Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

μπερδεύουν την εξουσία με την κατάχρηση εξουσία


Αυτοί που πιστεύουν ότι η εξουσία είναι ευχάριστη 
μπερδεύουν την εξουσία με την κατάχρηση εξουσίας.
Αντρέ Μαλρώ

6 σχόλια:

Αναστάσιος είπε...

Τα ακούνε τα λόγια αυτά του Μαρλώ όσοι νομίζουν ότι «διακονούν» αλλά στην πραγματικότητα κάνουν κατάχρηση εξουσίας με την αυταρχικότητα του «εγώ».
Τα ακούνε αυτά όσοι υποθάλπουν τέτοιες καταστάσεις για αλλότρια συλλογικά συμφέροντα;
Ο αείμνηστος Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης έλεγε «σιχαίνομαι την διπλωματία αλλά περισσότερο την αισχράν διπλωματίαν».
Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω…

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Μπράβο στο παιδί που ενήργησε ψύχραιμα και με τιμιότητα.

Ανώνυμος είπε...

Όχι βέβαια Αναστάσιε δεν τα ακούνε γιατί δεν τους συμφέρει αλλά "κοντός ψαλμός αλληλούια". Τους κουνούν το δάχτυλο όταν μιλάνε ότι έγινε λάθος με τις υπερωρίες τους λένε,ότι αν δεν μπουν ή υπερωρίες τους τον πρώτο μήνα και ξεχαστούν και δεν μπούνε ούτε το δεύτερο θα χτυπήσει το καμπανάκι για τον τρίτο μήνα ,τι τους περνάνε για ηλίθιους. Επίσης σε ποια επιχείρηση είναι σήμερα ο βασικός μισθός 610€; Μπορούν να ζήσουν αυτοί με αυτά τα χρήματα με τις οικογένειες τους; Έχουνε ξυπνήσει πλέον και δεν είναι ένας ακολουθούν κι άλλοι... Έχουν τέσσερις μήνες που ζητάνε της αποδείξεις πληρωμής και ακόμα να της πάρουν. Αυτό είναι διακονία η εκμετάλλευση;

Ανώνυμος είπε...

Στο σχόλιο διαπιστώνω κάποιο πρόβλημα στο οποίο ο Ιστολόγος κ. Αναστάσιος δεν είναι αρμόδιος και δεν γνωρίζει εργατικό δίκαιο.
Ως λογιστής με 25 χρονια στην πλάτη μου σε λέω.
Οι υπερορίες πρέπει να πληρώνονται από τον εργοδότη μέσα στον μήνα και όχι όποτε του γουστάρει. Πρέπει στην απόδειξη να υπάρχει πλήρως η καταγραφή των χρημάτων που δικαιούσαι. Αν σου κουνούν το δάκτυλο αυτό είναι εκβιασμός σαν να σου λένε ή το δέχεσαι ή παίρνεις απόλυση. Υπάρχουν για αυτό κρατικές υπηρεσίες που κόβουν δάκτυλα. Τέλος στην αυθαιρεσία. Μπορείς να απευθυνθείς και στο εργατικό κέντρο για να έχεις συμπαράσταση.
Για τον κατώτατο μισθό μπορείς γενικά να δεις εδώ γιατί δεν γνωρίζω την προσφερόμενη εργασία σου
https://ypergasias.gov.gr/ergasiakes-scheseis/syllogikes-ergasiakes-sxeseis/katotatos-misthos/
Να απευθυνθείς άμεσα στον λογιστή σου να σε ενημερώσει κατάλληλα και υπεύθυνα ή να πας να κάνεις καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας αν δεν λαμβάνεις το κατώτερο μισθό και το νομοθετημένο κατώτατο ημερομίσθιο.
Το ότι δεν δίνει η επιχείρηση όπως πρέπει Απόδειξη σημαίνει ότι κάποια παρανομία υπάρχει. Υφαρπάζουν μάλλον χρήματα. Να γίνει καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας και στην ΑΑΔΕ ώστε να ελεγχθούν τα βιβλία της επιχείρησης και να καταλογιστούν τα ανάλογα πρόστιμα μετά από έλεγχο που θα κάνουν στο σύνολο της δραστηριότητας της επιχείρησης και να λάβεις τα νόμιμα δεδουλευμένα σου.
Μην το αφήσεις τρέξε αμέσως μην φοβάσαι πάνω στο φόβο αυτοί που κουνούν το δάκτυλο πλουτίζουν με την εκμετάλλευση που συστηματικά κάνουν.
Επειδή και εσύ θρησκεύεις για να γράφεις εδώ σου θυμίζω τους λόγους του Ησαΐα.«Δικαιοσύνην μάθετε οι ενοικούντες επί της γης» αυτό ας το μάθει ο παράνομος εργοδότης σου.
Ο υπάλληλος του αεροδρομίου έκανε μήνυση αυτό να κάνεις και εσύ για οποιοδήποτε εκβιασμό σου κάνουν.
Οι εργαζόμενοι ξύπνησαν και απαιτούν έστω τα λίγα που δικαιούνται από τους πλουτοκράτες επιχειρηματίες.
Μάριος

Ανώνυμος είπε...

Συνηθισμένο το να υπάρχει εκμετάλλευση των εργαζομένων από τους επιχειρηματίες που προσπαθούν να αυξήσουν το κέρδος τους κλέβοντας τον κόσμο και τους εργαζόμενους. Συμφωνώ ότι πρέπει να κάνουν καταγγελίες για να σταματήσουν το κλέψιμο του ιδρώτα των εργαζόμενων. Από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι.

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση και τη συμβουλές σας.