Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Πρεσβυτέρα Αθηνά Μιχαήλ Καραμπατάκη

Πρεσβυτέρα Αθηνά Μιχαήλ Καραμπατάκη


Η αείμνηστη ήταν σύζυγος-Πρεσβυτέρα του μακαριστού 
πρωτοπρεσβυτέρου π. Μιχαήλ Καραμπατάκη.

Ήλθε νέα στην Πάτρα από τον Βόλο μετά τον γάμο της, με καταγωγή από την αρχοντική και ευλογημένη οικογένεια Στυλιανού και Μαρίας Ζούζουλα.  

Στάθηκε ως υπόδειγμα Πρεσβυτέρας κοντά στον π. Μιχαήλ και με κόπο, θυσίες και αυταπάρνηση εργάσθηκε για την πνευματική πρόοδο των ενοριτών του Μητροπολιτικού Ναού της Ευαγγελίστριας Πατρών. Αγάπησε πολύ τους ενορίτες όπως και η ίδια υπεραγαπήθηκε από αυτούς.

Διέθετε μία αξιοζήλευτη ευγένεια ήταν πάντα  ήρεμη, επιβλητική, γαλήνια, με ανεξάντλητη υπομονή. Η προσωπικότητά της έδινε τη μαρτυρία αυτού που ήταν:  Άνθρωπος της ολοκληρωμένης αγάπης, της εσωτερικής πνευματικής  τελείωσης. Ο λόγος της ήταν πάντα μετρημένος. Τίποτα περιττό, τίποτα φλύαρο δεν άκουσα από το στόμα της όσα χρόνια την γνώριζα.

Την πρεσβυτέρα διέκρινε μια αριστοκρατική απλότητα, με το μεγαλείο της αξιοπρέπειας, σε κάθε της ενέργεια. Είχε πάντα μια έντονη αίσθηση υπευθυνότητας σε ό,τι αναλάμβανε στον Ναό ή στον Κύκλο. Πάντα διακριτική, να μην κουράσει κανέναν, να μη στεναχωρήσει κανέναν.

Πάντα ήταν πρόθυμη να βοηθήσει όποιον είχε ανάγκη· να ενθαρρύνει, να παρηγορήσει, να σταθεί δίπλα και στις χαρές  και στις λύπες. Τον πλούτο των αρετών της τον μοιραζόταν με όποιον βρισκόταν κοντά της.

Είχε  θερμή πίστη προς τον Θεό και ήταν  υποδειγματική η αφοσίωσή της δίπλα  στον π. Μιχαήλ.  Φρόντισε για την ανατροφή των παιδιών της, σύμφωνα με την χριστιανική διδασκαλία.

Να εύχεται και για μας από τον Ουρανό με τον σεβαστό μας π. Μιχαήλ!

Καλή  Ανάσταση

Αναστάσιος Κωστόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: