Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Η εορτή του Αγίου Ιωακείμ Νοτενών στον νεοανεγειρόμενο Ναό του στην Αγυία.


 Μεγάλη ημέρα η σημερινή για την Ιερά Μητρόπολη Πατρών. Η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την Ιερά Μνήμη της τοπικής μας Αγιολογίας, του Οσίου Ιωακείμ των Νοτενών, έλκων την καταγωγή του από το παραπλήσιο χωριό Σκιαδά της Τριαταίας.

Και λέγουμε μεγάλη, διότι εόρτασε για πρώτη φορά ο νεοανεγειρόμενος Ιερός Ναός στην έξω Αγυιά που είναι αφιερωμένος στον Όσιο.

Την παραμονή τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας και Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στους δρόμους της ενορίας. Ομίλησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γηροκομείου, Πρωτοσύγκελλος π. Συμεών Χατζής.

Σήμερα, ανήμερα της εορτής, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Αναφέρθηκε εκτενώς στον βίο του Αγίου και στο όραμα του τότε Οικουμενικού Πατριάρχου να δώσει εντολή στον τότε Μητροπολίτη Πατρών να προχωρήσει εις την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου. Κάλεσε τους πιστούς να μιμηθούν την βιωτή του Οσίου Ιωακείμ και οι νέοι γονείς εάν επιθυμούν να δίδουν τα όνομα του Αγίου στα παιδιά τους. Επαίνεσε τον π. Ιωάννη Νικόπουλο εφημέριο του Ναού και την Ερανική Επιτροπή για την προσφορά τους ανοικοδόμηση του Ναού. Ευχήθηκε τα δέοντα και στο Διάκονο Ιωακείμ Σταματόπουλο Αδελφό της Ιεράς Μονής Γηροκομείου για τα ονομαστήριά του.

* Ο Σεβασμιώτατος, μνημόνευσε στην Μεγάλη Είσοδο τα δύο αδέλφια Ιωάννη και Χρίστο που εκοιμήθησαν σε τροχαίο ατύχημα χθες το πρωί στην περιοχή Κουρλαμπά. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε Τρισάγιο.

Αλέξανδρος Κολλιόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: