Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Εκδήμησε ο Δημήτριος (Σαλάχας)

Εκδήμησε ο "τιτουλάριος Επίσκοπος Γρατιανουπόλεως" Δημήτριος (Σαλάχας), "Έξαρχος των Ελληνορρύθμων Καθολικών Ελλάδος" (Ουνιτών), με έδρα το Ναό της Αγίας Τριάδας (Ουνιτών) στην οδό Αχαρνών στην Αθήνα.  Ήταν κορυφαίος Καθηγητής Κανονολόγος στην διεθνή πανεπιστημιακή κοινότητα καθώς και στο Ποντιφικό Ανατολικό Ινστιτούτο που βρίσκεται στη Ρώμη.

Τον εκτιμούσαν απεριόριστα στο Βατικανό και βοήθησε να σπουδάσουν αρκετοί κληρικοί και λαϊκοί εξ Ελλάδος στην Ρώμη. Πολλοί εκ των Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος σπούδασαν με την δική του παρέμβαση.

Ο αείμνηστος Δρ. Παναγιώτης Μαρτίνης,   τον γνώριζε και τον είχε Καθηγητή στην Ρώμη, όπου και έλαβε το Διδακτορικό του.

Ήταν άνθρωπος αγάπης, με απλότητα, και πάντα πρόθυμος να βοηθά. Όσες φορές πήγα και του ζήτησα εξυπηρέτηση ποτέ δεν μου αρνήθηκε στο να βοηθήσει κάποιον πτ. Θεολόγο για μεταπτυχιακά στην Ρώμη.

Ο Θεός ας τον αναπαύσει


Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 στις 10 π.μ. στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος των (Ουνιτών) στην Αχαρνών 246.  

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τον παπισμό δεν τον ενδιαφέρουν ουσιαστικά ούτε τα δόγματα ούτε η πίστη. Γι' αυτό μπορούν να δεχθούν ως γνήσιους παπικούς τούς ελληνορωμαιοκαθολικους. Αρκεί ο πάπας Ρώμης να είναι ο Πρώτος υπεράνω όλων. Αρκεί ο παπας Ρώμης να είναι η οικουμενική αυθεντια, όπου όλοι θα υποτάσσονται.

Ανώνυμος είπε...

Πιθανόν ο μεταστάς να ήταν καλός άνθρωπος καί να βοηθούσε όσους ζητούσαν υποστήριξη.
Πόσο θετικό είναι όμως το φαινόμενο, Ορθόδοξοι Κληρικοί καί λαικοί (καί Μητροπολίτες), να πηγαίνουν για σπουδές στο Ποντιφικικό Ινστιτούτο, υπό την σκιά του Πάπα ;
Ας μήν μάς κάνει λοιπόν εντύπωση η εξάπλωση Οικουμενιστικών, Μεταπατερικών, Νεωτεριστικών ιδεών, ούτε η παρουσία Δυτικοφρόνων Κληρικών καί θεολόγων.
Κάθε φαινόμενο έχει καί την αιτία του.

Ανώνυμος είπε...

Προβάλλει τον ουνίτη ψευδεπίσκοπο ο Κωστόπουλος.

jean alatzo είπε...

Για σχόλιο 9.58

Είτε Ποντιφικικό Ινστιτούτο ,είτε Χαϊλδεβέργη,είτε Καμπριτζ,είτε Οξφόρδη,είτε Χάρβαρντ ,διδάσκονται αντικείμενα θεολογίας πέρα από δογματικές διαφορές ,πχ
τομείς που προβληματίζουν,η ομιλητική-κήρυγμα ,η ποιμαντική νέων κλπ. Ο Καθ.ΜΠρατσιώτης σπουδές σε Βερολίνο και Μόναχο, ο Αλιβιζάτος Λειψία ,όλοι σχεδόν οι σπουδαίοι θεολόγοι έχουν σπουδάσει και στο εξωτερικό,όπως και ο Διοκλείας Κάλλιστος .Δεν σημαίνει ότι είναι λιγότερο ορθόδοξοι από άλλους, το κακό είναι το φαινόμενο του νεοζηλωτισμού και η εφεύρεση του "ορθοδοξόμετρου".