Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Αναμνήσεις από την Κίνα

«επί δε τω ρήματί σου χαλάσω τα δίκτυα»

Στον χώρο αυτό είχα δημοσιεύσει φωτογραφίες -όπου ήμουνα ενδεδυμένος με αυτοκρατορική στολή- από την επίσκεψή μου στην Κίνα. Σήμερα (18-2-10) μου τηλεφώνησε φίλος πολυσέβαστος και αγαπητός και μου ζήτησε να τις αφαιρέσω. Δεν συμφωνώ μαζί του αλλά και δεν θέλω να του χαλάσω το χατίρι. Οπότε….

«γένοιτο κατά το ρήμα σου»



Με «αυτοκρατορική» στολή στην Κίνα

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Tω κραταιοτάτω,θειοτάτω,θεοστέπτω και ανικήτω Αυτοκράτορι Καίσαρι Κυρίω Κυριω Αναστασίω πολλά τα έτη.

Ανώνυμος είπε...

Ωχ Παναγία μου...
Και νόμιζα ότι τα έχω δει ΟΛΑ!!!!!!
Τι να πω; Μένω άφωνος...!!!

Ανώνυμος είπε...

Είσαι ακρνάβαλος τελικά... μεγάλος

Αναστάσιος είπε...

Αγαπητέ ή αγαπητή (12:40) σε ευχαριστώ. Κάτω από την ανωνυμία ασκείς την κριτική σου. Ως απάντηση για την ψυχική σου ωφέλεια σου αφιερώνω απόσπασμα από το κήρυγμα του Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος Κυρού Μελίτωνος. Αν θες να αναγνώσεις όλη την ομιλία μπορείς να την διαβάσεις στο: http://anastasiosk.blogspot.com/2009/02/blog-post_28.html

«Σε λίγες ώρες, έξω από αυτόν τον ναόν, έξω από την γαλήνην του, εις τους δρόμους αυτής της Πολιτείας, θα παρέλαση ο Καρνάβαλος. Μη τον περιφρονήσετε και μη τον χλευάσετε και μη με κατακρίνετε που τον αναφέρω αυτή τη στιγμή. Δεν είναι καθόλου άσχετος με το μέγιστο πρόβλημα της υποκρισίας. Να τον προσέξετε εφέτος τον Καρνάβαλο με σεβασμό και βαθύ στοχασμό. Είναι πανάρχαιο το φαινόμενο βαθύτατου και αγχώδους αιτήματος της ψυχής του άνθρωπου να λυτρωθεί από την καθημερινή του υποκρισία, με μίαν έκφρασιν ανωνύμου, διονυσιακής νέας υποκρισίας.
Είναι τραγική μορφή ο Καρνάβαλος. Ζητεί να λυτρωθεί από την υποκρισίαν υποκρινόμενος. Ζητεί να κατάλυση όλες τις ποικίλες προσωπίδες που φορεί κάθε μέρα με μία νέα, την πιο απίθανη. Ζητεί να εκκένωση ό,τι υπάρχει απωθημένο μέσα στο υποσυνείδητο του και να ελευθερωθεί, αλλά ελευθερία δεν υπάρχει, η τραγωδία του Καρνάβαλου παραμένει άλυτη. Το βαθύτατο αίτημα του είναι να μεταμορφωθεί.
Εδώ λοιπόν, είναι η θέσις της Εκκλησίας, κοντά στον Καρνάβαλο. Σ’ αυτόν που ζητεί μεταμόρφωση, το κεντρικό κήρυγμα της Ορθοδοξίας. Να μη τον καταδικάσουμε, τον Καρνάβαλο, αλλά να σταθούμε και κάτω από την προσωπίδα του, να ακούσωμε την αγωνία του, την έκκλησή του και το δάκρυ του. Επαναλαμβάνω: της Ορθοδοξίας το βαθύτερο κήρυγμα ζητεί ο Καρνάβαλος, περιφερόμενος εις τους δρόμους της Πολιτείας, τη μεταμόρφωση. Και είναι ο ειλικρινέστερος και εντιμότερος των υποκριτών.»

Και ως κατακλείδα σου απαντώ με την ανάρτηση που έχω κάνει παραπάνω: «Στυλ είναι να ξέρεις ποιος είσαι, τι θέλεις να πεις και να μη σου καίγεται καρφί.» (Gore Vidal)

Γράψε ότι θες εναντίον μου, δεν μου «καίγετε καρφί».

Με αγάπη
"Ο ειλικρινέστερος και εντιμότερος των υποκριτών".

