Δευτέρα 3 Αυγούστου 2026

Με επιτυχία η 2η εθελοντική αιμοδοσία στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας

Με το μήνυμα  "το αίμα δεν αγοράζεται, αλλά χαρίζεται",  πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 2 Αυγούστου 2026, η 2η εθελοντική αιμοδοσία στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας, που οργάνωσε η Τράπεζα Αίματος Ενορίας Μαυρουδίου "Ο Άγιος Γεώργιος", σε συνεργασία με την Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρουδίου  και υπό την αιγίδα κινητής μονάδας αιμοληψίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. 

Όπως αναφέρει ο π. Ηλίας Μάκος (ΜΑ Θεολογίας) η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί μια ανιδιοτελή προσφορά ζωής προς το συνάνθρωπό μας. Μια μονάδα αίματος μπορεί να βοηθήσει για να σωθεί μια ζωή.  Επιπλέον δεν υπάρχει διαθέσιμο υποκατάστατο του αίματος. Τα ανθρώπινο αίμα δεν μπορεί να παρασκευασθεί και μόνο ο άνθρωπος έχει αίμα κατάλληλο για ανθρώπινους οργανισμούς". 

Και προσθέτει: "Ας μη λησμονούμε ποτέ την ανθρωπιά μας. Και κυρίως στις δύσκολες στιγμές, που περνάμε. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια ελπίδα μέσα στην κοινωνική ξηρασία και δίνει τη δυνατότητα ανάδειξης ψυχικού μεγαλείου. Το να προσφέρεις αίμα στο συνάνθρωπο είναι μια απόδειξη του ηθικού δυναμισμού, που κρύβουμε μέσα μας, ο οποίος πρέπει να αξιοποιείται και όχι να σπαταλάται".

Δεν υπάρχουν σχόλια: