Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Έρχεται η εξαήμερη εργασία και προ των πυλών και η επταήμερη.

Από 1η Ιουλίου η Ελλάδα γίνεται πλέον μία χώρα δουλοπάροικων. Μία απαίτηση των δανειστών γίνεται τώρα πραγματικότητα. Καταργείται η πενθήμερη εργασία και έρχεται η εξαήμερη και προ των πυλών και η επταήμερη.

Το σχετικό νομοσχέδιο προέβλεπε να ξεκινήσει η ιστορία την 1η Μαρτίου αλλά ελέω Ευρωεκλογών μετατέθηκε για την 1η Ιουλίου.

Πολλοί κλάδοι εργασίας εμπίπτουν στην υποχρεωτική εξαήμερη εργασία (εξαιρούνται μέχρι στιγμής οι Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και αυτές της εστίασης). Επίσης διευρύνεται η λίστα των τομέων που θα εργάζονται και την Κυριακή.

Για πρώτη φορά η εργασία το Σάββατο και την Κυριακή γίνεται προνόμιο του εργοδότη.

Ο εργαζόμενος θα έχει επιλογή (τίμια πράγματα): να δεχθεί την εξαήμερη εργασία ἠ απλά να πάει ταμείο ανεργίας...

Και για να μην λέτε ότι δεν αναφέρω τα καλά:

ο εργαζόμενος αν εργασθεί το Σάββατο θα έχει προσαύξηση 40%... και αν είναι δουλευταράς και εργασθεί και την Κυριακή προσαύξηση 115%... επίσης, Σάββατο και Κυριακή μόνο 8ωρη εργασία χωρίς υπερωρίες... είδατε καλωσύνη;

Υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι αλλά υπάρχει λύση: η εργασία το Σάββατο και την Κυριακή δεν ασφαλίζεται για τον απλούστατο λόγο ότι η ασφάλιση αναγνωρίζει μόνο 5νθήμερη εργασία... το νέο νομοσχέδιο δεν αναφέρει κάτι για αλλαγή στο ασφαλιστικό... θα εργάζεσθε 7 ημέρες και θα ασφαλίζεσθε για 5... εντάξει, δεν είναι και άσχημο... Τώρα η λύση: με τόση προσαύξηση που θα πάρετε Σάββατο και Κυριακή μπορείτε να πληρώσετε ένα ασφαλιστικό προγραμματάκι σε ιδιωτική ασφαλιστική... ε, ναι.. τι θα τα κάνετε τόσα χρήματα... βοηθήστε την οικονομία να κινείται...

Φάτε καλά αυτές τις ημέρες διότι έρχεται πολύ χαμαλίκι...

Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ Νεκτάριος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας ελπίσουμε ότι η Ιεραρχία θα αντιδράση δυναμικά καί δέν θα επιτρέψει να καταργηθή η αργία της Κυριακής, η οποία ισχύει επί 1700 χρόνια, από την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου.

Ανώνυμος είπε...

Στόχος η κατάργηση της αργίας της Κυριακής,για την οποία ο Πατροκοσμάς μαρτύρησε...
Σημεία των καιρών καί αυτό... όπως και η χειροτονία διακόνισσας στο πατριαρχείο Αλεξανδρείας, όπου θα έχει ακριβώς τα ίδια καθήκοντα του διακόνου!!!

jean alatzo είπε...

Λύθηκαν τα προβλήματα,ανάγκες ,διαποίμναση στην Μ.Χόνγκ Κόνγκ !