Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

24η Ιουλίου, Ημέρα επιστροφής της Δημοκρατίας - Δηλώσεις Προέδρου Κάρολου Παπούλια

Κατόπιν προτάσεως του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και με την σύμφωνη γνώμη αντιστασιακών οργανώσεων ΔΕΝ εορτάστηκε φέτος στο Προεδρικό Μέγαρο η 24 Ιουλίου ως ημέρα επιστροφής της Δημοκρατίας.
Την κρίση του πολιτικού συστήματος έθεσε στο επίκεντρο της ομιλίας του κατά τον εορτασμό των 35 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Υπογράμμισε ότι “η κρίση είναι βαθιά, κυρίως επειδή έχει τρωθεί ο αξιακός κώδικας” και έκανε λόγο για ανάγκη επανακαθορισμού των κανόνων.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για την αλλαγή του χαρακτήρα του εορτασμού της επετείου, σημειώνοντας πως “Ο χαρακτήρας του εορτασμού της επετείου άλλαξε. Κι αυτή είναι, πιστεύω, μια επιλογή που αποδεικνύει βαθύ σεβασμό σε όλους όσους αγωνίστηκαν ενάντια στη δικτατορία. Οι δεξιώσεις και οι κοσμικότητες είναι ασύμβατες προς το πνεύμα του αντιδικτατορικού αγώνα, προκαλούν το κοινό αίσθημα και προσβάλλουν το μέτρο που οφείλει να καθορίζει την συμπεριφορά του πολιτικού κόσμου.”

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία τα λεει ο Πρόεδρος «Οι δεξιώσεις και οι κοσμικότητες είναι ασύμβατες» ας τα ακούσουν οι Άρχοντες που κατασπαταλούν τα χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου σε τέτοιες κρίσιμες οικονομικές περιόδους. Ας το ακούσουν και οι κληρικοί που σπαταλούν χρήματα για πανηγυρικές φανφάρες.

Ανώνυμος είπε...

σωστός!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αριμαθαίος είπε...

Κύριε Πρόεδρε καλά τα λες. Να δω αν και εσύ θα τα πραγματοποιήσεις. Διότι νομίζω ότι οι σεμνοί και ταπεινοί δεν θα άκουσαν ότι αυτά τα έλεγες ΚΑΙ γι’ αυτούς. Κυριαρχεί το για τους άλλους τα λεει όχι για μας.

Ανώνυμος είπε...

Καλός ο πρόεδρος αλλά τώρα στα γεράματα και απο την ανώδυνη αυτή θέση κι εγώ ωραία θα τα έλεγα.Σαν υπουργός εξωτερικών δεν τα έλεγες και πολύ καλά αγαπητέ πρόεδρε ειδικά σε σχέση με το βορειοηπειρωτικό.

Ανδρέας