Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

θρησκευτική μεταμόρφωση της ζωής - Νικόλαος Berdiaeff

«Η Oρθοδοξία, περισσότερο παραδοσιακή διατήρησε την αρχαία αλήθεια, εγκλείει όμως μεγάλη δυνατότητα θρησκευτικών ανακαινίσεων, όχι ανακαινίσεων της ανθρώπινης σκέψης ή του πολιτισμού, ο οποίος έχει φτάσει σε τόσο υψηλό σημείο στην Δύση, αλλά ανακαινίσεων προερχόμενων από μια θρησκευτική μεταμόρφωση της ζωής. Το πρωτείο της ακεραιότητας της ζωής, ενώ ο πολιτισμός διαφοροποιείται, υπήρξε πάντα χαρακτηριστικό σημείο της Oρθοδοξίας».
Νικόλαος Berdiaeff

5 σχόλια:

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ, ΜΕ ΞΕ- ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΡΕΔΑΚΙ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΤΗ...

Αναστάσιος είπε...

Στην εποχή του ήταν της μόδας, δένει όμως πάνω του το μπερεδάκι. . Ο μακαριστός αγαπητή Σαλογραία έχει βαθύτατη θεολογική σκέψη.

lykourgos nanis είπε...

Βαθυστόχαστες και ουσιαστικότατες σκέψεις από έναν κορυφαίο διανοητή που προσπάθησε να προσανατολίσει το ιδεώδες της κοινωνικής δικαιοσύνης και του σοσιαλισμού σε πνευματικότερες βάσεις.Ενώ γαλουχήθηκε με τα μαρξιστικά ιδεώδη κατανόησε νωρίς το απάνθρωπο και ανελεύθερο πνεύμα του κομμουνισμού και ανακάλυψε τον όντως ανθρωπισμό και την αληθινή ελευθερία τουτέστιν την Ορθοδοξία.Στην Ελλάδα κάποια από τα έργα του μετέφρασε ο λόγιος μητροπολίτης Σάμου κυρός Ειρηναίος Παπαμιχαήλ.Είη η μνήμη και των δύο,συγγραφέως και μεταφραστού,αιωνία!

Αναστάσιος είπε...

κ. Λυκούργο Νάνη. Η μεταφορά των γνώσεών σας είναι ωφέλιμες.
Σας ευχαριστώ

lykourgos nanis είπε...

Και εγώ με τη σειρά μου σας ευχαριστώ αγαπητέ μου φίλε Αναστάσιε!'Ερρωσθε!Ο θεός μαζί σας!