Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Ευχές του Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για τα τέσσερα χρόνια του «Εκκλησιολόγου»

Με μεγάλη χαρά εκφράζω τα βαθειά αισθήματα της καρδιάς μου και τις θερμότατες ευχές μου στον εκδότη της εφημερίδος «Ο Εκκλησιολόγος» και στο προσωπικό, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως τεσσάρων ετών από την έκδοση του πρώτου φύλλου της εφημερίδος.
Ο αγαπητός κ. Αλέξανδρος Κολλιόπουλος, με κόπο πολύ και συνείδηση ευθύνης, κυρίως όμως με φρόνημα εκκλησιαστικό και με υπακοή προς τον οικείον Επίσκοπο, σεβασμό στα πρόσωπα των Ιερέων μας και γενικώς με αφοσίωση προς την Αγία μας Εκκλησία, παρουσιάζει τα γεγονότα, την εκκλησιαστική επικαιρότητα και άλλα ενδιαφέροντα πνευματικά και κοινωνικά θέματα, δίδοντας την ευκαιρία σε πλήθος Κληρικών και Λαϊκών αδελφών, να επικοινωνούν μέσω της εφημερίδος και να ωφελούνται πολύ.
Ο «Εκκλησιολόγος» δεν παρουσιάζει μόνο την τοπική Εκκλησιαστική Επικαιρότητα και τα θέματα τα οποία αφορούν στην Αποστολική Εκκλησία των Πατρών και την τοπική μας κοινωνία, αλλά και θέματα τα οποία αναφέρονται στον ευρύτερο εκκλησιαστικό χώρο της Ελλάδος και του εξωτερικού.
Συγχαίρω για την ωραία αυτή προσπάθεια η οποία έχει ανοδική πορεία και εύχομαι να συνεχισθή με την Χάρη του Θεού εις έτη πολλά και ευλογημένα.

Τον εκδότη και Δ/ντή της εφημερίδος κ. Αλέξανδρο Κολλιόπουλο, τους συνεργάτες του, αλλά και τους ευσεβείς αναγνώστες της εφημερίδος, θα συνοδεύη η εκ βάθους καρδίας αγάπη μου και οι θερμές προσευχές μου. 

Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι και αυτός μια εβδομαδιαία συνήθειά μας.

Ανώνυμος είπε...

Υπεραξιόλογη η προσπάθεια.
Μόνο επειδή βγαίνει Σαββάτο θα πρέπει οι ανακοινώσεις να δημοσιεύονται από την προηγούμενη εβδομάδα για το σαββατοκύριακο που ακολουθεί.

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρότητα, υπευθυνότητα, συνέπεια είναι τα χαρακτηριστικά του εκκλησιολόγου. Όταν πρωτοκυκλοφόρησε μέσα στο κατακαλόκαιρο πολλοί έλεγαν μια προσπάθεια που θα σβήσει αμέσως. Όμως ξεπέρασε τα 4 χρόνια και προχωρά δυναμικά. Στην αρχή είχα δυσπιστία. Τι να θέλει τώρα αυτός ο άνθρωπος έλεγα. Γιατί οι πολιτικές εφημερίδες του καιρού εκείνου έγραφαν εκκλησιαστικές στήλες με κουτσομπολιά και άλλα πιπεράτα. Ο εκκλησιολόγος δεν κράτησε την συνταγή των αποτυχημένων που μόνο σκάνδαλα βλέπουν. Με τα κείμενα οικοδομή. Το αποδεικνύει και με αυτά που γράφει ο επίσκοπός μας. πάντα άξιος. Καλή συνέχεια.
Άγγελος

Ανώνυμος είπε...

Για επαρχιακή εφημερίδα είναι πολύ καλή. Εμένα ως πατρινό με ικανοποιεί πλήρως. Αν μπορούσε να γίνει έγχρωμη θα ήταν ελκυστικότερη.

Ανώνυμος είπε...

Τα κατάφερες «Αλέκο» έχεις μια εφημερίδα που μπορείς να καυχηθείς.
Είναι σημείο αναφοράς τα κείμενα τα οποία παρουσιάζεις.
Να ζήσεις για να την κάνεις καλύτερη.
Συγχαρητήρια.

Ανώνυμος είπε...

Χρειαζόταν και η φωνή της ορθοδοξία σε έντυπο εβδομαδιαία κατάσταση από την πόλη του Πρωτόκλητου. Ο κ. Κολλιόπουλος πραγματοποίησε τους πόθους μας με την έκδοση αυτή. Ο Θεός να τον ευλογεί ώστε να συνεχίζει ο Εκκλησιολόγος την ενεργή παρουσία του.

Ανώνυμος είπε...

Αφού και ο Μητροπολίτης μετέχει στην χαρά των τεσσάρων ετών της έντυπης δημοσιογραφική σας παρουσίας ταπεινά υπογράφω και εγώ τα όσα Αυτός έγραψε.
π. Ν

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ,ΘΕΡΜΑ ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΟΥ.ΠΑΡΟΛΟ ΤΗΝΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΑΠΤΟΗΤΟΣ.ΑΞΙΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την έκδοση της εφημερίδας σας, θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συντελεστές της εφημερίδας "Ο ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΟΣ" για την προσπάθεια που καταβάλουν για έγκυρη, αξιόπιστη και πολυφωνική πληροφόρηση. Εύχομαι και τα επόμενα χρόνια να συνεχίσετε με την ίδια μαχητικότητα, συνέπεια και αντικειμενικότητα να αποτελείτε φωτεινή αξία στον χώρο της έντυπης εκκλησιαστικής δημοσιογραφίας.
Νικήτας Αποστολίδης

Ανώνυμος είπε...

Ως εφημερίδα έχει κάτι το διαφορετικό. Την διαβάζεις ολόκληρη και ευχάριστα. Θα επιθυμούσα περισσότερα τοπικά νέα με ευκαιρίες πνευματικού περιεχομένου.

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά τα γράφει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος. Χαροποιεί αυτή η αγαστή συνεργασία του υπευθύνου επισκόπου, με τον ασχολούμενο με τα εκκλησιαστικά, διευθυντή του Εκκλησιολόγου. Μια πρόταση: υπό την αιγίδα του Αγίου Πατρών, να γίνει μια ημερίδα, για τους στόχους του εκκλησιαστικού Τύπου στην εποχή μας στον Ελλαδικό χώρο. Πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο.
π. Νεόφυτος