Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Αδαμόπουλος Χρήστος, Νικολάου Όλγα

Το ζευγάρι αυτό είναι γνωστοί μου. Παλαιότερα υπήρχε μια φιλία και μπορώ να τους έχω εμπιστοσύνη. Έχουν ικανότητες, δυναμισμό και γνώσεις, και αξίζει να εκλεγούν γιατί θα προσφέρουν στα κοινά. 
Α.Κ.Κ.

Αδαμόπουλος Χρήστος του Πέτρου 
Εκπαιδευτικός / Μηχανολόγος Μηχανικός

Νικολάου Όλγα του Χρήστου
Πολιτικός Μηχανικός
*
Είναι σύζυγοι στην ζωή, και τώρα μαζί υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι για τον Δήμο Πατρέων στο πλευρό του Πέτρου Ψωμά, στο "σπιράλ".

Αδαμόπουλος Χρήστος
«Μια πόλη πολλά υποσχόμενη, ανοιχτή στη θάλασσα»
«Η συμμετοχή στα κοινά είναι μια πρόσκληση αλλά και ταυτόχρονα μια πρόκληση, στην οποία αποφάσισα να ανταποκριθώ, θεωρώντας ότι μέσα από ένα σχήμα με όραμα και αποστολή μπορώ να συνεισφέρω για να κάνουμε την Πάτρα μας πιο όμορφη, πιο ανθρώπινη και φιλική για όλους μας, πιο καθαρή, πιο ελκυστική, πιο βιώσιμη, μια πόλη στην οποία αξίζει να ζεις! Το σπιράλ του Πέτρου Ψωμά πιστεύω ότι έχει αυτές τις δυνατότητες και μπορεί να ανεβάσει την πόλη μας «λίγο ψηλότερα», όπως λέει και ο Σεφέρης. Έχει όραμα για την Πάτρα, γνωρίζει την αποστολή του, διαθέτει θέληση και επιμονή κι έχει μια εξαιρετική ομάδα συνεργατών, οι οποίοι προσφέρουν τα εχέγγυα για την υλοποίηση του οράματος.»
Ο Χρήστος Αδαμόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1965. Στην Πάτρα ήρθε ως φοιτητής το 1983, στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών. Aπό το 1989 εργάστηκε σε τεχνικές και εμπορικές εταιρίες στην Αθήνα μέχρι το 2000, οπότε και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Πάτρα. Από το 2004 εργάζεται ως καθηγητής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αρχικά στο 9ο ΕΠΑΛ Πάτρας και τα τελευταία δεκατρία χρόνια στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Πάτρας. Κατέχει Πτυχίο Παιδαγωγικών Σπουδών της Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε./ΠΑ.ΤΕ.Σ. και Πιστοποιητικό Εξειδίκευσης στην Εκπαίδευση Ατόμων με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Το συνεχές ενδιαφέρον του για προσωπική βελτίωση και επαγγελματική εξέλιξη, τον οδήγησαν στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Εξειδίκευσης με τίτλο «Διοίκηση και Χρηματοοικονομικός Σχεδιασμός για Στελέχη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα» από τη Σχολή Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το 2021. Όντας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε περιβαλλοντικά θέματα, έχει εκπονήσει δεκάδες περιβαλλοντικά προγράμματα με τους συναδέλφους και τους μαθητές του σχολείου που υπηρετεί. Επίσης έχει συντονίσει και υλοποιήσει προγράμματα Erasmus+ και eTwinning, κερδίζοντας ευρωπαϊκές και ελληνικές διακρίσεις. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά. Αγαπά τις πεζοπορίες, είναι μέλος στην δυναμική πεζοπορική ομάδα  «Πυρ και Κίνηση» , το κολύμπι, την ποδηλασία και την επαφή με τη φύση. Είναι νυμφευμένος με την Όλγα Νικολάου, Πολιτικό Μηχανικό κι έχουν αποκτήσει δύο κόρες.


