Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά από τον Γέροντα Εφραίμ

 Την Ιερά Μονή των Εισοδίων της Θεοτόκου ή Μονή Μυρτιάς, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ μαζί με την συνοδεία του, ο οποίος αυτές τις μέρες βρίσκεται στην πόλη του Αγρινίου κομίζοντας την Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Τον Γέροντα Εφραίμ συνόδευσε στο μοναστήρι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός και έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Ηγούμενο της Μονής Γέροντα Ιωσήφ.

Προσκύνησαν την εφέστιο εικόνας της Μονής «Ελπίς των Απηλπισμένων», το Καθολικό και στη συνέχεια παρατέθηκε τράπεζα.

Ο Γέροντας Εφραίμ τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά.



 Ραφαήλ Γεωργιάδης – orthodoxianewsagency.gr

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στη συνείδηση και στην καρδιά του πιστού λαού της Αιτωλοακαρνανίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας κυρός Κοσμάς είναι Άγιος! Και αυτή η αγιότητά του είναι καθολικά αναγνωρισμένη απ΄ όλον τον Ορθόδοξο κόσμο! Αν επιτρέψει ο Θεός και ζήσουμε, θα εορτάσουμε πανηγυρικά και την επίσημη αγιοκατάταξή του!

Την αγιότητά του, την καταμαρτυρεί κλήρος και λαός που συγκεντρώθηκε παρά τις απαγορεύσεις στην εξόδιο Ακολουθία και στην ταφή του και με πίστη φώναξε «Άγιος»!

Την αγιότητά του, την καταμαρτυρεί η ομολογία του σε θέματα πίστεως!

Την αγιότητά του, την καταμαρτυρεί η συγχώρεση των συκοφαντών του!

Την αγιότητά του, την καταμαρτυρεί ο μαρτυρικός βίος του!

Την αγιότητά του την καταμαρτυρεί η ευωδία του θαλάμου νοσηλείας του τις τελευταίες ημέρες πριν φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο!

Δοξάζουμε τον Τριαδικό Θεό, που χάρισε Δεσπότη Άγιο και Ομολογητή και Ανάργυρο.Αυτόν τον Άτλα της Ορθοδοξίας οφείλει να σέβεται και ο διάδοχος του και Νυν Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός και τα πνευματικά του τέκνα που μάλλον πολλώς έχουν ξεστρατίσει και ελησμονούν ανηλεώς!!!
Το Άγιο όρος υποκλίνεται στο άκουσμα μακαριστού Κοσμά τιμώντας τον δεόντως!

Ανώνυμος είπε...

Υπομονή θα περάσουν λίγα χρόνια και θα αγιοκαταταχθεί και αυτός. Υπάρχει πληθωρισμός αγίων που στέλνουν φακέλους και τους εγκρίνει το Φανάρι. θα πάρει την σειρά του και ο Κοσμάς. Δεν υπάρχει αμφιβολία περι τούτου. Η εποχή μας είναι αγιοτόκος μέσα σε αυτή την αμαρτία βγαίνουν συνέχεια άγιοι ενώ παλαιότερα τους μετρούσες στα δάκτυλα. Υπομονή αδελφέ μου και θα γίνει και αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Όλοι υποκλίνονται στον Μακαριστό Κοσμά, εκτός από έναν καί τών συν αυτώ!!!

Ανώνυμος είπε...

Μακαριστέ Κοσμά,σε αναζητούν πολλοί απέναντι και δεν σε βρίσκουν... καί αυτοί που σε πίκραναν καί τούς έλεγες "το ότι δεν τιμωρώ δεν είναι αδυναμία μου, γιατί δεν θέλω να είμαι δεσπότης, αλλά πατέρας σας" τώρα κατάλαβαν το "πνεύμα σου"...προτιμουσες να μείνεις άυπνος από την στενοχώρια σου παρά να στεναχωρησεις κάποιον!!!
Αιωνία σου η μνήμη Άγιε επίσκοπε.
Τα χαρίσματα σου τώρα θα φανούν εντονότερα...

Ανώνυμος είπε...

Ας είχε μυαλό να προσέξει την υγεία του και να μην την πατήσει ο δεσπότης μας. Κανένας δεν είναι αντικαταστατός. Τώρα είναι μια ανάμνηση η ζωή έχει πάντα συνέχεια. Αιωνία του η μνήμη.
Ο βασιλείας πέθανε ζήτω ο βασιλιάς.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι σας πληροφόρησαν 7:23, ότι δεν είχε μυαλό... ίσως αν τον γνωρίζατε από κοντά ,να μήν βγάζατε εύκολα συμπεράσματα...
Εννοείται ουδείς αναντικατάστατος, αλλά ο καθένας ξεχωριστός καί εν πολλοίς ανεπανάληπτος...η ζωή συνεχίζεται καί η ιστορία γράφεται...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 7:23 , μάλλον «Ουδείς επικινδυνότερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος αχαρίστου» και είναι ουκ ολίγοι αυτοί που τώρα ομιλούν ομοίως.....
Οι πνευματικοί νόμοι, ήδη ενεργούν σε αρκετούς στην Μητρόπολη της Αιτωλίας και Ακαρνανίας....και έπεται συνέχεια.
Οψόμεθα.