Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Δηλώσεις Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως ΑΝΔΡΕΑ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ,
έκανε τις ακόλουθες Δηλώσεις :
“ Με δυσάρεστη έκπληξη εδιάβασα στην εφημερίδα “ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ” των Ιωαννίνων (21.5.2009) τις δηλώσεις του υφυπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Κων/νου Τασούλα, στις οποίες προέβη στο Α.Π.Ε. Ο κ. Τασούλας, συγκεκριμένα, προανήγγειλε την μείωση της στρατιωτικής θητείας από 12 μήνες που είναι σήμερα, στους εννέα.
Τα επιχειρήματα του κ. υφυπουργού υπέρ της μειώσεως της στρατιωτικής θητείας είναι έωλα, αλλά και αλληλοσυγκρουόμενα. Η Κυβέρνηση φροντίζει για την διασφάλιση της Χώρας, τονίζει, μέσα σ’ ένα καταιγισμό βερμπαλισμών. Αλλά αν τώρα, το ένα στρατόπεδο κλείνει μετά το άλλο, διότι έχει συρρικνωθή δραματικά ο αριθμός των στρατευσίμων νέων και η Ελλάδα μένει ουσιαστικά αθωράκιστη, διερωτάται κανείς πως θα επιτευχθή η διατυμπανιζόμενη “διασφάλιση της Χώρας” ;
Και ναι μεν ο κ. Τασούλας διακηρύσσει ότι η απόφαση αυτή δεν έχει να κάνη “με πιθανότητα εκλογών και ψήφους, αλλά με την υλοποίηση δεσμεύσεων” του Κυβερνώντος Κόμματος. Όμως, λυπούμαι, και λυπούμαι πολύ, γιατί είμαι υποχρεωμένος να πω ότι η μείωση της θητείας συνιστά κραυγαλέα δημαγωγία. Είναι δε φυσικό να ικανοποιούνται οι νέοι. Αν, μάλιστα, η Κυβέρνηση καταργούσε εντελώς την θητεία, θα έστηναν χορούς και πανηγύρια ... Πάντως, έτσι όπως πάμε, ισχύει το “καλομελέτα κι’ έρχεται”!


Αλλά ο κ. υφυπουργός παρουσιάζεται και ως ανακόλουθος. Διότι κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει κατηγορηματικά, στο πρόσφατο παρελθόν, ότι δεν υπήρχε καμμιά περίπτωση μειώσεως της στρατιωτικής θητείας. Ο ακηκοώς “μεμαρτύρηκεν”. Ας μη παραπονούνται, λοιπόν, οι πολιτικοί μας για το ότι η κοινή γνώμη τούς γυρίζει τα νώτα, αφού “λένε και ξελένε” “χωρίς περίσκεψη, χωρίς αιδώ”...
Προσωπικώς, διαμαρτύρομαι εντόνως. Και παρακαλώ την πολιτική ηγεσία της Χώρας (Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση) να μην υλοποιηθή αυτή η αυτόχρημα εγκληματική απόφαση, όταν, μάλιστα, όλα, τα γειτονικά μας κράτη ενισχύουν συνεχώς τις ένοπλες δυνάμεις τους. Οι καιροί είναι κρίσιμοι. Και δεν επιτρέπεται σε κανένα να παίζη “εν ου παικτοίς”. Στώμεν καλώς”.
Εν Δελβινακίω τη 22α Μαΐου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: