Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Ηγούμενος της Λαύρας του Κιέβου: Ουδεμία αλλαγή όσο επικεφαλής της UOC-MP είναι ο Ονούφριος

Ο επικεφαλής της UOC-MP μητροπολίτης Ονούφριος

Ηγούμενος της Λαύρας του Κιέβου: Ουδεμία αλλαγή όσο επικεφαλής της UOC-MP είναι ο Ονούφριος

Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας (UOC-MP) όσο ο Μητροπολίτης Ονούφριος είναι επικεφαλής της εκκλησίας αυτής.

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι «Priamyi» ο Ηγούμενος της Λαύρας Κοιμήσεως της Θεοτόκου των Σπηλαίων του Κιέβου, Επίσκοπος Μπορίσπιλ Αβραάμιος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU).

Ο Ηγούμενος της Λαύρας του Κιέβου, Επίσκοπος Μπορίσπιλ Αβραάμιος

Όταν ρωτήθηκε αν είναι δυνατόν η UOC-MP να απομακρυνθεί από την υποταγή στη Μόσχα, ο Επίσκοπος είπε ότι το μόνο που χρειάζεται είναι η επιθυμία.

«Ξέρετε, αν υπήρχε η επιθυμία -το κύριο πράγμα στη ζωή κάθε ανθρώπου είναι η επιθυμία- μπορεί να αλλάξει τα πάντα, να πραγματοποιήσει τα πάντα, αλλά αν δεν υπάρχει επιθυμία, δεν θα συμβεί. Και ο ηγέτης τους, ο Μητροπολίτης Ονούφριος, ο οποίος διαμορφώθηκε ως άνθρωπος της φιλομοσχοβίτικης Ορθοδοξίας, δεν θα κάνει ποτέ καμία παραχώρηση ή διαπραγμάτευση», δήλωσε ο Ιεράρχης της OCU.

Τόνισε ότι όσο ο Μητροπολίτης Ονούφριος ηγείται της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας, δεν θα υπάρξουν αλλαγές.

Όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξουν αλλαγές αν ο Μητροπολίτης Αντώνιος (Πακάνιτς) γίνει ο διάδοχος, ο Επίσκοπος Αβραάμιος απάντησε αρνητικά.

«Αν μιλάμε για την ουκρανική πτέρυγα και τη ρωσική πτέρυγα, τότε αν κάποιος από την ουκρανική πτέρυγα διαδεχθεί τον Μητροπολίτη Ονούφριο, θα υπάρχουν ορισμένες ελπίδες ότι θα υπάρξει ενοποίηση. Όσον αφορά τη ρωσική πτέρυγα, φυσικά, αυτοί οι άνθρωποι δεν πρόκειται ποτέ, σε καμία περίπτωση, να διαπραγματευτούν», δήλωσε ο Αβραάμιος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρά το γεγονός ότι ο Μητροπολίτης Επιφάνιος πρότεινε πρόσφατα και πάλι διάλογο στον Μητροπολίτη Ονούφριο, δεν θα πρέπει να αναμένεται καμία ανταπόκριση από την UOC-MP.

«Όπως καταλαβαίνουμε, θα υπάρξουν χίλιοι λόγοι για να μην γίνει αυτός ο διάλογος, γνωρίζοντας τη ρητορική τους, γνωρίζοντας τις διαθέσεις τους», κατέληξε ο Ηγούμενος της Λαύρας.

Πηγή: Θρησκευτική Αλήθεια (Релігійна правда)

Δεν υπάρχουν σχόλια: