Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

"Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Μ. ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ"

"Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Μ. ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ"
Την Κυριακή 21/7 φίλοι της κατάληψης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής υπέρ του νοσταλγού του Χίτλερ και υβριστή του Αγίου Παϊσίου αλλόδοξου αρχικαταληψία Μεθοδίου. Μια συγκέντρωση αποτυχημένη από πλευράς συγκέντρωσης κόσμου, αλλά άκρως επιτυχημένη επικοινωνιακά χάρη στην συνδρομή της κρατικής τηλεόρασης ΕΡΤ. [1]
Στο τέλος της συγκέντρωσης υπέρ των καταληψιών της Μονής μας μίλησε ένας ρώσος ρασοφόρος, ο οποίος, όπως αναφέρει ο ίδιος, ήρθε πριν 19 χρόνια από την Ρωσία στο Άγιο Όρος "στην καλύτερη Μονή". Ο εν λόγω ρασοφόρος προειδοποίησε επαναλαμβανόμενα ουρλιάζοντας πως ολόκληρος ο ρωσικός στρατός, ο "ορθόδοξος στρατός", θα πολεμήσει για τη Μονή Εσφιγμένου, διότι αυτή (δηλαδή τα εδάφη και κτήρια της), είναι "οικουμενική", όχι μόνο Ελληνική!
Το Άγιο Όρος όμως είναι κομμάτι της Ελληνικής επικράτειας παρά τα Μοσχοβίτικα όνειρα για "διεθνοποίηση" ή "οικουμενικοποίησή" του. Για να απελευθερωθούν αυτά τα εδάφη χύθηκε ελληνικό αίμα. Κανείς από τους παρισταμένους στην συγκέντρωση δεν αντέδρασε, ίσως ορισμένοι να είναι και έτοιμοι να παραδώσουν αυτά τα εδάφη σε ξένο στρατό!
Στο τέλος του ρατσιστικού και παραληρηματικού λόγου ο Ρώσος ρασοφόρος μίλησε στο συγκεντρωμένο πλήθος στη Ρωσική γλώσσα μετά από επαναλαμβανόμενες προτροπές από παρευρισκόμενους.
Κατά τα άλλα ακόμα παραμένει στην εισαγγελία ακόμα ανοικτός ο φάκελος μηνύσεως των καταληψιών εναντίον του ηγουμένου της Μονής Εσφιγμένου για την καταγγελία του γεγονότος της παρέλασης Ρώσων εθνικιστών το 2022 στο κατειλημένο κεντρικό κτήριο της Μονής μας [2] με τον ισχυρισμό πως μετέδωσε ψεύδη. Σκοπός τους είναι να σταματήσουμε να μιλάμε για την Ρωσική επιρροή στο Άγιο Όρος και τις σχέσεις των καταληψιών με Ρώσους εθνικιστές.

αρχιμ. Βαρθολομαίος
Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου
Άγιον Όρος - Ελλάς

Η ομιλία και τα ουρλιαχτά του Ρώσου ρασοφόρου
https://youtu.be/agu8msgVukI

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άγιε Ηγούμενε μήν βιάζεστε στο να μεταδίδετε ειδήσεις αισιόδοξες.

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα είχε η κουρελού αυτό που έλειπε ήταν η εισπήδηση του Ρωσικού επεκτατισμού και στο Άγιο Όρος. Παντού έχουν πατήσει την μπότα τους την βρομερή οι Ρώσου με τον Κύριλλο τώρα και στο Όρος;; Αίσχος! ο μοναχός αυτός να πάει στην πατρίδα του στον Πούτιν και όχι στο ΟΡΘΟΔΟΞΟ Άγιο Όρος.

Ανώνυμος είπε...

Η Πολιτεία έστω και τώρα να κάνει το έργο της. Όχι μόνο στα Εξάρχεια να κάνει εκκαθαρίσεις αλλά και στα Αγιορείτικα Εξάρχεια να επέμβει.

Ανώνυμος είπε...

