Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Ο άνδρας με τα 1000 παιδιά

 

Ποιος είναι αυτός ο τύπος;

Ένας Ολλανδός δωρητής σπέρματος, ο οποίος πριν από ένα χρόνο καταδικάστηκε από δικαστήριο της χώρας του. Το δικαστήριο μάλιστα τον απείλησε με πρόστιμο 100.000 ευρώ ανά δωρεά σε περίπτωση που συνέχιζε τη δράση του.

Ενώ η Ολλανδική νομοθεσία επιτρέπει την απόκτηση έως 25 παιδιών με δωρεά σπέρματος (στην Ελλάδα ο αριθμός είναι έως 10), οι Ολλανδικές αρχές υπολογίζουν τους απογόνους αυτού του τύπου σε 102 από δωρεές μέσω κλινικών και σε άλλους τουλάχιστον 80 μέσω απευθείας αναθέσεων (χωρίς έλεγχο δηλαδή και γραφειοκρατικές διαδικασίες)!

Οι απευθείας αναθέσεις με μαύρα χρήματα γίνονταν ως εξής: Κάθε φορά που μια υποψήφια λήπτρια τον προσέγγιζε μέσω της ιστοσελίδας Desire of a Child, εκείνος απαντούσε στέλνοντας ευκρινείς φωτογραφίες του και παρείχε κάθε πληροφορία που εκείνες ζητούσαν. Ακολουθούσε μια συνάντηση με τη γυναίκα ή το ζευγάρι, όπου οριστικοποιούσαν τη συμφωνία. Το σπέρμα του συγκεντρωνόταν σε ένα κατάλληλο δοχείο και η σπερματέγχυση γινόταν με ευθύνη της γυναίκας.

Με αυτό τον τρόπο απέκτησαν παιδιά υπογόνιμα ετεροφυλόφυλα ζευγάρια, μοναχικές γυναίκες και λεσβιακά ζευγάρια.

Το Netflix τού αφιέρωσε το ντοκιμαντέρ "The man with 1000 kids", κάτι που τον εξόργισε. Αλλά το γεγονός ότι στην Ολλανδία κυκλοφορούν τουλάχιστον 200 παιδιά που έχουν τον ίδιο πατέρα χωρίς κάποια να το γνωρίζουν, το θεωρεί αλτρουισμό...

Παναγιώτης Ασημακόπουλος 

Πηγή:

Netflix: Ο πατέρας με τα χίλια παιδιά - Η αληθινή ιστορία του Ολλανδού κατά συρροήν δωρητή σπέρματος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θά γίνουν καί χειρότερα. Δέν έχουμε φθάσει ακόμη στον πάτο.

Ανώνυμος είπε...

Σε εποχή υπογεννητικότητας και προβλημάτων για απόκτηση παιδιών σε ζευγάρια που είναι το κακό;
Δεν βλέπω πάτο...........