Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Ανακοινωθέν Διαρκούς Ιεράς Συνόδου


Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συγκαλεί Έκτακτη Συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις 23, 24 και 25 Φεβρουαρίου 2010, με σκοπό την πλήρωση των Ιερών Μητροπόλεων Λαγκαδά, Ιλίου και Κηφισίας, για την άμεση και καλύτερη διαποίμανσή του πιστού Λαού των περιοχών αυτών, καθώς και πλήρωση κενής θέσεως Βοηθού Επισκόπου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Επιπλέον στην παρούσα σύγκληση θα συζητηθούν και τα θέματα που δεν συζητήθηκαν κατά την Τακτική Ιεραρχία του Οκτωβρίου 2009.
Επίσης αποφασίσθηκε να ανατεθεί στην Συνοδική Επιτροπή επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων η μελέτη και η υποβολή προτάσεως περί του τρόπου εκλογής νέων Αρχιερέων.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με τι συνείδηση θα συμμετάσχουν στην ψηφοφορία για τις μητροπόλεις Ιλίου και Κηφισίας οι μητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας;Αισθάνονται άνετα που ο κανονικός μητροπολίτης Αττικής Νικόδημος ενεπαίχθη κατά τρόπο αήθη για μία ακόμη φορά;Και οι υποψήφιοι που αγαλλομένω ποδί σπεύδουν να θέσουν υποψηφιότητα για τις εν λόγω μητροπόλεις ζώντος του Νικοδήμου ούτε το Θεό φοβούνται κι ούτε τους ανθρώπους ντρέπονται;

Ανώνυμος είπε...

Την ιδία σκέψη επιθυμούσα να καταθέσω με τον 3.27. Το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται οι Ιεράρχες μας είναι η αναπαραγωγή επισκόπων. Δεκαετίες η Σύνοδος της Ιεραρχίες δεν έχει ασχοληθεί με τίποτα το ουσιαστικό αλλά μόνο με την εκλογή επισκόπων. Όπως δείχνουν τα πράγματα ο Αττικής και Μεγαρίδος Νικόδημος θα συνεχίσει να παραμένει διωγμένος έως εσχάτων. Ήλπιζα στον Ιερώνυμο αλλά και αυτός πρόδωσε τις ελπίδες μου.

Ανώνυμος είπε...

Χρειάζεται κι ἄλλον βοηθό ἐπίσκοπο ὁ Ἀρχιεπίσκοπος;
Ἤμαρτον! Αὐτός ὁ θεσμός πάσχει, γιατί διαιωνίζεται;
Εἶχες βάλει παλιότερα, Ἀναστάσιε, τό ἄρθρο τοῦ κ. Μαρτίνη. Ὑπέροχον!

Ανώνυμος είπε...

Αδελφοι μου,ετσι και αλλιως εχουν εκλεγει απο τωρα αυτοι που θα βγουν.Το ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΑΓΙΟ εχει φυγει απο την ΙΕΡΑΡΧΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη αμα δεν εκλεξουν κανεναν,θα χασει ο ηλιος τα ματια του?????ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ,Τ Ω Ρ Α!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΚΛΕΞΟΥΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ?ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ, Τ Ω Ρ Α!!!!ΜΑΣ ΣΚΟΤΙΣΑΝ Κ ΑΥΤΟΙ!!!