Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Μηνύματα αγάπης - Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος Κοτσώνης

Κείμενο  του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Ά, (απόσπασμα από το βιβλίο του Μητροπολίτου Αττικής και Μεγαρίδος Νικοδήμου "Ιερώνυμος Κοτσώνης ο Αρχιεπίσκοπος των Αποστολικών οραματισμών"). Σήμερα κλείνουν 34 χρόνια από την οσιακή κοίμηση του.
Γεώργιος Πρασιανάκης

Μηνύματα αγάπης

Όσο μεγάλη κι΄ αν είναι η αγάπη που έχουμε μέσα μας για τους άλλους, και αν ακόμη έχουμε φτάσει στο σημείο να αγαπάμε τους άλλους όχι μόνο σαν το εαυτό μας αλλά και περισσότερο, ακόμα και τότε, σπουδάζοντας την τέχνη της αγάπης, θα είχαμε την ευκαιρία να την αυξήσουμε. Αλλά και αν υποτεθεί ότι ήταν δυνατόν να είχαμε φτάσει σε τέτοιο σημείο τελειότητας, που δεν θα χρειαζόταν να προχωρήσουμε παραπέρα, και τότε, με την τέχνη της αγάπης θα μαθαίναμε τον τρόπο να την εκδηλώνουμε καλύτερα, αποδοτικότερα, πιο σύμφωνα με τον σκοπό της αγάπης, δηλαδή την ωφέλεια εκείνου που αγαπάμε. Γιατί το γνωρίζουμε από την πείρα μας, ότι για να ωφελήσουμε τον άλλο πραγματικά με την αγάπη μας δεν αρκεί απλώς να τον αγαπάμε, αλλά να ξέρουμε και το πώς θα του εκδηλώσουμε καλύτερα τα αισθήματά μας. 

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος Κοτσώνης

Love messages

However great the love we have for others, and if we have yet reached the point of loving others not only as ourselves but more, even then, by studying the art of love, we would have the opportunity to increase it.

But even supposing it were possible that we had reached such a point of perfection, that there would be no need to proceed further, and then, with the art of love, we would learn the way to manifest it better, more efficiently, more in accordance with the purpose of love, that is, the benefit of the one we love. Because we know from our experience, that in order to really benefit the other person with our love, it is not enough to just love them, but also to know how to best express our feelings to them.

Archbishop of Athens Ieronymos Kotsonis

Δεν υπάρχουν σχόλια: