Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Η Ενθρόνιση της νέας Ηγουμένης Μακαρίας

ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ
Η Ενθρόνιση της νέας Ηγουμένης Μακαρίας
ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ

Μετά την τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου και την χειροθεσία Πνευματικού στον προϊστάμενο του Μητροπολιτικού μας Ναού Αρχιμανδρίτου π. Αμβροσίου Γκουρβέλου και στον νέο Καθηγουμένο της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Αρχιμανδρίτη π. Αρτέμιο Αργυρόπουλο, στο τέλος πραγματοποιήθηκε η τελετή Ενθρονίσεως από τον Επίσκοπο της νέας Καθηγουμένης Γερόντισσας Μακαρίας Γεννάτου, εις το Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Ελεούσης.

Συλλειτούργησαν οι Πρωτοσύγκελλοι της Ι.Μ. Πατρών π. Συμεών Χατζής και Φλωρίνης π. Ιουστίνος Μπαρδάκας, οι Αρχιμανδρίτες π. Αμβρόσιος Γκουρβέλλος και π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Μιχαήλ Καραμπατάκης, οι Πρεσβύτεροι π. Δημήτριος Χαλκιόπουλος, π. Παναγιώτης Μπαχράς, π. Θεόδωρος Κωτσόπουλος, π. Ανδρέας Τζεφριός, π. Γρηγόριος Κόρδας, οι Διάκονοι Σεραφείμ Αργυρόπουλος, Γερβάσιος Παρακεντές και Περικλής Ρίπισσης. Συμπροσευχόμενοι ήσαν αρκετοί ιερείς, ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Ομπλού π. Νεκτάριος Κωτσάκης, ο π. Χαρίτων Αθανασόπουλος, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Αθανασόπουλος, ο π. Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ανδρέας Γεωργακόπουλος, ο π. Κανέλλος Φεράκης, οι Αδελφότητες των Ι.Μ. Αγ. Νικολάου Μπάλλα, Προφήτου Ηλιού Ζαχόλης Κορινθίας, Προφήτου Ηλιού Πατρών, Αγ. Ιωάννου Προδρόμου Μακρυνού Μεγάρων και Αγ. Ιωάννου Θεολόγου Βερίνου.
Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην ομιλία του πρωτίστως στην Προηγούμενη Γερόντισσα Μακρίνα η οποία είναι ασθενής και σε βαθιά γεράματα. Την χαρακτήρισε πρότυπο μοναχής που συνδύαζε σπάνια χαρίσματα και μεγάλες ικανότητες σε όλα τα θέματα, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο. Ήταν δραστήρια και ενεργητική αλλά, παράλληλα, ασκητική και ησυχαστική. Ο Σεβασμιώτατος έκανε λόγο απονέμοντας συγχαρητήρια σε όλη την Αδελφότητα της Μονής για την φροντίδα - αγάπη που δίνουν απλόχερα στην Γερόντισσα.
Ο Επίσκοπος εξήρε την προσωπικότητα και της νέας ηγουμένης Μακαρίας. Κάλεσε τους πιστούς να ευλαβούνται και να αγαπούν τα μοναστήρια μας τα οποία είναι κάστρα της Ορθοδοξίας και οι μοναχοί προσεύχονται ανελλιπώς για όλους τους ανθρώπους. Μίλησε ακόμη και για τον πόλεμο που δέχεται σήμερα η Εκκλησία μας και για την πνευματική κρίση της κοινωνίας.
Εκατοντάδες πιστών κατέκλυσαν στην κυριολεξία – εκτός του Καθολικού – κάθε χώρο της Μονής.
Αλέξανδρος Κολλιόπουλος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να είναι άξια της νέας διακονίας της η γερόντισσα Μακαρία. Η έως τώρα βιωτή της εγγυάται την καλή πορεία του Μοναστηριού και της συνοδείας της. Μακάρι ως το τέλος της διακονίας της, να μακαρίζει, η μάνδρα του Μοναστηριού, και των ευλαβών προσκυνητών την Μακαρία.

Ανώνυμος είπε...

Η Μακαρία είναι κεφάλαιο για την Μονή αλλά και για τον γυναικείο μοναχισμό της μητροπόλεως Πατρών. Και τα χαμόγελό της αποπνέει την πνευματικότητα την οποία με αγώνα έχει κερδίσει. Να έχει δύναμη στον αγώνα της.
Μαίρη

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστω που εισακουσθηκα!!αξιζε τον κόπο...για αλλη μια φορα διεκρινα την ταπεινωση της!!!

Γ.Π.