Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Τεράστια βιοηθικά διλήμματα - Παναγιώτης Ασημακόπουλος

Η καλύτερη συνταγή για να εκτραπεί η συζήτηση αλλού κι όχι στα τεράστια βιοηθικά διλήμματα που προκύπτουν από το νομοσχέδιο για το "γάμο" των ομοφυλόφιλων ζευγαριών είναι να μιλάει δημόσια ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Για τούς επίτηδες μύωπες είναι βούτυρο στο ψωμί τους οι εμμονές του.

Και ομοφυλόφιλοι υπάρχουν στην Εκκλησία και ετεροφυλόφιλοι και ασέξουαλ και κάθε είδους άνθρωποι. Και ανάμεσα στους κληρικούς, καθώς αυτό εννοούν οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις του Σεραφείμ, όταν λένε Εκκλησία.

Ολόκληρη θεολογική επιχειρηματολογία στα κείμενα της Ιεράς Συνόδου παραμερίζεται για να λέει ο Σεραφείμ τα παραληρήματά του.

Άλλο είναι το θέμα, Δεσπότη μου. Γάμος σημαίνει οικογένεια και παιδιά κι αυτό σημαίνει τεράστια ζητήματα θεολογίας του προσώπου του παιδιού, της οικογένειας και τεράστια ζητήματα βιοηθικής που σχετίζονται με την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και την παρένθετη μήτρα.

Παναγιώτης Ασημακόπουλος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι δημόσιες παρεμβάσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς μπορεί να μήν είναι αρεστές σε όλους, υπενθυμίζουν όμως ότι ο Επίσκοπος έχει καί ΕΛΕΓΚΤΙΚΌ λόγο, εκτός από αγαπητικό καί παρηγορητικό.

Ανώνυμος είπε...

Παλιά δουλειά να κόβουμε σχόλια έ;

Αναστάσιος είπε...

Προς: 3 Φεβρουαρίου 2024 στις 10:06 μ.μ.

Για κάτι που το έχω γράψει δεν επανέρχομαι: «Δημοσιεύονται μετά την έγκριση του ιστολόγου όπως και τα σχόλια.»