Νικολάου Όλγα 

«Ανάδειξη της ομορφιάς της πόλης μας»
«Είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε κοινωνικά θέματα που αφορούν τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, εν προκειμένω της πατραϊκής κοινωνίας. Όραμά μου, η δημιουργία θέσεων εργασίας για τους οικονομικά ασθενέστερους, ώστε όλοι οι πολίτες αυτής της πανέμορφης - αν και παραμελημένης - πόλης μας, να μπορούν να αντεπεξέρχονται στις καθημερινές τους ανάγκες. Αυτή η συνθήκη, σε συνδυασμό με την προβολή και ανάδειξη όλων των πλεονεκτημάτων της υπέροχης Πάτρας, θα την καταστήσει πόλο έλξης και παράδειγμα προς μίμηση, πανελλαδικά και όχι μόνο. Αναφορικά με τα τοπικά διαμερίσματα, προτεραιότητα αποτελεί η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των συμπολιτών μας, η καθαριότητα, η ανάδειξη και αξιοποίηση των εξαιρετικών πεζοπορικών μονοπατιών της περιοχής Καρυάς-Ελεκίστρας-Ρωμανού-Σουλίου, η δυνατότητα σύνδεσης των διαμερισμάτων αυτών με το κέντρο της πόλης μέσω της πύκνωσης των αστικών δρομολογίων και πολλά άλλα. Στόχος και επιθυμία μου, να προσφέρω ουσιαστικές υπηρεσίες προς αυτές τις κατευθύνσεις.»
 
Η Όλγα Νικολάου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών. Μετά το πέρας των σπουδών και την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, εργάστηκε αρχικά σε τεχνικό γραφείο στην Αθήνα και στη συνέχεια στην Τεχνική Υπηρεσία της Εθνικής Τράπεζας, στον τομέα διασκευών και ανακαινίσεων των καταστημάτων της, μέχρι το 2020 που αφυπηρέτησε. Κατά τη διάρκεια της εργασιακής της πορείας, παρακολούθησε αρκετά σεμινάρια που αφορούσαν στο επάγγελμά της. Το συνεχές ενδιαφέρον της για προσωπική βελτίωση και απόκτηση σφαιρικών γνώσεων, την οδήγησαν να φοιτήσει στο Παιδαγωγικό Τμήμα της Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε./ΠΑ.ΤΕ.Σ., από όπου πήρε και το αντίστοιχο πτυχίο. Μιλάει Αγγλικά και αγαπά τη μελέτη βιβλίων και την ενασχόληση με την ποίηση. Πρόσφατα βραβεύτηκε στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό με τίτλο «Πόντου Έμπνευσις», που προκήρυξε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, με το τρίτο βραβείο στην κατηγορία της Νεοελληνικής Ποίησης. Της αρέσει η πεζοπορία, το κολύμπι και η ποδηλασία. Είναι παντρεμένη με τον Χρήστο Αδαμόπουλο, Μηχανολόγο Μηχανικό κι έχουν αποκτήσει δύο κόρες.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία και στο Χρήστο και στην Όλγα!

Ανώνυμος είπε...

Για να έχει καλή επιτυχία δεν φτάνουν μόνο οι ευχές.

Ανώνυμος είπε...

Η κ. Όλγα είναι καλή γεμάτη αγάπη. Στην κατασκήνωση ήταν με το χαμόγελο και την καλή διάθεση πάντα να μας εξυπηρετήσει. Θα την ψηφίσω γιατί πρέπει να προσφέρει στην Πάτρα.

Ανώνυμος είπε...

Διαμάντια και οι δύο τους. Ότι και να πεις θα είναι λίγο. Μεγάλη η συνεισφορά τους στο Έργο της Εκκλησίας σε κατηχητικά, κύκλους, κατασκηνώσεις. Παντού μπροστάρηδες. Καλό είναι να προωθηθούνε. Η πόλη έχει ανάγκη από καλούς ανθρώπους με οικογένεια. Καλά έκανες κ. Τάσο να τους προβάλεις. Την Κυριακή όλοι μας΄δαγκωτό’

Ανώνυμος είπε...

Καλά που πάντα μπαίνω και εδώ γιατί είχα μαύρα μεσάνυχτα. Κάποιο άλλο μπλοκ δεν μιλάει. Θα έχει ιδιοτελή συμφέροντα. Τηλεφώνησα σε κάποιες φίλες και δεν γνώριζαν. Τώρα έχω λόγο να πάω να ψηφήσω. Το δίδυμο της ευτυχίας και της επιτυχίας Νικολάου – Αδαμόπουλος.
Καλή επιτυχία. Θα πληροφορήσω πολλές φιλενάδες και ότι προκύψει.
Στέλλα

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε κοντά σας. Η εκτίμηση θα λάβει σάρκα και οστά με την θετική οικογενειακή ψήφο.

Ανώνυμος είπε...