πηνελοπη είπε...

Aναστασιε αυτομεμφεσαι...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε με το σχόλιο:
"Ωχ Παναγία μου...
Και νόμιζα ότι τα έχω δει ΟΛΑ!!!!!!
Τι να πω; Μένω άφωνος...!!!"
δεν είσαι τόσο ανώνυμος όσο νομίζεις. Και γαρ η λαλιά σου δήλον σε ποιεί. Και η ώρα εισόδου επίσης....
Πρόσεχε σεαυτώ

Ανώνυμος είπε...

Είσαι φοβερός.
Δεν άντεξα μία ημέρα να μην μπω στο blog , έτσι δόξα τω Θεώ που υπάρχουν και τα internet cafe εδώ στα Ιλίσια!!!
Μιλάμε είσαι τέλειος.Είσαι Απαιχτος.
Πολύ καλές οι φώτο...
Στανίτσας Νικὀλαος.

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε Τάσο πήγες και εσύ να ντυθείς με κινεζικά για να πάρεις τον τίτλο του καρνάβαλου; τόσο πολύ σε έκαιγε; Ας ντυνόσουν ρε παιδάκι μου αρχαίος Έλλην, ή με βυζαντινή χλαμύδα, έστω φουστανελάς ή βρακοφόρος τότε θα ήσουν καρνάβαλος σαν όλους τους άλλους που επιμένουν Ελληνικά. Τι να σου κάνω πήγες να πρωτοτυπήσεις και σε απομόνωσαν στον χαρακτηρισμό. Κάνε υπομονή και τον Μάρτη θα κυκλοφορούν χιλιάδες "καρνάβαλοι"!!! σε σχολεία και παρελάσεις. Προς δόξα του πατριωτισμού και της αθάνατης πατρίδας.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε 13/2/2010, 10:30.

Και εσύ τι είπες ακριβώς ότι είσαι;
Δικηγόρος; Σε έχρισε κανένας υπερασπιστής του Αναστασίου; Νομίζω ότι και μόνος του μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του πάρα πολύ καλά. Το απέδειξε άλλωστε με την πολύ καλή απάντηση σε προηγούμενο ανώνυμο.
Έτσι το σχόλιό σου, το λιγότερο που μπορεί να χαρακτηριστεί είναι ατυχές. Και απορώ με πιο δικαίωμα επεμβαίνεις σε θέματα τα οποία απ' ότι φάνηκε ούτε τον Αναστάσιο δεν πείραξαν. Άλλωστε το σχόλιο το συγκεκριμένο δεν ήταν επικριτικό. Δήλωνε απλώς τον θαυμασμό.
Αλλά τι να πει κανείς. Τον "δάσκαλο" τον έχεις μέσα σου. Δεν γλιτώνεις από αυτόν. Τι να πω. Κρίμα...


Α.Π.

Ανώνυμος είπε...

καλα Τασο εισαι ολα τα λεφτα!!!!!!!!!
τελεια η στολη!!!!

Ανώνυμος είπε...

καλα ε δεν παιζεστε!!!!και εσυ και ο φιλος σου , τελειοιιιιιι!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ

ΠΗΝΕΛΟΠΗ είπε...

kαμια φωτογραφια απο Αγον ορος εχετε να δημοσιευσετε;

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΧΟΝΤΑΣ!!!

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Θε μου, ΘΕ ΜΟΥ...ΕΙΔΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΑ ΟΤΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΤΡΕΛΕΣ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΙΣ...ΑΝΑΣΤΑΣΙΕ!
Τι κάνεις με τους ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΥΣ;

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι δυνατον!!!

Ανώνυμος είπε...

Είσαι υπέροχος!!!. Κάποιοι θα δίσταζαν να δημοσιεύσουν τέτοιες φωτογραφίες εσύ τόλμησες. Σου αρέσει να προκαλείς και να του γράφεις όλους….. μην δίνεις σημασία όσο τους «μπαίνεις» στον καθωσπρεπισμό τους τόσο σε πάω. Είσαι μοναδικός. Πάνω τους…..

Ανώνυμος είπε...

Καλά μην τρελένεστε κιόλας. Φωτογραφίες απλές είναι. Μην βγάζετε τα αποθυμένα σας εδώ...
Για όλους ομιλώ. Και τους μεν και τους δε...

Ανώνυμος είπε...

