Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

«ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΡΙΞΑΝ ΝΑ ΞΑΝΑΧΤΙΣΤΕΙ» - ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΤΤΑΔΑΚΗΣ

«ΜΕ  ΤΙΣ  ΠΕΤΡΕΣ  ΠΟΥ  ΤΙΣ  ΕΡΙΞΑΝ  ΝΑ  ΞΑΝΑΧΤΙΣΤΕΙ»

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  ΚΟΤΤΑΔΑΚΗΣ

      Η ωραιότερη ευχή, και όχι μόνο,  για το μεγάλο έργο αγάπης, την «Κιβωτό του Κόσμου» και τον π. Αντώνιο, το καταληκτικό της κατάθεσης γνωστού συνθέτη και αοιδού, ακόλουθου και συμπαραστάτη τους πολλαπλώς από την πρώτη στιγμή-Πάνος Μουζουράκης. «Εύχομαι η «Κιβωτός του Κόσμου» να ξαναχτιστεί με τις πέτρες που τις έριξαν»«Ένα έργο καλό και ωφέλιμο για τους ανθρώπους», ως ορίζει η Αποστολική εντολή -Τιτ.3,8κε- και μάλιστα με πρωτοστάτη ιερουργό του Θεού, κίνησε το φθόνο των εκτός, δυστυχώς όμως και των εντός «της παρεμβολής». Υποκινητής και τεχνίτης, ο συνήθης ύποπτος, ο … χαιρέκακος !

    «Ο κόσμος διψάει, όπου είναι το καλό το αναγνωρίζει, κι όπου η Εκκλησία πορεύεται σωστά, έρχεται», επισημαίνει ο π. Ηλίας Μαστρογιαννόπουλος, «Το αναγνωρίζει» διαβάζεται, και το συνδράμει, με «το δίλεπτο της χήρας», που ο Χριστός εκτίμησε από όλων των άλλων πιο πολύ» -Μκ.12,41- εδώ και με απροσδόκητα πλουσιοπάροχες δωρεές. Τέτοιες που κατά ένα τρόπο, ως διάβασα,  κίνησαν τη ζήλεια κάποιου Επίσκοπου, «πού να δούμε εμείς τέτοια ποσά».

       Τα στοιχεία δείχνουν ότι βαίνει σε αγαθό τέλος αυτή η δοκιμασία, αυτός ο σταυρός. Ίδωμεν! Που σημαίνει, ευχόμαστε! Συν τοις άλλοις για να μάθουν κάποιοι να προσέχουν ότι μπορεί πίσω από τέτοια έργα να στέκει ο Θεός! Που «δεν κοιμάται», ασφαλώς!  

Αθανάσιος  Κοτταδάκης

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η πολεμική και οι συκοφαντίες ξεκινούν από το «πού να δούμε εμείς τέτοια ποσά». Αντί να τον μιμηθούν αφιερώνοντας την ζωή τους σε ένα σπουδαίο σκοπό προτίμησαν να καταστρέψουν ένα σημαντικό έργο. Ο Θεός όμως είναι ζωντανός και θα λάβουν τον μισθό που τους αξίζει

Ανώνυμος είπε...

Αλήθειες πικρές για κάποιους όμως πραγματικότητες αυτά που είπε ο γνωστός τραγουδιστής. Στην εποχή μας την αλήθεια την ακούς από εκεί που δεν το προσμένεις.

Ανώνυμος είπε...

Αν υπήρχε το παραμικρό εναντίον του π. Αντωνίου θα ούρλιαζαν στα κανάλια και θα έγραφαν ρεπορτάζ στις εφημερίδες. Άνθρακας ο θησαυρός και γιαυτό εκκλησιαστικοί και πολιτικοί το κάνουν «τουμπεκί». Να σας έχει ο Θεός καλά κ. Κοτταδάκη που πάτε κόντρα στα κατεστημένα της σιωπής. Ο π. Αντώνιος δεν έχει διαπράξει όσα τον κατηγορούσαν οι ‘ύαινες’ ως άνθρωπος λάθη θα έχει κάνει αλλά όχι αισχρότητες όπως μας έλεγαν. Θα δικαιωθεί μόνο να υπάρχει η Κιβωτός και να μην την καταστρέψουν οι βάρβαροι.

Ανώνυμος είπε...

Θα έλθει η δικαίωση.

Ανώνυμος είπε...

Όσοι τον κατηγόρησαν και του βάλανε επιτίμια πως θα τον αντικρίσουν αν αθωωθεί. Αυτοί τον καταδίκασαν προτού απολογηθεί. Ντροπή τους.