Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Οι δεσμοί της Κύπρου με την Βασιλεύουσα είναι βαθύτατοι - Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος


«Ήρθαμε να χαιρετίσουμε εν ευλάβεια Eσάς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, την ζώσα και έμψυχο εικόνα του Χριστού. Ήρθαμε να προσκυνήσουμε και να κλάψουμε στην Αγία Σοφία, να ψηλαφίσουμε τα πάθη της φυλής μας, να υποκλιθούμε στους λίγους που εναπέμειναν εδώ, σε αυτούς που όρισαν στην ζωή τους να φυλάσσουν Θερμοπύλες"
«Ήρθαμε να εκφράσουμε την βεβαιότητα και την πίστη μας ότι παρά τις περιπέτειες της ιστορίας και τις δυσκολίες των καιρών θα ανατείλουν καλύτερες μέρες» είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος.


Υποδεχόμενος ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος είπε:
«Καλώς ήλθατε εν μέσω ημών των ειλικρινώς αγαπώντων και υμάς και το ποίμνιον σας και την Κύπρο! ``Ως ωραίοι οι πόδες [υμών] των ευαγγελιζομένων ειρήνην``! (Ρωμ. 10, 15)», «ουδέποτε παραιτούμεθα της ελπίδος , αλλά αγωνίζομεθα εν υπομονή πολλή θλίψεσιν, εν ανάγκαις, εν στενοχωρίαις, εν πληγαίς,... εν ακαταστασίαις, ..., εν λόγω αληθείας, εν δυνάμει Θεού». Και πρόσθεσε: «Και ιδού η παρά του Αναστάντος επιβράβευσις της τοιαύτης ημών πίστεως και στάσεως ζωής: Υπάρχομεν! ``Ως αγνοούμενοι και επιγινωσκόμενοι, ως αποθνήσκοντες και ιδούζωμεν, ως παιδευόμενοι και μη θανατούμενοι, ως λυπούμενοι αεί δε χαίροντες, ως πτωχοί πολλούς δε πλουτίζοντες`` (Β΄ Κορ. 6: 9-10)».

«Οι δεσμοί της Κύπρου με την Βασιλεύουσα είναι βαθύτατοι», υπενθύμισε ακόμα ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. «Πέραν του ομόδοξου της πίστεως υπάρχει το όμαιμον, και το ομόφυλον, και το ομόγλωσσον και το κοινό της παραδόσεως, των ιερών ηθών και τιμίων παθών του ευσεβούς ημών Γένους

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με λίγα λόγια μας μετέφερες το τι έγινε στην Κωνσταντινούπολη. Μου άρεσε η επιλογή σου. Σταράτα λόγια.