Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

Με συμμετοχή πολλών επιστημόνων από Μεσσηνία και Ηλεία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Απριλίου 2012 στα Αρφαρά Μεσσηνίας Επιστημονικό Συμπόσιο με τίτλο «Η αθανασία της Ψυχής και η Ανάστασις ».
Χώρος του Συνεδρίου ήταν το Διεθνές Κέντρο Φιλοσοφίας της Ιστορίας και Πρόεδρος του ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Γ. Νιάρχος.
Εισηγητές ήταν ο Αγιορείτης Μοναχός Πολύκαρπος με θέμα «Μέτοχοι της Αναστάσεως του Κυρίου» ,ο Λυκειάρχης και Ερευνητής Ευστάθιος Χριστόφιλος με θέμα «Ο άνθρωπος κατά τον Νεμέσιον Εμέσης »,ο Πανεπιστημιακός Καθηγητής Φιλοσοφίας Κωνσταντίνος Νιάρχος με θέμα «Η Αθανασία της Ψυχής κατά τον Πλάτωνα» ,ο Φιλόλογος Καθηγητής Γεώργιος Κουρκούτας με θέμα «Η Αθανασία της Ψυχής κατά την Αρχαία Ελληνική Τραγωδία» και ο Θεολόγος Καθηγητής Νικόλαος Ζαχαριάδης με θέμα «Περί θανάτου και αναστάσεως» .
Οι εισηγητές παρουσίασαν τις έννοιες της Ψυχής και της Αθανασίας της μέσα από την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία και την Ορθόδοξη Θεολογία , με αφορμή τα μηνύματα που συνδέονται με την Εορτή της Αναστάσεως που πανηγύρισε πρόσφατα ο Ορθόδοξος Λαός μας .Οι έννοιες αυτές είναι από τα βασικά θέματα που πραγματεύτηκαν Έλληνες συγγραφείς ,φιλόσοφοι και θεολόγοι και μέσω αυτών μεταδόθηκαν και στον υπόλοιπο Δυτικό Πολιτισμό που διαρκώς αντλεί στοιχεία Φιλοσοφίας και Θεολογίας από τον Ελληνικό Και Ορθόδοξο Πολιτισμό.
Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε διάλογος με τους παρευρισκομένους ,ενώ την επισκόπηση στο Συνέδριο έκανε ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Γ. Νιάρχος που παρουσίασε σε περίληψη τα βασικά σημεία των Ομιλιών και ευχαρίστησε τους Συνέδρους για την συμμετοχή τους .Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με παράθεση μικρής Δεξίωσης προς τιμήν των συνέδρων . 
Γεώργιος Κουρκούτας  




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περίεργος ο τίτλος ! Πάμε γιά κατάργηση τής απιστίας ; Αμήν.

Ανώνυμος είπε...

Άν επρόκειτο για καμία μάζωξη με θέμα την πολιτική ή το ποδόσφαιρο θα ήταν κατάμεστη η αίθουσα!