Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Μνημόσυνο μακαριστού Πισιδίας Σωτηρίου στον Ναό του Οικ. Πατριαρχείου στην Αθήνα


Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, τελέστηκε το ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Πισιδίας, του από Κορέας, κυρού Σωτηρίου (1929-2022).

Της Θείας Λειτουργίας και του ιερού Μνημοσύνου προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα.

Παρέστησαν μέλη και φίλοι της Εταιρείας Μεσογειακού Πολιτισμού και του Πατριαρχικού Ιδρύματος Ορθοδόξου Ιεραποστολής Άπω Ανατολής και πολλοί πιστοί που τίμησαν τη μνήμη του μακαριστού ιεραποστόλου



Πηγή: Φως Φαναρίου

1 σχόλιο:

jean alatzo είπε...

Να παραιτήσαι από Επίσκοπος Κορέας, που έδωσες τη ζωή σου τόσα χρόνια.
Κι ενώ θα μπορούσες να "πάρεις σύνταξη" και να ξεκουραστείς σε κανένα Μοναστηράκι, σε στέλνουν στα μέρη των παππούδων μας, στην επαρχία Πισιδίας, στη σημερινή Αττάλεια, στην οποία θεωρητικά δεν θα μπορούσες να κάνεις τπτ.
Και συ πας και πείθεις Τούρκους να πουλήσουν τις Εκκλησιές μας, που τις είχαν για στάβλους και στην καλύτερη για αποθήκες.
Και ανθρώπους που έχουν χρήματα και πνεύμα ελεημοσύνης να σου δώσουν τα λεφτά να πας να τις αγοράσεις.
Και να κάνεις Θείες Λειτουργίες σε Αγίες Τράπεζες που είχαν να λειτουργήσουν 100 χρόνια και να κοινωνάει Χριστό ο κοσμάκης που κρύβεται τόσα χρόνια από το ισλάμ τους...
Το μόνο που θα θέλαμε να ξέρουμε μετά απ΄όλα αυτά, είναι ποια Αποστολική θέση σου φύλαγε ο Θεός...
~ Με απέραντη ευγνωμοσύνη, "αμφ.".-

https://amfoterodexios.blogspot.com/.../blog-post_913...