Οι Ρώσοι πάντα ήταν εναντίον της Ελλάδας. Δεν μας βοήθησαν το εικοσιένα και τώρα εδώ και χρόνια κοιτάνε να μπουν στο Άγιον Όρος. Δεν θα τους περάσει. Η πραγματική μονή Εσφιγμενου θα νικήσει και θα εγκατασταθεί στη βάση της. Οι καταληψίες θα φύγουν εκτός Αγίου Όρους. Η Παναγία θα διώξει τους βέβηλους από το περιβόλι της

Ανώνυμος είπε...

Μόνο 4 μονές ψήφισαν υπέρ της χρήσης αστυνομικής βίας με αφορμή το θέμα της Εσφιγμένου. Ευτυχώς πρυτάνευσε η λογική.

jim είπε...

Αγαπητέ Αναστάσιε,
Και τώρα τι, πρέπει να περιμένουμε να παρέμβει ο Στρατός ή να ζητηθεί να ενεργοποιηθεί το αρθρο 5, και να παρέμβει προληπτικά το ΝΑΤΟ για να αποτρέψει την ενδεχόμενη επίθεση του Ρωσικού στρατού;

Ας συνέλθουμε, αιτία και του εν λόγω προβλήματος είναι οι διαχρονικές αδυναμίες της Ελλαδικής πολιτείας, είτε πρόκειται για τα γειτονικά κράτη ή τις διάφορες συμμορίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Δε βλέπουμε την εγκατάλειψη των πόλεων μας, ή τη στάση της εξωτερικής μας πολιτικής τόσο στο γκριζάρισμα του Αιγαίου, στο θάψιμο Βορειοηπειρωτικού, πόσο μάλλον της υπόθεσης της Κύπρου, που "κείται μακράν";

Βασικό πρόβλημα μας είναι όχι μόνο η ανευ όρων παράδοση της οικονομικής πολιτικής μας, αλλά η εγκατάλειψη χάραξης/υλοποίησης εξωτερικής πολιτικής (τό παραδέχονται Πρέσβεις επί τιμή, συνταξιούχοι ακαδημαικοί και απόστρατοι στρατιωτικοί) και απλά πορευόμαστε με την ελπίδα ότι η ταύτιση μας με τα συμφέροντα των συμμάχων μας, θα καθυστερήσει την εμφάνιση των προβλημάτων στο μέλλον (σίγουρα όμως σε χειρότερες συνθήκες). Ο ενδοτισμός απέναντι στην πάντα επεκτατική Τουρκία και τους λοιπούς γείτονες και η ταυτόχρονα αμέριστη συμπαράσταση στην αμυνόμενη Ουκρανία δε συμβαίνουν λόγω του ηθικού μας μεγαλείου, αλλά για να ικανοποιήσουμε τους "Συμμάχους" μας.

Θα πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό ότι δε ζούμε ήσυχες μέρες, και πολύς κόσμος (ειδικά αυτός που ενημερώνεται από το διαδίκτυο) τοποθετείται φιλικά προς τη Ρωσία, σε μεγάλο βαθμό από την κατά κανόνα δαιμονοποίηση της τελευταίας από τους συστημικούς (mainstream) τηλεοπτικούς διαύλους. Η αξιοπιστία των τελευταίων είναι δοκιμασμένα χαμηλή, όπως φαίνεται σε διάφορες περιπτώσεις, π.χ. εμβόλια και διάφορες εσωκομματικές εκλογές, όπου τα πρόσωπα που προβάλλονται ως επικρατέστερα πατώνουν στις κάλπες.

Όμως δε σημαίνει ότι όποιος τοποθετείται φιλικά στη Ρωσία σε θέματα γεωστρατηγικής ταυτίζεται και στην πολιτική της αξιοποίησης του θρησκευτικού εθνοφυλετισμού από τη Ρωσική εξωτερική/εκκλησιαστική πολιτική. Γιαυτό είναι αναγκαία η σωστή ενημέρωση και η νηφάλια και με κατανοητό τρόπο ανάδειξη της ενεργού συμμετοχή της ρωσικής πολιτικής τόσο στο βουλγαρικό εθνοφυλετισμό (1870) όσο και στον αραβικό εθνοφυλετισμό (1898-Πατριαρχείο Αντιοχείας) και έπεται συνέχεια με την αναβίωση αυτής της πολιτικής στις μέρες στα όρια του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Σταν εθνοφυλετισμό αναφέρονται σχεδόν μόνο εκκλησιαστικές πηγές, π.χ. ο Ναυπάκτου Ιερόθεος. Δε μπορεί να πράξει το ίδιο και το νεοελληνικό κράτος που έχει και αυτό το μερίδιο του στο Βαλκανικό εθνοφυλετισμό, με την κληρονομιά, του αποδιδόμενου στους Βαυαρούς, "Ελληνικού εκκλησιαστικού αυτοκέφαλου".

