Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Άξιος π. Γεώργιε Τσέλο

Αγαπητέ μου  π. Γεώργιε Τσέλο

Χθες οι γονείς σου Παναγιώτης και Θεοδώρα, η σύζυγός σου Χρυσάνθη, τα αδέλφια σου, οι συγγενείς σου από Πάτρα και Πάφο, καταφθάσαμε στην Έμπα της Πάφου στον Ναό του Αποστόλου Ανδρέου, ο οποίος ήταν κατάμεστος για την εις Διάκονο χειροτονία σου.   

Η Εκκλησία δια του Μητροπολίτου Πάφου κ. Τυχικού σε κάλεσε και σου επιφύλαξε την μεγάλη τιμή αλλά την εξίσου μεγάλη ευθύνη του πρώτου βαθμού της ιερωσίνης.  Γνωρίζοντας τον ζήλο και την αγαθή διάθεσή σου, την αγάπη σου από μικρό παιδί για την Εκκλησία και τη διακονία της, μια αγάπη που διδάχθηκες μέσα στην ευσεβή οικογένειά σου, η οποία από τους γονείς σου ήταν μια «κατ’ οίκον Εκκλησία», πιστεύω ότι θα αποδειχθείς άξιος διάκονος του Κυρίου και της Εκκλησίας του, και καλός στρατιώτης Ιησού Χριστού, ώστε να ευαρεστείς πάντοτε τον Θεό.

Η έως τώρα διακονία σου στην ιεραποστολή, στα κατηχητικά, στο ψαλτήρι, είναι μια εγγύηση ότι θα επιτύχεις να ανταποκριθείς στην κλήση της διακονίας σου.

Να αγωνίζεσαι με σκοπό και στόχο όχι να αρέσεις και να είσαι ευχάριστος στους ανθρώπους αλλά να αρέσεις και να είσαι ευχάριστος στο Θεό.

Όπως σε συμβούλεψε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Τυχικός να αγωνίζεσαι καθημερινά με την ταπείνωση, με την υπακοή, με τη μελέτη, με την προσευχή.


Να θυμάσαι πάντα, αυτά που ο καλός πατέρας σου εκφράζοντας και την μητέρα σου έγραψε:
 «Πλησιάζοντας το παράθυρο στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα στην Πάφο βλέπω μια φιγούρα που μου φαίνεται γνώριμη. Λέω δεν κάνω λάθος αυτός είναι!
Ο Γιώργος μας. Ο πρώτος από τα οκτώ παιδιά που μας χάρισε Ο Θεός! Μπροστά στο Ιερό στέκει…έτοιμος προς χειροτονία εις διάκονον.
Αφού σκουπίζω τα δάκρυά μου…ξανασκέφτομαι… Πάντα δικός Σου ήταν… Για λίγο μας τον εμπιστεύτηκες… Με όλη μας την καρδιά στον δωρίζουμε πάλι! 
ΑΞΙΟΣ π. Γεώργιε! ΑΞΙΟΣ παιδί μας…».

Από την μεριά μου αφού σε γνωρίζω από την γέννησή σου επιβεβαιώνω: 
Άξιος! π. Γεώργιε

Αναστάσιος Κ. Κωστόπουλος

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με τις θερμότερες ευχές μου για μια ουσιαστική χριστιανική μαρτυρια-θυσιαστικη ιεροσύνη. Χαίρομαι που ως έγγαμος φοράει την βέρα του. Επιτέλους!
Βυζάντιος

Ανώνυμος είπε...

Άξιος να είναι και να χαίρονται οι γονείς που αξιώθηκαν να δουν παιδί τους κληρικό.

Ανώνυμος είπε...

Απο τις φωτεινές εξαιρέσεις νέων παιδιών που συνδύαζε ωριμότητα, ευλάβεια και πνεύμα προσφοράς. Ο Θεός να τον χαριτώνει πλούσια στη διακονία του θυσιαστηρίου και της οικογένειάς του.
Σε μας που τον χαρήκαμε για λίγο θα λείψει! Αξιος! Πανάξιοι οι γονείς του!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Πανάξιος ο π.Γεώργιος και πανάξιοι και οι ευσεβείς γονείς του, που τον γαλούχησαν από μικρό παιδί με τα θεία νάματα!!!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

" Ότι επεσκέψατο ο Θεός τον λαόν αυτού" .
Μια τέτοια επίσκεψη έγινε και χθες στον Ιερό Ναό Αγ.Ανδρέα, στην Έμπα της Πάφου, με το μέγα μυστήριο της εις διάκονο χειροτονία σου πολύ αγαπητέ μου πάτερ Γεώργιε!!!
Σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου 💙 να είσαι (Χ)αριτωμένος, (Φ)ωτισμένος και (Δ)ημιουργικός και να διακονείς αξίως τα φρικτά και ζωοποιά μυστήρια του Τριαδικού Θεού μας!
ΑΞΙΟΣ -ΑΞΙΟΣ -ΑΞΙΟΣ
και
ΠΑΝΑΞΙΟΣ φωνάζω από την Πάτρα!!!
Να ζήσεις!!!

Ανώνυμος είπε...

Άξιος είναι και με ιερό ζήλο καθώς και την έξωθεν καλή μαρτυρία την έχει. Τον γνώρισα στον άγιο Αλέξιο ως ψάλτη. Ήταν εξαιρετικός σε όλα του.

Ανώνυμος είπε...

Άξιος ο νέος διάκονος και η διακόνισσα και οι γονείς του!! Χαιρόμαστε όλοι για τη χειροτονία του, αλλά περισσότερο χαίρονται στον ουρανό ο π. Δημήτριος και πρεσβυτέρα Ουρανία!!
Πάντα άξιος, π. Γεώργιε!!

Ανώνυμος είπε...

Πάτερ Γεώργιε,
Με πολύ συγκίνηση πληροφορήθηκα τη τιμή που σου έκανε ο Θεός να σε καλέσει να διακονησεις την εκκλησία Του. Δεν
είναι μόνο η αγάπη του Θεού, αλλά και η δική σου ευλάβεια και αφοσίωση στο δρόμο που χάραξαν οι γονεις σου. Γνωρίζω την μητέρα σου από τα εφηβικά της χρόνια ήταν ξεχωριστή, ταπεινή με αγάπη στο Θεό.
Με τον ευσεβή και εκλεκτό πατέρα σου και τη Χάρη του Θεού δημιούργησαν την Κατοικον Εκκλησία . Είχες και έχεις τις ευχές και προσευχές όλων των δικών σου που βρίσκονται στον ουρανό και στη γη.
Άξιος πάτερ Γεώργιε, ευχή σου και για εμάς.
Μ.Κ.Μ