Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

ΛΑΘΟΣ ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ - π. Νικόλαος Πρίντεζης

ΛΑΘΟΣ ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Πότε επιτέλους θα πειστούν ορισμένοι, ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιούν λανθασμένες λέξεις για λανθασμένες καταστάσεις.

Οι λέξεις ΓΑΜΟΣ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, από όλα τα προ Χριστού  χρόνια και 2023 χρόνια μετά Χριστόν, δηλώνουν ότι ένας άνδρας και μία γυναίκα,  ενώνονται με το ΓΑΜΟ και δημιουργούν  το κύτταρο της ανθρώπινης κοινωνίας που λέγεται φυσική ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ με αποκλειστικό σκοπό την ολοκλήρωση της αγάπης τους και τη διαιώνιση του ανθρώπινου γένους.

Ο άνδρας λοιπόν νυμφεύεται και η γυναίκα υπανδρεύεται. Δεν είναι δυνατόν δύο άνδρες να υπανδρευτούν ή δύο γυναίκες να νυμφευτούν!

Όλες οι άλλες μορφές ενότητας που δεν μπορούν να ολοκληρώσουν, με φυσικό τρόπο, αυτό το διπλό σκοπό του Γάμου, είναι παρά φύση και πρέπει να αναζητήσουν άλλες λέξεις.

π. Νικόλαος Πρίντεζης

Ρωμαιοκαθολικός  πρώην Αρχιεπίσκοπος Νάξου

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστά τα γράφει. Ας τα ακούσουν και οι δικοί μας που δεν τολμούν να μιλήσουνε.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ήρθε η ώρα, εμείς οι πιστοί του σωστού όρου της οικογένειας, να ενώσουμε και να υψώσουμε τις φωνές μας, ενάντια σε όλους αυτούς που έχουν προβλέψει να πάρουν ακόμα και τον νόμο με το μέρος τους και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα τα οποία έχουν ρίζες στα βάθη των αιώνων....
Μήπως ήρθε η ώρα να απαγορεψουμε σε αυτούς να μας λένε στρέιτ όπως αυτοί μας απαγορεύουν να τους λέμε( ξέρετε πως )... Μήπως ήρθε η ώρα να τους επιβάλλουμε να μας αποκαλούν "φυσιολογικούς" και όχι όπως αλλιώς αυτοί ορίζουν ????
Μήπως πρέπει να ενωθουμε εναντίων όλων αυτών ????
Λέω μήπως ?????....

Ανώνυμος είπε...

Οι χριστιανικοί σύλλογοι αν τους πείραζαν τα περιοδικά θα κατέβαζαν τους ‘’οπαδούς’’ στο δρόμους τώρα αλλού βρέχει. Τα καλά και συμφέροντα….

Ανώνυμος είπε...

Στην αρχή είναι σοκ. Μετά έρχεται ο συμβιβασμός. Αυτοί είσαστε που λέει και ο Κουτσούμπας. Όταν θεσπίστηκε ο πολιτικός γάμος τον ξορκίσαμε με απήγανο. Τώρα τα παιδιά μας πάνε στο δημαρχείο. Όλα καλά. Σε λίγο και αυτοί οι περίεργοι γάμοι στο Μπρούκλιν θα είναι μέρος της ζωής μας. Όλα με την σειρά. Άντε και στα εγγόνια σας. Φιλιά πολλά σε όλους.