Ας μη ξεχνάμε λοιπόν τις ευθύνες/παραλλείψεις μας στο εσωτερικό. Η Ρωσία ή η ακόμα και η Τουρκία ακολουθούν μακροχρόνια και σχεδιασμένη αυτοκρατορική πολιτική, που βασίζονται στην κρατική ισχύ, ενώ εμείς φερόμαστε σαν το καλό παιδί, και τραγουδάμε ανέμελα σαν το τζίτζικα του παραμυθιού, αναμένοντας την ανταμοιβή για την καλή μας συμπεριφορά και το ατελειώτο τραγούδι, έλα όμως που έρχεται ο χειμώνας, και ο μέρμηγκας που έχει μαζέψει προμήθειες, δε συμπεριφέρεται σχεδόν ποτέ ευγενικά και κρατά πάντα κλειστή την πόρτα.

Προφανώς όλα αυτά δεν μπορεί να τα φέρει εις πέρας μόνος του ο Ηγούμενος, που έχει την εικλικρινή συμπάθειά μου για όσα φορτωθεί σε αυτή τη δίχως τέλος ιστορία...

Ανώνυμος είπε...

Όταν μερικοί θα κάνουν κατάληψη στο μοναστήρι τους με δυνάμεις σχισματικών και μολότοφ να δω τι θα κάνουν αυτοί οι δεκαπέντε που θα δουν την πόρτα της εξόδου. Αλλά τι τους νοιάζει αυτούς έχουν μοναστήρι οι άλλοι να καθίσουν έξω. Ντροπή στους δεκαπέντε αν είναι όπως τα λέει ο σχολιαστής με την στάση τους δεν βοηθούν τους στασιαστές να σωθούν από την ετοιμασμένη κόλαση. Αφού δεν τους βοηθούν οι καλόγεροι ας τους βοηθήσει η Αστυνομία το συντομότερο.

Ανώνυμος είπε...

Να μάς πει ο χριστιανός ηγούμενος Βαρθολομαίος την γνώμη του για την χρήση αστυνομικής βίας εναντίον μοναχών στο Άγιο Όρος.
Αναμένουμε....

Ανώνυμος είπε...

https://www.vimaorthodoxias.gr/arthrografia/paremvasi-toy-agioreiti-geronta-maximoy-iviriti-gia-ti-moni-esfigmenoy-apokleistiko-arthro-sto-vima-orthodoxias/
Συνετό άρθρο του γέροντος Μαξίμου Ιβηρίτου.

Ανώνυμος είπε...

Τα αίσχη του ελληνικού κράτους απέναντι στους παλαιοημερολογίτες, που έγιναν πριν ένα αιώνα, μακάρι να μην επαναληφθούν ξανά. Η Ρωσία πάντα θα εκμεταλλεύεται καταστασεις. Δεν δημιουργούν αυτές τις καταστασεις, πλην εξαιρέσεων, οι παλαιοημερολογίτες.

Διδαχθηκανμε εμείς οι νεοημερολογιτες προσκυνητές από μνημονευτες μοναχούς στο Άγιον Όρος τη μετριοπάθεια απέναντι στους ζηλωτές, οι οποίοι παρότι στο σχίσμα και στη μη κανονικοτητα, εξακολουθούσαν, κάποιοι από αυτούς, να έχουν σημεία χάριτος, βλ. Χρύσανθο Αγιαννανιτη.

Δεν θα ευλογήσει η Θεοτόκος τη βια. Προσέξτε μην ισχύσουν οι πνευματικοί νόμοι.