους, με το δικαίωμα απαλλαγής της παρακολούθησής του να περιορίζεται στους αλλόθρησκους, αλλόδοξους, αθέους και αγνωστικιστές, ότι δηλ. ισχύει σήμερα»

Tα παραπάνω δήλωσε σήμερα το πρωϊ στην εκπομπή «Δεκατιανοί» του ΣΚΑΙ η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκξ Κεραμέως δίνοντας ένα τέλος στο “σήριαλ” που αφορά στο θέμα των απαλλαγών από το ΜτΘ, επισημαίνοντας ότι αφ΄ ής στιγμής υπάρχουν και είναι ισχυρές νομικά οι αποφάσεις του ΣτΕ δεν μπορεί να τύχει εφαρμογής η Γνωμοδότηση της Αρχής ΠΔΠΧ για απαλλαγές χωρίς προϋποθέσεις,

δηλ. απαλλαγές σε όλους ακόμη και σε χριστιανούς, διότι αυτό αντιβαίνει στις όχι μια (1) και δυό (2), αλλά τέσσερις (4) αποφάσεις το ΣτΕ, τις οποίες ως Διοίκηση είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε.

Θεολογικός Σύνδεσμος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα το επαναλάβω:

"Μπράβο στην Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ) και στον καθηγητή κ. Ανδρεόπουλο για το βαρυσήμαντο άρθρο-παρέμβασή του στο αγαπημένο μας ιστολόγιο!"

Οι παρεμβάσεις τους απέδωσαν καρπούς, έπιασαν τόπο! Καλή κι ευλογημένη η νέα σχολική χρονιά!

ΓΟΝΕΑΣ