Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

"Ο Αντικαρναβαλικός αγών του π. Αυγουστίνου Καντιώτου στην Πάτρα" του Παναγιώτη Λόη

Το βιβλίο Ο Αντικαρναβαλικός αγών του π. Αυγουστίνου Καντιώτου στην Πάτρα του Παναγιώτου Αντ. Λόη είναι επίκαιρο αυτές τις μέρες. Το βιβλίο περιέχει στις 440 σελίδες του άρθρα, δηλώσεις, ομιλίες, έγγραφα, επιστολές και συνεντεύξεις του π. Αυγουστίνου. Είναι έκδοση της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής “Λογκοβάρδας” Πάρου.
Για τον π. Αυγουστίνο ο Αρχιμανδρίτης Ιουστίνος Πόποβιτς Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Βελιγραδίου είχε δηλώσει: “Εσείς δεν έχετε ανάγκη στην Ελλάδα, διότι έχετε έναν Καντιώτη, ο οποίος θα σας δίδη τον δρόμο που πρέπει να βαδίζει η Εκκλησία…. Θα θέλαμε και εμείς να είχαμε έναν Επίσκοπο σαν τον Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστίνο Καντιώτη για να λεει την αλήθεια”.
Η εργασία αυτή του Παναγιώτη Αντ. Λοή έχει πολλά ντοκουμέντα επί του θέματος και αποτελεί μεγάλη προσφορά στους αναγνώστες της.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο μακαριστός Λόης ήταν αγωνιστής της παρατάξεως Κυρίου. Μοίραζε δωρεάν την Σπίθα έξω από τους Ναούς. Γνήσιο παιδί του Φλωρίνης Αυγουστίνου αγωνιζόταν ενάντια στον καρνάβαλο. Κάποτε είχε βγάλει στον ραδιοφωνικό σταθμό «ηλίανθο» τον π. Αυγουστίνο. Ο οποίος είπε πολλά και εγράφησαν πολλά για την συνέντευξη αυτή. Το βιβλίο το έχω είναι άριστη συλλογή άρθρων εναντίον των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Ανώνυμος είπε...

Αδικημένος πολύ ο κ. Λόης. Γνήσιος αγωνιστής και τα έργα του θα μείνουν στην ιστορία

Ανώνυμος είπε...

Πόσο κοστίζει Τάσο;

Ανώνυμος είπε...

Να πας στο μαγαζί να δεις...