Χρήστο κράτα καλά. Οι εκπαιδευτικοί είμαστε κοντά σου. Οι φίλοι σου από το Παιδαγωγικό Επιστημονικό Συνέδριο είμαστε κοντά σου. Ο Θεός να φωτίσει και άλλους να ψηφίσουν ανθρώπους που σέβονται το θέλημά Του, την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, την παράδοση, όπως μέχρι σήμερα το κάνεις. Είναι σίγουρο πως δεν θα έχεις τις πλάτες αυτών που έπρεπε να σε στηρίζουν όπως για χρόνια τους στηρίζεις έχεις όμως τις «πλάτες» του Χριστού που μπορεί να τους συντρίψει ως σκεύη κεραμέως. Θα σε στηρίξουμε όπως ο φίλος σου Κωστόπουλος γιατί είναι σαν να βλέπουμε τον μικρόσωμο Δαβίδ ενώπιον του γιγαντόσωμου Γολιάθ. Με την λογικής ποιος θα πόνταρε και στοιχημάτιζε υπέρ του Δαβίδ; Ουδείς! Με την πίστη όμως στη Θεία ενίσχυση ο Δαβίδ νίκησε τον Γολιάθ και εσύ χωρίς πισωστηρίγματα θα νικήσεις. Τότε αυτοί που τώρα δεν μιλούν για εσένα θα σε «γλύφουν» για τα σωματειακά τους συμφέροντα και για την «δόξα του Κυρίου». Ο Άγιος Παΐσιος δεν συνιστούσε να απέχουμε από τις εκλογές αλλά να αναζητούμε και να ψηφίζουμε ανθρώπους όσο το δυνατόν πλησιέστερα στον Θεό όπως εσύ και η Όλγα. Ημερολόγια με τον Άγιο Παΐσιο έβγαλαν αλλά τα λόγια του τα αψηφούνε.
Καλή εκλογή με δύναμη την ψήφο μας.
Παναγιώτης.

Ανώνυμος είπε...

Την Κυριακή 8 Οκτ. 2023 επιλέγουμε ανθρώπους, που θα δράσουν γι’ αυτό που ονομάζεται «κοινό καλό»: στην γειτονιά, στην πόλη, στην κοινωνία. Εκλέγουμε ανθρώπους, οι οποίοι νοιάζονται για το κοινό καλό όλων. Οι Αδαμόπουλος Χρήστος και η Νικολάου Όλγα είναι από αυτούς.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Αγαπητέ μου Τάσο, ευχαριστώ πολύ για την ανάρτηση, παρόλο που δεν στο ζήτησα. Εδώ φαίνονται οι πραγματικοί φίλοι!!! Κρίμα που δεν θα βρίσκεσαι στην Πάτρα στις 8-10-2023...

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία να έχεις. Καλά έκανες.

Ανώνυμος είπε...

Έκπληξη οι υποψηφιότητες αυτές. Μια ευχάριστη έκπληξη για μας που τους γνωρίζουμε από την συμμετοχή τους και την προσφορά τους στον τομέα εργασίας τους και στην εθελοντική προσφορά τους σε εκκλησιαστικές δομές με επιτυχία. Με την ψήφο μας θα πάρουν δύναμη για νέες μάχες για την Πάτρα μας.

Ανώνυμος είπε...

Η ευχή μου είναι να εκλεγούν και οι δύο. Είναι αγαπημένο ανδρόγυνο και θα έχουν μια φωνή και γνώμη με δύο ψήφους. Τώρα βρήκα αφορμή για να συμμετέχω στις εκλογές. Θα τους ψηφήσω και τους δύο.

Ανώνυμος είπε...

@Στέλλα
το έσταξες το δηλητήριό σου!
Καλά λένε ότι είσαι φαρμακόστομη!
w

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ 440 ψήφοι
Συγχαρητήρια Χρήστο πήγες καλά για πρώτη φορά. Είσαι αγαπητός στους Δημότες.
Μην εγκαταλείψεις τα Δημοτικά θέματα σε έχουν ανάγκη.
Προχώρα μεθοδικά και εσύ Όλγα.

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσες να ήσουν από τους πρώτους αν δεν σε πολεμούσαν αυτοί που σε ήθελαν να είσαι στο μονοπώλιο τους. Κάνε μια έρευνα και θα μάθεις πολλά. Όταν σε δω θα στα πω ζωντανά και ονομαστικά. Τέλος οι υπόγειες διαδρομές τους.
Π. Τ.