Βρε φιλαράκι είναι μια ευκαιρία να ξεδώσουμε και εμείς. Μην μας αποπαίρνεις. Ε! αν γράφουμε και κάτι παραπάνω μην μας παρεξηγείς. Να από τώρα που μπήκαμε στην σαρακοστή θα είμαστε ποιο σοβαροί.

Ανώνυμος είπε...

Ο.Κ. Αν είναι έτσι, τότε εντάξει. Σημειώσατε λάθος. Νόμιζα πως τα πράγματα τείναν να γίνουν πιο σοβαρά. Βεβαίως και είμαι υπέρ της πλάκας.
Και μεταξύ μας προσωπικά και στην Σαρακοστή, λίγη πλακίτσα θα κάνω.
Αναστάσιε θα είναι αμαρτία;

Ανώνυμος είπε...

Αναστάσιε...
ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΟ-ΣΟΚ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ!
ΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ!

Ανώνυμος είπε...

Σώπα φίλε σώπα.
Απάνω... σε ποιούς;
Και εσείς ποιοί είστε;
Είστε οι "πεφωτισμένοι", οι "υγιείς" και οι "σόφρωνες";
Ας γελάσουμε όλοι μαζί. ΧΑΧΑΧΑΧΑ...
Όλοι ένα μάτσο χάλια είμαστε. Μην αμφιβάλεις για αυτό. Να εισαι σίγουρος...

Ανώνυμος είπε...

Είδα σχόλια και μπήκα να διαβάσω. Άνθρακας ο θησαυρός. Τόσος χαμός για το τίποτα. Καλά ταξίδια Τάσο να κάνεις και να μεταφέρεις ότι καλό παίρνεις από αυτά. Η φωτογραφίες όμορφες. Σε συμβουλεύω να μην δημοσιεύσεις και κάποιες από την αιώνια πόλη όπου έχω δει ή αυτές με μεγάλη πολιτική προσωπικότητα γιατί τα βλέπω σκούρα τα πράγματα. Αρκετοί σε περιμένουν με το όπλο στην σκανδάλη.
Φιλάκια!

Ανώνυμος είπε...

Είσαι υπέροχος και εσύ και ο φίλος σου. Αυτά μένουν από τα ταξίδια σε χώρες μακρινές. Καλά έκανες και ντύθηκες έτσι για να φωτογραφηθείς. Σου πάει κιόλας.

Ανώνυμος είπε...

καλα ε..με τα αλογα ειναι ολα τα λεφτα..!!!!!
η κυριουλα διπλα ποια ειναι??

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Τασο όταν είμαι πεσμένη βλέπω αυτές τις υπέροχες φωτό και...σηκώνομαι...
Να είσαι καλά, λατρεμένο μου...
Ξε-τρελάθηκα μαζί σου. Ξέ-τρελάθηκααα!

Ανώνυμος είπε...

Δεν το πιστεύω, υπάρχουν άνθρωπος που δεν του άρεσαν αυτές οι θεσπέσιες φωτογραφίες που είχες τραβήξει. Ας μην τον χαρακτηρίσω τον φίλο σου γιατί θα τον πικράνω. Δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Κρίμα γιατί δεν τις είχα αντιγράψει.

Ανώνυμος είπε...

Βάλε ξανά τις φωτογραφίες. Μα είναι δυνατόν να σου ζήτησαν κάτι τέτοιο και συ να υπέκυψες; Δεν το πιστεύω κάτι άλλο είναι. Μα τι το κακό είδε αυτός και κάποιοι άλλοι; Απορώ και εξίσταμαι.

Ανώνυμος είπε...

Λογοκρισία και απαγορεύσεις γινόταν στην Ελλάδα επί επταετίας Παπαδόπουλου. Δεν το πιστεύω ότι κάποιος και σήμερα εξασκεί αυτό το επάγγελμα. Αν έχεις τέτοιους φίλους να τους χαίρεσαι!

Ανώνυμος είπε...

ΤΑΣΟ,
ΒΑΛΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΛΙ!!!!!
ΔΕ ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ!!!
ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΧΛΕΣ....

Ανώνυμος είπε...

ασε ρε Τασο,δεν ξερουν οι ανθρωποι απο αρχοντια την οποια εσυ εχεις!!!ΜΗΝ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ!!!ΕΙΣΑΙ ΑΣΤΕΡΙ!!!!ΒΑΛΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΞΑΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Αναστάσιε δώσε μου σε παρακαλώ το τηλέφωνό σου για να σε πάρω ώστε να τις ξαναβάλεις...
Και εγώ φίλος είμαι...