Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Θετική εξέλιξη από το Υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας

Βάσει του νέου κανονισμού που ετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας θα μπορούν να εγγράφονται στα αντίστοιχα μειονοτικά σχολεία μαθητές ελληνικής, αρμενικής ή εβραϊκής καταγωγής οι οποίοι δεν έχουν την τουρκική υπηκοότητα.
Μέχρι σήμερα αυτό απαγορευόταν εξαιτίας του σχολικού κανονισμού που όριζε ότι μονάχα μαθητές τουρκικής υπηκοότητας μπορούν να εγγράφονται στα μειονοτικά σχολεία της δικής τους κοινότητας. Με την αλλαγή της διάταξης του κανονισμού που ετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας, πλέον θα επιτρέπεται σε μαθητές που δεν είναι Τούρκοι υπήκοοι να εγγράφονται ως επισκέπτες μαθητές (mısafır öğrenci) στα μειονοτικά σχολεία.
Η θετική αυτή εξέλιξη ήταν πάγιο αίτημα των μειονοτήτων για πολλά χρόνια και αναμένεται να ανοίξει το δρόμο σε πολλούς γονείς από την Ελλάδα που εργάζονται στην Πόλη ώστε να μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους στα μειονοτικά σχολεία.
Πηγή: Rumvader

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν υλοποιηθεί αυτή η σκέψη θα είναι μια σπουδαία ανάσα για την συνέχεια στην Πόλη της γλώσσας της ελληνικής. Έτσι θα αγαπήσουν τον τόπο παιδιά που δεν έχουν σχέση με την Πόλη και θα αναζωογονήσουν με την παρουσία τους τον εκεί εναπομείναντα ελληνισμό.

Ανώνυμος είπε...

http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2012/01/blog-post_29.html#comment-form nomizw a3izei na toy ri3eis mai matia