Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Χαιρετισμός Κυρίλλου στους μετέχοντας του Β΄ Φόρουμ Ρωσία – Αφρική

Φόβο Θεού δεν έχει, απύθμενη η θρασύτητά του, το ψέμα το παίζει με δημόσια εκφορά, ο πόθος του για Τρίτη (πρώτη) Ρώμη τον κάνει αδίστακτο. Και να φανταστεί κάθε πιστός Ορθόδοξος πως στην Ελλάδα έχει υποστηρικτές. 

 "Χαιρετισμός του Αγιωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου στους μετέχοντας του Β΄ Φόρουμ Ρωσία – Αφρική
Ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλος απέστειλε χαιρετισμό στους μετέχοντας του Β΄ Φόρουμ Ρωσία – Αφρική.

Προς τους οργανωτές, μετέχοντας και προσκεκλημένους του Β΄ Φόρουμ Ρωσία – Αφρική

Εξοχότατοι, αξιότιμοι κυρίες και κύριοι, αγαπητοί αδελφοί,
Σας χαιρετίζω εγκαρδίως εξ αφορμής των εγκαινίων του Β΄ Φόρουμ Ρωσία – Αφρική, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Αγία Πετρούπολη.
Κατά τη διάρκεια πολλών ετών η Ρωσία και οι χώρες της Αφρική συνδέονται με αγαθές αμοιβαίες σχέσεις όχι μόνον στον πολιτικό, οικονομικό, ανθρωπιστικό, αλλά και στον πνευματικό-πολιτιστικό τομέα. Μας ενώνει η προσήλωση στις παραδοσιακές αξίες, η συντηρητική προσέγγιση της ανθρώπινης φύσεως, η μη αποδοχή της ιδεολογίας της ασυδοσίας και της υπερκατανάλωσης, καθώς και η επιδίωξη της αλληλεγγύης και της δίκαιης παγκόσμιας τάξεως.
Δυστυχώς, σήμερα οι πιστοί συχνά καθίστανται όμηροι των πολιτικών αντιπαραθέσεων. Δεν αποτελούν εξαίρεση και οι ορθόδοξοι μας αδελφοί στην αφρικανική ήπειρο, οι οποίοι μη επιθυμώντας να διαταράξουν την ιεροκανονική τάξη, προσέφυγαν στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, αιτούμενοι να υπαχθούν στο Πατριαρχείο Μόσχας. Ως εκ τούτου, τον Δεκέμβριο του 2021 ελήφθη η σημαντική απόφαση να ιδρυθεί η Πατριαρχική Εξαρχία Αφρικής.Ελπίζοντας ότι το παρόν Φόρουμ θα καταστεί σημαντικό πεδίο συζήτησης πολλών επίκαιρων ζητημάτων στη ζωή των χωρών μας, εύχομαι στους συνέδρους και τους προσκεκλημένους του επιτυχίες στις επικείμενες εργασίες του.
Η δράση της συνδράμει στην ανάπτυξη των ανέκαθεν αδελφικών σχέσεων μεταξύ των λαών της Ρωσίας και των αφρικανικών χωρών και επηρεάζει θετικά τον διαθρησκειακό και διομολογιακό διάλογο στην ήπειρο. Στην αποστολή της η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία προσβλέπει στην καλή συνεργασία με την ηγεσία των χωρών της Αφρικής και με όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας.

+ ο Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών
Κύριλλος"

Πηγή: Mospat.ru/gr


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θρασύτατος και αναιδέστατος. Το παρακάνει ο Κύριλλος ούτε επί Στάλιν τόσα ψέματα για να στηρίξει τις επιδιώξεις του. Παλιά μου τέχνη κόσκινο για τους σοβιετικούς κουμουνιστές.

Ανώνυμος είπε...

Πανορθόδοξη Σύνοδος για την καθαίρεση του Κυρίλλου. Κατάντησε διεθνής εκκλησιαστικός κίνδυνος.

Ανώνυμος είπε...

Έσβησε παντελώς το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Ως να μην υπάρχει. Ντροπή!
Ιφ