Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ 1690 - 2009 -- Θεόδωρος Λουλούδης


ΘΕΟΔΩΡΟΣ Η. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ
ΑΧΑΪΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
1690 - 2009

Έκδοση
ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΠΑΤΡΑ 2009

Προκειµένου να διευκολύνεται ο ερευνητής και αναγνώστης, στην εύρεση της Ορθοδόξου βιβλιογραφίας, η οποία αφορά: στον χώρο της Αχαίας, και να γvωρίσn καταξιωµένους Αχαιούς Συγγραφείς, καταρτίσαµε την ανά χείρας Έκδοση, η οποία είναι πρωτότυπη και πρωτοποριακή. Το ανά χείρας πόνηµα αποτελεί χρέος έναντι της ιστορίας και των προσώπων εκείνων, τα οποία συνέβαλαν µε τις γνώσεις τους και την γραφίδα τους στο πέρασµα του χρόνου και συµβάλλουν και σήµερα στην πρόοδο της επιστήµης και της γνώσεως και στον φωτισµό των καρδιών, αφού μέσα από λόγο γνήσια ορθόδοξο εβοήθησαν και βοηθούν στην πνευµατική άνοδο και προκοπή των ανθρώπων. Αποτελεί όµως και χρέος έναντι του ποιµνίου µας και των ανθρώπων της εποχής µας γενικώτερα, τους οποίους πρέπει πνευµατικά να καταρτίζουµε. Έχοµεν ως στόχο κατ' έτος, µέσα από τα “Πρωτοκλήτεια”, να µένη κάτι πολύ σηµαντικό για την πόλη µας και τον τόπο µας και πολύ επιστηρικτικό και πνευµατικά ωφέλιμο. Η παρούσα Έκδοση πιστεύω ότι δικαιώνει τους πόθους µας αυτούς.

Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος

3 σχόλια:

Αριμαθαίος είπε...

Σπουδαία και πρωτοποριακή αυτή έκδοση. Με ενθουσίασε η συλλογή σε τόμο όλων των βιβλίων της Ορθοδόξου βιβλιογραφίας της Αχαΐας. Νομίζω ότι την εργασία αυτή θα την χρησιμοποιήσουν ως πρότυπο και άλλοι. Συγχαίρω.

Ανώνυμος είπε...

Εκπληκτική εργασία από τον συγγραφέα. Αυτά που έπρεπε να κάνουν Θεολόγοι τα κάνουν ιδιώτες με μεράκι και αγάπη για την έρευνα και το βιβλίο. Η ιδέα του με ενθουσίασε. Και ο τόμος είναι καταπληκτικός. Να τον έχει ο Θεός καλά για να συνεχίσει την εργασία του μήπως ξυπνήσουν κάποιοι που μόνο λόγια είναι.

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχα εξαιρετική η εργασία του βιβλίου αυτού. Θα άξιζε να υπήρχαν όλα τα βιβλία όχι μόνο καταγεγραμμένα αλλά και σε βιβλιοθήκη. Νομίζω ότι θα μπορούσαν να βραβεύσουν και κάποιους εν ζωή συγγραφείς από την Μητρόπολη.
Μαίρη